Voždovac odgovorio Vaniću: ''I trener snosi odgovornost za svoje ponašanje''

 • Autor: Darko Mitrović

 • 14. decembar 2015.

 • 17:59

 • Izvor: Sportske.net, fkvozdovac.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Posle izjava trenera Metalca Nenada Vanića da je tokom utakmice njegovog tima protiv Voždovca doživeo najstrašnije uvrede od strane nekolicine domaćih navijača, oglasili su se i Voždovčani zvaničnim saopštenjem.

Voždovac odgovorio Vaniću: ''I trener snosi odgovornost za svoje ponašanje''
U saopštenju koje je potpisala uprava FK Voždovac, ističe se utisak da je ceo slučaj predimenzioniran, jer se, nažalost, i na drugim utakmicama dešavaju brojne uvrede sa tribina na račun aktera na terenu.

Vaniću su poželeli mnogo sreće u nastavku karijere, uz nadu da će saradnja dva kluba ostati i dalje na korektnom nivou.

Saopštenje uprave Voždovca prenosimo u celini.

''Ovim saopštenjem želimo da razjasnimo situaciju povodom izjava Nenada Vanića koje su se pojavile u pojedinim sredstvima javnog informisanja, a koje dovode FK Voždovac i njegove navijače u negativan kontekst.

Naime trener Metalca je tokom utakmice ušao u verbalnu raspravu sa nekoliko gledalaca i to nakon njegove instrukcije igračima svoje ekipe da ne vrate loptu ekipi FK Voždovca posle povrede igrača domaće ekipe.

Na njegovu instrukciju je reagovalo nekoliko gledalaca sa zapadne tribine i tada su razmenjene psovke sa obe strane. Napominjemo da su pomenuti gledaoci bili na zapadnoj tribini i da to nisu navijači Voždovca – Invalidi (koji se pominju u jednom dnevnom listu), a koji od početka sezone nisu napravili nijedan jedini incident, kako na domaćem, tako i na gostujućim terenima.

Gospodin Vanić, kao i svi ljudi iz uprave FK  Metalac koji su bili na utakmici, srdačno su dočekani od strane naše uprave i našeg šefa stručnog štaba. Zbog dobrih odnosa sa FK Metalac želimo da istaknemo sledeće:

FK Voždovac želi da napomene da ima razumevanja za trenera Vanića i njegove ishitrene, a da ne kažemo nepromišljene izjave. Pretpostavljamo da je nakon verbalne rasprave bio pod stresom, moguće i zbog negativnog rezultata i nemogućnosti njegove ekipe da preokrene negativan rezultat sa igračem više tokom dužeg perioda drugog poluvremena.

Iz tog razloga naš klub nije reagovao na seriju tekstova koji su se pojavili u prethodna dva dana na raznim portalima i u dnevnim listovima u kojima su FK Voždovac i njegovi navijači dovođeni u vezu sa ovim verbalnim konfliktom.

Nažalost, slične scene uvreda od strane gledalaca na račun fudbalskih aktera se viđaju na svim terenima Super lige.

Shodno tome smatramo da je ceo incident predimenzioniran, a mi kao klub ćemo preduzeti neophodne mere kako se takve stvari ne bi više dešavale. Takođe smatramo da i trener snosi odgovornost za svoje ponašanje za vreme utakmice a kojim ne bi trebao da izaziva verbalne sukobe.

Naš šef stručnog štaba Bratislav Živković je u nekoliko navrata na terenima Super lige takođe bio verbalno vređan i nikada nije želeo da se bavi time, već isključivo fudbalskim temama jer je on trener i odgovaran samo za IGRU i REZULTATE. Ovakve pojave smatra svakodnevnicom, nažalost i sastavnim delom posla trenera u Srbiji.

Gospodinu Vaniću želimo puno sreće u nastavku trenerske karijere i da ima mnogo bolje rezultate jer klub kakav je FK Metalac sigurno to i zaslužuje.

Još jednom želimo da istaknemo da je saradnja dva kluba na korektnom nivou i nadamo se da će tako ostati i u buduće'', navodi se u saopštenju.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari