Vratio bi se u Zvezdu da ispravi nepravdu!

Autor: Beta Beta
nedelja 25.10.2015.
14:04
Izvor: Beta

Srpski fudbaler Nikola Maksimović rekao je da se za vreme provedeno u Crvenoj zvezdi kaje samo zbog kiksa u utakmici sa Bordoom, dok je za period posle toga rekao da se radilo o svemu osim o fudbalu i da te stvari nisu bile do njega.

BETA/AP Photo/Massimo Pinca
BETA/AP Photo/Massimo Pinca

Povezane vesti

Maksimović je u intervjuu agenciji Beta govorio o periodu provedenom u Zvezdi, reprezentaciji Srbije kojoj sledi važan kvalifikacioni ciklus za Svetsko prvenstvo u Rusiji, teškoj povredi koju je doživeo prošlog meseca, kao i o svojoj budućnosti u Torinu i nastavku karijere.

"Jako mi je žao samo zbog Bordoa, ne želim da komentarišem šta se dalje dešavalo, posle toga je bilo sve samo ne fudbal, dešavale su se neke stvari koje nisu bile do mene, ništa tu nisam mogao da promenim i uradim. Iskreno, krivo mi je, tih godinu dana posle Bordoa će mi ostati do kraja života u ružnom sećanju. Ako bih jednom mogao da se vratim u Zvezdu, naravno da bih se vratio, da osvojim tu titulu i ostvarim nešto što sam sebi zacrtao", rekao je Maksimović.

Zvezda je protiv Bordoa krajem avgusta 2012. imala rezultat za prolaz u grupnu fazu Lige Evropa, ali je Maksimović napravio veliku grešku i loše ispucao loptu u nadoknadi vremena, posle čega je Boban Bajković napravio penal, a francuski klub iz jedanaesterca postigao pogodak za pobedu 3:2 i prolaz dalje.

"Desio se jedan kiks, ali to je fudbal, desi se, ja sam odbrambeni igrač, nisam napadač da mogu da pogrešim svaki put. U odbrani moraš da budeš koncentrisan, ali to je bio trenutak... Bilo je 2:2, izjednačili smo, emocije su nas ponele, pogotovo mene kad znam da je bukvalno minut do kraja i prolaz dalje, ulazimo u grupu što je za sve nas u klubu bilo jako važno, ali mlad sam bio, nezreo, nisam ostao hladne glave i pogrešio sam", rekao je Maksimović.

Maksimović posle duela sa Bordoom nije mnogo igrao, a nakon te sezone prešao je u italijanski Torino.

"Sigurno je da mi je bila velika čast što sam bio u Zvezdi. Prvih šest meseci u Zvezdi mi je bio lep period, iako nismo imali šanse za titulu, ali smo pobedili u tri 'večita' derbija, osvojili Kup i uradili smo sve što smo mogli. U Zvezdu sam došao sa 19-20 godina, bio sam relativno mlad... Naravno da bih neke stvari promenio, ali je to teško reći jer nikad ne možeš da se vratiš u nazad, moraš da ideš napred i ispravljaš greške koje si pravio", kazao je ovaj 23-godišnjak.

Maksimović je naveo da dođe na Zvezdin stadion kad god može i gleda utakmice, poput duela u nedelju sa Borcem, koji je pratio uživo u društvu porodice.

"Kad god sam ovde dođem da gledam Zvezdu, to je jedini klub koji volim, kad god mogu - tu sam",
istakao je Maksimović.

Prema njegovim rečima, Zvezda ove sezone igra mnogo bolje nego godinama unazad.

"U Zvezdi su najbitnije pobede i kontinuitet utakmica. Dovođenjem trenera Miodraga Božovića je napravljen veliki korak, dobro je skockao ekipu, doveo je prava pojačanja koja su falila Zvezdi u prethodnim godinama. Kad krenu pobede sve ide svojim tokom. Imamo dobru i mladu ekipu, sigurno najjaču u Srbiji, bez govora. Nadam se da će ostati na okupu da Zvezda posle ove titule konačno igra bar kvalifikacije za Ligu šampiona", rekao je Maksimović.

Kada je reč o reprezentaciji Srbije, ona već godinama beleži slabe rezultate, a odbrana, koja je nekad bila najjači deo tima, postala je u međuvremenu najslabiji. Od Maksimovića se očekuje da sa Matijom Nastasićem čini štoperski par reprezentacije Srbije u narednom periodu, s obzirom na to da njih dvojica kada su zdravi igraju odlično u svojim klubovima, a i mladi su.

Maksimović je istakao da je spreman da preuzme odgovornost u nacionalnom timu.

"Igrajući u Italiji vratio sam samopozudanje koje mi je bilo potrebno posle Zvezde, gde nisam pokazao svoj kvalitet i nisam uradio ono što sam sanjao ceo život, da ću osvojiti titulu i da ću biti duži period u njoj, nije mi se ostvarilo, ne samo mojom krivicom, ali ne bih da se vraćam na to.

Italija mi je pomogla, nema bolje lige od italijanske za štopere, što se tiče taktike, tehničkih stvari i mislim da sam mnogo napredovao i sazreo i da nemam problem i ne osećam pritisak da nešto moram. Uvek ću dati sve od sebe pa ako to nije dovoljno, ko može više neka uđe, stvarno nemamo problem s tim, a znam da mogu mnogo jer verujem u sebe i tako ću nastaviti",
rekao je Maksimović.

On je naveo da je Srbija igrala velika takmičenja prevashodno zahvaljujući jakoj odbrani koja ne krasi reprezentaciju poslednjih godina.

"Zahvaljujući odbrani uvek smo se plasirali na velika prvenstva. To nemamo u poslednje vreme, ali nije tu kriva samo odbrana, nju ne čine samo dva igrača, već mora da je igra ceo tim. Mi to jednostavno nismo imali u presudnim utakmicama, pogotovo u ovim kvalifikacijama", rekao je Maksimović.

Po njegovim rečima, reprezentacija Srbije ima mladu ekipu i u budućnosti može mnogo da se očekuje.

"Generalno, imamo mnogo mladu ekipu i u budućnosti može mnogo da se očekuje od nas. Naravno, treba nam pravi vođa koji će da bude tu. Kada kažem vođa, mislim na trenera, kapitena i te starije igrače koji će da budu podrška nama mlađima da pokažemo ono što znamo, a mislim da znamo mnogo i da imamo dobru reprezentaciju za budućnost", kazao je Maksimović.

On je dodao da je nacionalnom timu potrebno vreme i prostor, kao i to da se nada da će Radovan Ćurčić ostati selektor.

"Nadam se da će Ćurčić ostati, da će svi ostati na okupu i da će sve to trajati malo duže jer su nam u poslednje dve godine promenili četiri selektora, što nije mala stvar, svaki ima svoje zahteve, a to je teško uklopiti jer okupljanje traje od sedam do 10 dana i to je malo vremena, pogotovo jer se prvi dan radi oporavak, neki dođu povređeni. Jako je teško, malo vremena ima, a opet nemamo neko samopouzdanje za sebe jer imamo loše rezultate", naveo je štoper Torina.

Kada je reč o predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, Maksimović je rekao da je Mundijal takmičenje koje ne sme da se propusti.

"Do sada smo uvek pričali da možemo, kada vidimo kvalifikacionu grupu. Ništa nije sigurno. Ima još vremena do početka tih kvalifikacija, znamo kakva nam je grupa, treba dobro da analiziramo protivnike i svi spremni ih dočekamo jer je Svetsko prvenstvo veliko takmičenje koje nikad ne sme da se propusti, a mislim da mi sa ovom ekipom, u ovoj grupi, možemo da budemo među prve dve, ako ne direktno, onda barem baraž", rekao je Maksimović.

Maksimović je početkom septembra doživeo tešku povredu, zbog čega nosi gips, a očekuje da će krajem godine ponovo biti na terenu.

"Očekujem da zaigram pre Nove godine. Mislim da ću odigrati dve utakmice pre zimske pauze koja će trajati dve nedelje i koja će mi poslužiti da se spremim još bolje i da u nastavku sezone uđem u kontinuitet utakmica, što će mi sigurno biti potrebno", rekao je on.

Maksimović je u međuvremenu postao jedan od najboljih igrača Torina, zbog čega je usledilo interesovanje velikog broja klubova, a letos je bio nadomak prelaska u Milan, ali je previsoko obeštećenje uticalo da transfer ne bude realizovan.

"Svakog prelaznog roka ima interesovanja i to prija, ali poslednjeg se nisam toliko nadao da ću promeniti sredinu, iako je zaista bilo ponuda velikih klubova. Veliko obeštećenje je bilo prepreka od samog početka i ti klubovi jednostavno nisu uspeli da nađu zajednički jezik sa predsednikom, koji je u tom trenutku procenio da ja vredim toliko koliko je tražio za mene",
kazao je Maksimović.

Prema njegovim rečima, obeštećenje od 25 miliona evra "možda nije bilo realno", ali predsednik Torina Urbano Kairo mu je rekao da nije želeo da ga pusti za manju cenu od one koju je Milan platio za Alesija Romanjolija.

"Poslednjeg dana prelaznog roka stigla je ponuda Napolija od 18 miliona evra, koja je bila najveća do tad, ali mislim da je bilo kasno. Da je ta ponuda stigla dve-tri nedelje pre kraja prelaznog roka, možda bi me i pustili, jer 31. avgusta nije bilo vremena da nađu adekvatnu zamenu i dovedu nekog kvalitetnog štopera", rekao je Maksimović.

On je dodao da ima podršku svih ljudi u Torinu i da će ga trener sigurno staviti u tim i kada bude mogao da igra 45 minuta.

"Desila se povreda, ali jak sam u glavi i znam da ću se vratiti još jači, a to znaju i oni, za to ne brinem. Za sada je bolje da ostanem u Torinu, iako će u januaru sigurno biti neka ponuda, ali ne želim da idem, hoću da se vratim na teren, odigram do leta i mislim da će onda biti pravi trenutak", rekao je Maksimović.

Maksimović je do sada za Torino odigrao 62 utakmice, dok je za reprezentaciju Srbije nastupio sedam puta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mbczv
Monday, 26.10.2015
17:33

Samo ne spominji tu utakmicu, skratili ste nam zivot 10 godina!

avatar
Sunday, 25.10.2015
17:01

U zvezdi se obično radi o svemu osim o fudbalu ali to može samo u Srbiji. Kairat i UEFA znaju kako - zvezda zna zašto!

avatar
Zvezdu Srbija voli
Sunday, 25.10.2015
17:40

BATE samo ti KRKAj.

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Sunday, 25.10.2015
18:03

Artmedia,tun,samrok,petah tikva,filjamuntati,croacija,nemoj da se javljas

avatar
Zvezdu Srbija voli
Sunday, 25.10.2015
16:45

Molim te nemoj da se vracas u Zvezdu.

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Sunday, 25.10.2015
17:42

Zasto? Ja bi bas voleo da ga vidm uparenog sa Lukovicem, skoro pa reprezentativni tandem...

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Sunday, 25.10.2015
20:22

Zato su ovi sada Bogom dani... Ja kad se setim Bordoa u glavi mi je Bajkovic kako juri onog lika do korner zastavice... A sto se Maksimovica tice decko je tada imao 19 godina sto je vrlo malo pogotvo za stopera mada je realno bio sklon kiksevima ali sada je to druga prica i decko je sasvim dobar stoper i u evropskim okvirima, bolje on nego Mbodj, Omega, LI Adi, Mrva Jovanovic i kompanija

avatar
Zvezdu Srbija voli
Sunday, 25.10.2015
18:10

Velika kiksara i jos veci baksuz brate. Bordo ne mogu da mu zaboravim.

avatar
pjer
Sunday, 25.10.2015
15:22

javi tacno kad se budes hteo vratiti da javimo tomicu da te opet malo voza po sesnaestercu

avatar
degrobarizator
Sunday, 25.10.2015
17:18

Maksimovic(stoper) u seriji A, vrednost 2,8 miliona.nTomic(vezni) u Turskoj, vrednost 1,4 miliona.nIzgleda da je izvozao svoje.

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Sunday, 25.10.2015
18:04

Ironije li,ovaj na klupi a za maksimovica nude 20 miliona,plus je dobio svaki derbi haha

avatar
pjer
Sunday, 25.10.2015
17:32

kako god ali voleo je propratiti Tomiceve pasove kroz svoje noge ...