Voždovac ne odustaje od cilja, Aničić pun hvale za "Građevinare"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.04.2019.
17:22
Izvor: Sportske.net, fkvozdovac.rs

Voždovac nastavlja borbu za plasman u plej-of domaćeg prvenstva, a trener Dragan Aničić pred gostovanje Radu upozorava na "raskošan talenat i iskustvo" protivničke ekipe.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Male su šanse da fudbaleri Voždovca ostvare zacrtani cilj i da u završnici preliminarne faze takmičenja ipak dođu do pozicije koja garantuje plasman u plej-of.

Pred gostovanje Radu ekipa Dragana Aničića zauzima dvanaestu poziciju na tabeli sa 31 osvojenim bodom, što je četiri manje od osmoplasiranog Radnika.

Uprkos tome, strateg "Zmajeva" kaže da će ekipa nastaviti ka svom cilju i upozorava na to da pozicija na tabeli nije merilo kvaliteta sledećeg protivnika.

"Rad je tim koji je mešavina sjajnih mladih talenata i iskusnih igrača koji mogu da jednim potezom naprave razliku na utakmici. I dalje ne verujem da tim sa takvim imenima, kao što su Volkov, Jovanović, Lutovac, Marinković i Kasalica može da ima ovako loš plasman, i zato se ne opuštamo ni za čas, jer ne želimo da protiv nas pokažu svu raskoš njihovog kvaliteta i talenta. Cilj se zna, to je pobeda, i želimo da nastavimo dobru igru kao i protiv Zemuna", rekao je Aničić.

"Građevinari" zauzimaju četrnaesto mesto na tabeli sa 21 bodom, a sutrašnju utakmicu dočekuju posle dva vezana poraza od Crvene zvezde i Radničkog iz Niša.

Sa druge strane, Voždovac igra po sistemu "toplo-hladno" i u poslednjih sedam kola ima četiri trijumfa i tri poraza.

"Radov teren je nezgodan za igru zbog atmosfere i navijača, svaka gostujuća ekipa ima problem, ali mislim da smo protiv Zemuna pokazali da smo tim koji polako pokazuje svoj pravi karakter i da možemo da se nosimo sa svim situacijama u kojima se nađemo, i da izađemo iz njih kao pobednici", kaže fudbaler Voždovca Borko Duronjić.

Bivši omladinski reprezentativac postigao je izjednačujući gol u prethodnom meču sa Zemunom i najavio preokret.

"Plasman u plej-of je i dalje naša želja, i ova pobeda nam je preko potrebna da bi naš cilj ostvarili. Stavili smo se u situaciju da zavisimo i od ostalih rezultata, ali fokusirani smo na to da damo sve od sebe kao i svaki put do sada, te se nadamo da ćemo doći do zacrtanog cilja", zaključio je Duronjić.

Nakon gostovanja Radu ekipu Dragana Aničića čeka duel sa Mačvom na krovu TC "Stadion", a nakon toga znaće se da li će u poslednjih sedam kola igrati u plej-ofu ili plej-autu.

Utakmica 29. kola Super lige Srbije između Rada i Voždovca igra se u sredu, 3. aprila, sa početkom od 16 časova na stadionu "Kralj Petar I".

Super liga 29. kolo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke