Vošino saopštenje: "Izvešćemo pionire kad nam delegiraju Mažića"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 14.08.2017.
10:35
Izvor: Sportske.net

U Vojvodini su besni na način na koji je Milorad Mažić sudio meč protiv Partizana.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Partizan je savladao Vojvodinu u meču petog kola domaćeg prvenstva, naneo joj je prvi poraz, učinio je to Bojan Ostojić koji je u finišu meča postigao gol nakon prekida.

U Vojvodini nisu zadovoljni načinom na koji je naš najbolji sudija i jedan od najboljih sudija u svetu, Milorad Mažić, sudio ovaj meč.

Oni smatraju da je Mažić primenjivao nejednak kriterijum, što su objasnili u saopštenju koje vam prenosimo u celosti:

"Fudbalski klub Vojvodina uložiće zvaničnu žalbu na suđenje arbitra Milorada Mažića na jučerašnjem meču protiv Partizana i zatražiti njegovo izuzeće sa narednih utakmica FK Vojvodina u Super ligi i Kupu Srbije, te na taj način definitivno staviti tačku na bilo kakvo dodvoravanje kako Miloradu Mažiću, tako i beogradskim klubovima.

Povodom jučerašnjeg tendencioznog i pristrasnog suđenja arbitra Milorada Mažića na derbi utakmici srpskog prvenstva između Vojvodine i Partizana, fudbalski klub Vojvodina obaveštava sportsku javnost da će preduzeti neophodne korake kako bi se zaštitio od sudijske samovolje i utakmica u kojima neće imati pravo da se ravnopravno i pošteno nadmeće sa svojim sportskim protivnicima.

Primenjujući dvostruke aršine i neujednačen kriterijum tokom čitavog meča protiv Partizana, arbitar Milorad Mažić je u nekoliko navrata omogućio protivniku da ugrozi naš gol iz sumnjivih i olako dosuđenih slobodnih udaraca u zoni šuta, pri čemu je, za svaki iole čvršći duel na sredini terena, osim dosuđenog faula za rivala, igrače Vojvodine usmeno ukoravao i upozoravao da će za svaku narednu sličnu situaciju biti kažnjavani kartonom, dok se igračima suparničkog tima konstantno dozvoljavala agresivna i oštra igra, posebno na delu terena ispred njihovog gola.

Fudbalski klub Vojvodina podseća sportsku javnost da ovo nije prvi put da Milorad Mažić sudi na štetu Vojvodine protiv Partizana, jer je, u utakmici plej ofa prošle sezone, propustio da dosudi očigledan penal nad našim tadašnjim igračem Nikolom Trujićem, koga je, naočigled čitavog stadiona i TV auditorijuma, s leđa sa dve ruke povukao kapiten Partizana Miroslav Vulićević. I tada je Milorad Mažić na direktan način uticao na konačan rezultat meča, koji je mogao da ugrozi krajnji plasman Vojvodine na tabeli i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

U cilju da zaštiti svoje interese, fudbalski klub Vojvodina će od nadležnih organa zatražiti izuzeće sudije Milorada Mažića sa svih svojih narednih utakmica u Super ligi i Kupu Srbije, a materijal sa jučerašnje utakmice biće prosleđen odgovarajućim organima u Zajednici Super lige, Fudbalskom savezu Srbije i UEFA.

Ukoliko se desi da se nadležni fudbalski organi u našoj zemlji ogluše o naš zahtev i da se za bilo koju narednu utakmicu FK Vojvodina za sudiju ponovo delegira arbitar Milorad Mažić, obavićemo potrebne lekarske testove za naš pionirski tim, koji je šampion Srbije u svom uzrastu, i izvesti ga na teren u Super ligi čak i na mečevima protiv Crvene zvezde i Partizana, jer nadmetanje našeg najboljeg tima sa rivalima u utakmicama koje sudi Milorad Mažić više nema nikakvog smisla.

Poput svih iskrenih ljubitelja fudbala u našoj zemlji, i mi u fudbalskom klubu Vojvodina smo ponosno dočekali da ponovo jedan naš sudija postane deo svetske sudijske elite, kao što je to uspelo Miloradu Mažiću, pogotovo uzimajući u obzir da je Mažić svojevremeno bio član našeg kluba, kao igrač u mlađim kategorijama Vojvodine.

Upravo iz razloga što njegovi sudijski kvaliteti nisu sporni, ne možemo se oteti utisku da greške koje je načinio na štetu našeg kluba u vrlo kratkom vremenskom periodu predstavljaju smišljenu nameru da se Vojvodina rezultatski ošteti i udalji iz vrha srpskog fudbala.

Te i bilo kakve slične pokušaje, fudbalski klub Vojvodina neće dozvoliti i boriće se svim legitimnim sredstvima da zaštiti svoje ime, istoriju i ugled, koji su, već više od 100 godina, veći i značajniji od bilo kog pojedinca, pa tako i od Milorada Mažića.

Upravni odbor FK Vojvodina"
, piše u saopštenju FK Vojvodina.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

47 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-G000000L
Monday, 14.08.2017
22:03

Bravo Mazicu najbolji si, u partizanu su prezadovoljni tvojim sudjenjem.

avatar
napred Panktizan!
Tuesday, 15.08.2017
14:04

On je Partizan ostetio u vise derbija. Posto vidim da ni vama ne valja, kao i ostale sudije, najbolje bi bilo da trazite strane sudije, mi cemo vas podrzati u tome iako su kako vi kazete sudije na nasoj strani.

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Tuesday, 15.08.2017
17:10

Dao dragi Bog da vam se vrati trostruko za sve ono sto vam je Mazic odmogao, a i da vam se vrati i sve ono sto vam je Mazic pomogao.

avatar
Slaninar94
Monday, 14.08.2017
17:55

Sudjenje zadovoljavajuce... Pionire ce izvoditi da talente prodaju cim napune 18. Dok ce tim sastavljati od igraca za koje menadzeri placaju i tako u krug. Zato smo mi jucece izgubili, hvala Emilu na onim bravurama, sto nas je spasao ponizenja. Prva ponuda, ode i on..

avatar
Monday, 14.08.2017
17:48

Skreće se sa teme da je zvezda još jednom dobila bodove nakon neregularno postignutog prvog gola - čist prekršaj u napadu Pešića na igračem Bačke. Objasnio sam u kojim situacijama je Mažić pomogao Vojvodini.

avatar
Toto Salvatore Riina
Monday, 14.08.2017
18:28

Promašio si vest ili uvek misliš o Zvezdi pa moraš to i ovde da pišeš.

avatar
Man united
Tuesday, 15.08.2017
12:13

Тачно тако, увек о Звезди мисли. Веруј ми, да нема Звезде, ПК54 налог не би постојао на овом сајту. Ко разуме, схватиће...

avatar
Monday, 14.08.2017
20:00

Opet se skreće s teme, zvezda njene protivnike otvaraju sudije, a posle ih dotuku. Nakon što je Bačka smanjila na gol zaostatka prekršaj za Bačku nije postojao na terenu dok zvezda nije dala 3.gol.

avatar
Bik Koji Sedi
Monday, 14.08.2017
16:53

Ime,istoriju i ugled kluba ces zastititi i u vrhu srpskog fudbala cete biti onda kada budes prestao da budes sluga i Terzicev konjusar.

avatar
Zlajo_Vs
Monday, 14.08.2017
16:26

Covek valja celom svetu, samo nama ne... ma problem je u njima, ipak mi znamo sve.....

avatar
KianyRiws
Monday, 14.08.2017
16:22

Nemaju sta biti ljuti.Navijao sam naravno da Vojvodina pobedi,ali nisu pokazali nista;Partizan kao da je igrao kod kuce.

avatar
Monday, 14.08.2017
20:02

Partizan i u Pireju kao kod kuće. Mnogo smo jaki samo ako izvedemo najjači sastav i ako sudije dozvole.

avatar
KianyRiws
Tuesday, 15.08.2017
14:03

protiv Vozdovca tkdj.

avatar
Iznogoud
Monday, 14.08.2017
16:15

Ja ne pamtim da sam video gore izdanje Vojvodine na Karadjordju. Imali 4 pobede bez primljenog gola, dolazi im poljuljani Partizan, a oni kao treceligasi igraju. Nisu pokazali nikakvu zelju da napadnu. Jedino ova mafijaska uprava, bez obraza, moze da se zali na ovo sudjenje.

avatar
Monday, 14.08.2017
20:03

Partizan je u Novom Sadu nastupio bez Stojkovića, Evertona i Đurđevića, slobodno mogu reći bez kičme tima, a bio totalno dominantan.

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Tuesday, 15.08.2017
13:05

Dominantan sa Mazicem.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 14.08.2017
15:21

Neka cuje svaki Lala, Zvezdina ste filijala.

avatar
Debeljko sa Čukarice
Monday, 14.08.2017
14:39

Oni pomocu dobro razradjenog sistema vec godinama osvajaju Mazic titule.

avatar
Mads87
Monday, 14.08.2017
13:39

O cemu oni pricaju?Ovo da nije zalosno bilo bi smesno, klasicna manija gonjenja

avatar
Džon Rambo
Monday, 14.08.2017
13:37

Možete da izvodite i prvi tim i pionire zajedno, uvek vas ubijamo na mestu!

avatar
Čerek Republika Srps
Monday, 14.08.2017
17:32

Pa nije bas tako ali ako ti je lakse,onda veruje da je tako.

avatar
pilko
Monday, 14.08.2017
13:36

Sinoć je Partizan sasvim zasluženo pobedio bio je bolji taman za taj jedan gol ali.... Mažić je svirao sve. Partizanovi igrači ako samo priđu golu Vojvodine i padnu on je svirao. Nema veze šta je bio razlog pada. Svirao je svaki kontakt u korist Partizana. Nije to trebalo Partizanu, zaslužena pobeda.

avatar
Nikola193
Monday, 14.08.2017
13:18

Navijam za Vojvodinu, redovno uzimam sezonsku ali pričati o suđenju posle jučerašnje utakmice nema nekog prevelikog smisla. Jeste bilo opet nekih sumnjivih faulova i dosudjenih slobodnih udaraca u zoni šuta ali partizan je bio bolji većim delom utakmice i zasluženo je postigao onaj gol. Trebalo bi uprava da se više pozabavi stvarima unutar kluba, ne samo igračkim kadrom i pronalaženjem adekvatnog rešenja u napadu, pošto se videlo da smo bili skoro bezopasni po gol protivnika, već i osnovnim stvarima kao što su VODA I STRUJA U WC-U na glavnoj zapadnoj tribini. Verovali ili ne, na stadionu Karadjordje u NS na zapadnoj tribini u wc nema vode i struje već neko vreme. Za druge tribine ne znam..

avatar
Tuesday, 15.08.2017
09:58

pa valjda ovi nasi internet Zvezdasi iz nekih igraonica znaju bolje sta se desilo nego neko ko navija za Vojvodinu i ima sezonsku ?

avatar
napred Panktizan!
Tuesday, 15.08.2017
14:13

Vama ne rade struja i voda u WC-u, pitaj Nislije da li imaju WC na istocnoj tribini koja je inace na dva sprata.

avatar
djoleo
Monday, 14.08.2017
12:27

Gomila gluposti, nije imao jednak kriterijim, igrače Vojvodine usmeno opominjao i pretio kartonom (nije im dodeljen ni jedan ni žuti ni crveni) a igračima Partizana nije pretio ali im je dodelio 2 žuta kartona. Stvarno neujednačen kriterijim. Još prošle godine ste trebali biti kažnjemu kad ste se igrali sklanjalice protiv c zvezde, kad je pri izvođenju kornera u vašem šesnaestercu 8 zvezdinih igrača naspram Vaših 6 igrača. I zato Psssat....

avatar
pilko
Monday, 14.08.2017
13:35

Pre par godina oteo Partizan Voši kup i... ništa. Pa kako su Partizan i sudija zajedno s njim tada trebali biti kažnjeni?

avatar
napred Panktizan!
Tuesday, 15.08.2017
14:18

Pre par godina pred kraj prvenstva je pred kraj utakmice na JNA Vojvodina dobila penal za start izvan 16, cime je Partizan direktno izgubio titulu, a osvojila Zvezda. I ti onda pricas o kupu?! U tom kupu je bio sudjenje za Partizan, ali po pravilima je trebalo biti 3:0 za PFC jer je Vosa odbijala pola sata da pocne mec!

avatar
nexi partizan
Monday, 14.08.2017
19:31

Prvo tada koliko ste vi kasnili na taj meč? Već je tu trebao biti službeni rezultat za Partizan...A o ostlom, neću ni da pričam...

avatar
djoleo
Monday, 14.08.2017
14:23

To što 10 puta izgovorite laž, neznči da će jedanaesti put biti istina. Laž je uvek laž.

avatar
Renton
Monday, 14.08.2017
12:18

Ljudi,gledao sam celu utakmicu,najobjektivnije receno sudjenje je bilo odlicno,za obe strane. Ja stvarno ne znam cemu ovo...

avatar
RedDevil89
Monday, 14.08.2017
11:39

Celom svetu Mazic valja samo nama ne. Stvarno je sramota osporavati ovakvog vrhunskog strucnjaka.

avatar
Markic85
Monday, 14.08.2017
11:35

Gledah ceo mec, Zvezda mi je u srcu I video sam da je Vojvodina igrala samo da ne primi gol... bez I jedne sanse za gol... nevideh da ste pokradeni iskreno... ni Partizan nije nista posebno prikazao ali je bio bolji za taj jedan gol... vidi se da im Leo nedostaje tako da mi se to nimalo ne svidja pred mec sa Videotonom jer uvek podrzavam nase klubove u Evropi!!!

avatar
R V T
Monday, 14.08.2017
20:55

Djavola za jedan gol, najmanje 2-0 je trebalo da bude.

avatar
Ša-la-la-la
Monday, 14.08.2017
11:27

Koje greske Mazica na vasu stetu? Imate srecu sto ste sinoc imali onog usera od golmana inace bi bili petardirani. A za pionire znamo da ih svaki put izvedete protiv zvezde, bilo ko da sudi. Protiv Partizana zapnete kao protiv Real Madrida, a na zvezdu sa pionirima svaki put.

avatar
The Real Man
Monday, 14.08.2017
11:23

I kad napisem da mi je drago i da sam srecan sto su ispali iz Evrope ovde me pljuju. Ma neka ste bre, jer ste mali i ne znate da podnesete poraz! Trebali ste 3 najmanje da primite da golman nije bio raspolozan, sansu jednu niste stvorili, a ovde pisete saopstenja! Sramota bre, za ovo saopstenje bi u normalnoj zemlji bili kaznjeni oduzimanjem bodova!

avatar
Djordje Stefanovic
Monday, 14.08.2017
11:22

Gledao utakmicu i kao navijac zvezde ne znam na sta se zale,sudio je korektno covek.

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 14.08.2017
11:12

Il sto bi rekao povratak kralja,partizan je ostecen 😂😂😂

avatar
Yeti Sumadinac
Monday, 14.08.2017
16:28

Ja bih ih pre nazvao defektnima neko ostecenima, mislim politicki je korektnije.

avatar
R V T
Monday, 14.08.2017
20:55
avatar
Ilic22
Monday, 14.08.2017
11:04

A na kraju Jevtovic i Radin zavrsili sa kartonima

avatar
mercedes
Monday, 14.08.2017
10:55

I treba, jer ovi raspali iz Humske jedino tako mogu da pobede Vojvodinu

avatar
Ša-la-la-la
Monday, 14.08.2017
13:54

Daj jednu situaciju u kojoj je vojvodina ostecena...

avatar
mercedes
Tuesday, 15.08.2017
09:44

Ocigledno nisi gledao utakmicu.

avatar
svojnasvome
Monday, 14.08.2017
16:53

Da ti razmisljanje nije u toj fazi mozda bi s tobom moglo debatisati

avatar
Salone
Monday, 14.08.2017
10:49

Mazic je sinoc unistio Vojvodinu ono je sramota koliko se gura i pomaze partizan znaci bruka

avatar
Ša-la-la-la
Monday, 14.08.2017
13:54

Daj jednu situaciju u kojoj je vojvodina ostecena...