Voždovac na nitro pogon - Napredak spržen u "zmajevom gnezdu"!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 15.02.2019.
18:52
Izvor: Sportske.net

Superligaš iz beogradskog naselja Braće Jerković nije mogao da poželi bolji početak prolećnog dela sezone.

fkvozdovac.rs
fkvozdovac.rs

Povezane vesti

Duelom fudbalera Voždovca i Napretka večeras je na krovu TC "Stadion" počeo drugi deo sezone u Super ligi Srbije.

Domaćin je slavio sa ubedljivih 4:0 (3:0) i tako nagovestio da će do podele bodova voditi veliku borbu za plasman u plej-of.

Voždovac: Knežević - Ćirković, Jovanović, Mihajlov, Mikić - Pavlović, Srnić, Arsić (od 86' Nišić) - Mašović (od 72' Trujić), Stuparević (od 87' Duronjić), Sikimić;

Napredak: Ni. Petrović - Aksentijević, Veškovac, Ostojić, Ne. Petrović - Jović, Đorić - Alivodić (od 60 Ilić), Baha, Ndiaje (od 750 Ivanović) - Zukanović;

Pitanje pobednika rešeno je u prvom delu prvog poluvremena. Voždovac je najpre zapretio preko novajlije Lazara Arsića u 4. minutu, ali je lopta završila pored gola.

Već nakon pet minuta domaćin stiže do vođstva posle prvog udarca u okvir gola. Korner je izveo Arsić, a štoper Miloš Mihajlov bio je "sam kao duh", pa mu nije bilo teško da posle udarca glavom zatrese mrežu!

Na sledeće uzbuđenje čekali smo do 17. minuta. Golman Napretka izbacio je loptu pod pritiskom, ali posle presinga Voždovca Predrag Sikimić uspeva da iznudi prekršaj u opasnoj zoni. Domaći nisu čekali da se odbrana Napretka postavi, prekid je brzo izveden, pa Filip Stuparević izbija "1 na 1" sa golmanom i rutinski rešava tu situaciju za 2:0.

Tačno na polovini prvog dela igre domaćin stiže do trećeg pogotka. Sikimić je asistencijom spoljnim delom stopala "pustio" loptu u prostor, a Filip Stuparević nesebičnom asistencijom spaja Alena Mašovića sa golom i omogućava mu da upiše prvi pogodak u prolećnom delu sezone.

Nakon trećeg gola Voždovca tempo je drastično opao. Gosti su do odlaska na odmor ostali bezopasni po protivnika, a poluvreme su završili sa jednim udarcem van okvira gola. Sa druge strane, Voždovac je iz tri udarca u okvir gola upisao tri pogotka.

U nastavku smo videli očekivanu postavku stvari. Voždovac je spustio gas i opredelio se na odbranu stečene prednosti što je bio pravi pristup. Napredak je bio bez ideje i videlo se da Kruševljani večeras nisu ustanju da ugroze gol "Zmajeva".

Posle kontranapada u 68. minutu Filip Stuparević je dobio loptu u prostor, izdržao duel sa defanzivcima Napretka i zatim kroz noge Nikole Petrovića sproveo loptu u mrežu Napretka za 4:0!

Ispostavilo se da je Stuparević drugim golom na meču postavio konačan rezultat, pošto promene rezultata do poslednjeg sudijskog zvižduka nije bilo.

Voždovac je tako stigao do šestog trijumfa u Super ligi, a Napredak je počeo da plaća ceh velikim promenama koje su se dogodile u ekipi tokom zimskog prelaznog roka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke