Vraća se štoper - Hoće li Đukić imati dilemu?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 11.04.2018.
09:15
Izvor: Sportske.net

Strateg Partizana Miroslav Đukić imaće veliku dilemu pred 157. "večiti" derbi. Koga će upariti na štoperskim pozicijama?

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Aktuelnog šampiona Srbije u subotu popodne očekuje najvažnije gostovanje u ovosezonskom izdanju Super lige. Samo pobeda u 157. "večitom" derbiju Partizan ostavlja u trci za odbranu titule i to je razlog što će Miroslav Đukić biti na velikom iskušenju.

Trener crno-belih za duel sa Crvenom zvezdom neće moći da računa samo na Bojana Ostojića, što znači da je kadrovska situacija dobra i da će Đukić biti na slatkim mukama.

Najveću dilemu Đukić bi mogao da vezano za izbor štoperskog tandema. Na poslednjih pet utakmica Đukić je na tim pozicijama koristio Nemanju R. Miletića i mladog Svetozara Markovića, ali se u konkurenciju za tim pred 157. "večiti" derbi vratio i Milan Mitrović.

Iskusni štoper propustio je prethodnih pet utakmica zbog povrede ali ga je u startnoj postavi odlično zamenio Svetozar Marković zbog čega se i javlja dilema da li uopšte treba menjati ono što je odlično funkcionisalo na prethodnih pet mečeva.

Partizan je u odsustvu Milana Mitrovića primio jedan gol na pet utakmica i to je još jedan od podataka koji govori u korist igrača koji su nastupali u zadnjoj liniji.

Jedini "minus" koji bi mogao da se stavi uz ime Svetozara Markovića jeste to da nema iskustva igranja "večitih" derbija na seniorskom nivou.

Kako trenutno stoje stvari, za odbranu Partizanovog gola u 157. "večitom" derbiju trebalo bi da budu zaduženi Vladimir Stojković, Miroslav Vulićević, Nemanja R. Miletć, Svetozar Marković i Nemanja G. Miletić.

Utakmica 31. kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu, 14. aprila od 18 časova i 30 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saša Ilić
Wednesday, 11.04.2018
23:44

Ipak treba da igra Mitrović jer je iskusniji i snažniji, biće prilike za Markovića sledeće sezone.

avatar
Miloš Stanković_fb
Thursday, 12.04.2018
09:26

Samo sto njega nece biti u Partizanu... Kad dati sansu sopstvenom igracu nego kad je na vrhuncu forme, motivisan i zeljan da se dokaze?! Mozda sledece sezone ne bude u formi kao sad ili nesto drugo. Svi pricaju kako treba dati sansu igracima iz omladinske skole, a kad se ukaze prilika traze se razlozi da ne igraju... SAMO NAPRED MALI! STAVICES BENA U DzEP!!!

avatar
Saša Ilić
Thursday, 12.04.2018
11:32

Nije zreo za derbi i bolje i za njega da ne igra.