Voždovac počeo pripreme, Vojinović prozvao 30 igrača

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 11.06.2018.
14:17
Izvor: Sportske.net

"Zmajevi" će raditi u Beogradu i Sloveniji. Cilj za sledeću sezonu se zna.

fkvozdovac.rs
fkvozdovac.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Voždovca počeli su danas pripreme za novu sezonu, a trener Branko Vojinović prozvao je 30 igrača, od čega su trojica kadeti. "Zmajevi" će u naredne dve nedelje raditi u Beogradu, a onda će se preseliti u Slovenj Gradec u Sloveniji. Klub je zakazao i pet prijateljskih utakmica do početka prvog kola Superlige.

Medijima su se obratili generalni direktor Goran Grkinić i šef stručnog štaba Branko Vojinović, a onda su pozdravili igrače i poželili im sreću na početku priprema.

"Hvala dosadašnjem treneru Milošu Veselinoviću na svemu što je uradio i  želim mu sreću u nastavku karijere. Poželeo bih dobrodošlicu Branku Vojinoviću. Čovek za kojeg mogu reći da je vojnik Voždovca, da mu je fudbalski klub Voždovac druga kuća. U nekoliko mandata je bio tu i kao igrač i kao trener i kao šef stručnog štaba. Čast nam je i zadovoljstvo što smo se opredelili za Branka, jer je u ovom trenutku najbolje rešenje za fudbalski klub", rekao je Grkinić.

Generalni direktor je rekao i koji je cilj Voždovca u narednoj sezoni.

"Poželeo bih i šefu i svima nama puno sreće na početku sezone, ali i da ponovimo iste rezultate kao i prošle godine. Cilj je plej-of, za sve ostale stvari ćemo se u hodu prilagođavati i videćemo kako će sve to funcionisati", rekao je Grkinić.

Vojinović je takođe kazao da mu je Voždovac druga kuća.

"Ambicije kluba su uvek visoke i da iz godine u godinu ovaj klub raste kako organizaciono, tako i takmičarski. U narednom periodu koji je pred nama, svi očekujemo da budemo za stepenicu više plasirani, obaveza je ponoviti rezultat iz prošle godine, ali i afirmisati mlade igrače iz naših redova.

Ključna reč u mom poimanju ove igre je ambicija. Velika ambicija, donosi odgovornost i disciplinu, a to su preduslovi da bi jedan tim rastao i da bi tim iz tog kvaliteta iznedrio kvalitetne pojedince, koji će raditi za dobrobit kluba. Ovaj se tim neće mnogo promeniti u odnosu na prošlu godinu, imao je jednu izvanrednu sezonu iza sebe, nadam se da ćemo i ove godine to ponoviti, ali i da ćemo otići stepenicu više
", rekao je Vojinović.

Voždovac 27. juna odlazi u Sloveniju, a vraća se 9. jula. Super liga bi trebalo da počne 21. jula.

"U sklopu planiranog pripremnog perioda već imamo zakazanih pet utakmica, a jedna od interesantnijih je utakmica sa Kineskim Jambienom u Staroj Pazovi. Klub sa kojim je napravljen sporazum o saradnji. Prijateljska utakmica će i nama i njima dosta značiti", rekao je Vojinović.

Voždovac će igrati prijateljske utakmice sa Jambijenom, mađarskim Vacom, ukrajinskom Poltavom, zatim Krškom i na kraju sa Al Arabijem iz Katara.

Pripremama su se odazvali sledeći igrači:

Čupić, Knežević, Karadžić, Stojanović, Purtić, Blagojević, Mihajlov, Mirkailo, Pavlović, Petrović, Zlatković, Ćirković, Duronjić, Ješić, Mašović, Gavrić, Stanković, Stuparević, Srećković, Pavićević, Jovanović, Perović, Damjanović, Pavlovski, Milutinović, Maksimović, Avram, ali i kadeti Tešić, Vuković i Đorđević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke