Vrba zna kako da obuzda Partizan, atmosfera glavna tema u redovima Viktorije

Autor: Pavle Knežević
sreda 14.02.2018.
17:02
Izvor: Sportske.net

Slavni češki trener uporedio je Partizan sa Napolijem i Steauom.

Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Povezane vesti

Trener Viktorije Plzenj Pavel Vrba pun je reči hvale za Partizan. Šanse u dvomeču trenutno procenjuje na 50:50.

"Trenutne šanse su 50:50, a posle sutrašnje utakmice ćemo znati malo više", rekao je Vrba uz osmeh.

Slavni češki trener uporedio je Partizan sa Napolijem od pre pet godina, kada je po njegov tim pobedio i, kako je rekao, počeo uspon. Veruje da je Partizan uporediv sa Steauom, ali prva tema je to što nijedan tim nije imao takmičarske utakmice duže od dva meseca.

"Ova utakmica je vrlo važna i za jedne i za druge. Mnogo je bolje kada imate nekoliko utakmica, kada su igrači razigrani i uigrani, ali situacija je ista i kod njih i kod nas, tako da su šanse izjednačene. Moramo i jedni i drugi da se spremimo za to. Što se tiče očekivanja, nemam ih, samo se nadam. Ali, naravno da postoji naboj posle dugačke pauze, ali to je dobro jer svi čekaju da izađu na taj teren i igraju", rekao je slavni češki trener.

Jedna od glavnih tema bila je i atmosfera na stadionu Partizana.

"Ja, isto kao i igrači, više volim kad se igra pred punim stadionom, kad je atmosfera prisutna, nego kad se igra pred nekoliko stotina ljudi. Svesni smo jačine i kvaliteta Partizana i svesni smo da nas čeka jak protivnik, kao i u Napulju pre pet godina", rekao je Vrba.

On je rekao da nije posebno spremao igrače za atmosferu na stadionu, ali i da je svestan da domaći igrači mogu da igraju i iznad mogućnosti.

"Potpuno smo svesni toga i svesni smo da postoji trenutak kada Partizan može preuzeti dominaciju. Svesni smo njega i spremni na to. Mislim da su naši igrači potpuno navikli, mnogo puta su igrali u takvoj atmosferi i spremni su na nju", rekao je Vrba.

Kapiten Roman Hubnjik ne vidi problem u tome što Viktorija do sutra neće "osetiti" glavni teren. Za njega je isto atmosfera jedna od centralnih tema.

"Znam kako je ovde, kod nas je, naravno, isto takva atmosfera. Ja sam spreman na to, potpuno sam upoznat, jer najviše volim kad je stadion pun. Volim kad je burna atmosfera. Recept nemamo da izađemo na kraj sa takvim pritiskom. Moramo dati sve od sebe na tom terenu, jedino kad je bučno ne možemo da se dovikujemo, nego moramo znacima i očima da komuniciramo", rekao je Hubnjik.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
k.na.bicikli
Thursday, 15.02.2018
09:23

Dosadni ste sa tim pitanjima vise..svakog ali svakog protivnika do sada smo smarali o tome kako je kod nas strasna atmosfera i sta oni mislie o tome..mi vec dugo nemamo tu atmosferu od koje bi se protivnik mozda uplasio..