Vošin remi sa prvoligašem, ima li rešenja za izlazak iz krize?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 25.03.2018.
10:08
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Ne ide u prvenstvu, ne ide u kupu, ne ide ni na prijateljskim utakmicama...

Beta/Dragan Gojić/Ev
Beta/Dragan Gojić/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine nalaze se u krizi forme i rezultata i to potvrđuje jučerašnji remi sa prvoligašem iz Bačke Topole.

Novosađani su odigrali 1:1 (0:1) protiv ekipe TSC-a iz Bačke Topole, u prijateljskoj utakmici odigranoj u SC FSS u Staroj Pazovi.

Oba gola na utakmici postigli su fudbaleri prvoligaša iz Bačke Topole. Prvim je Nemanja Grujić u 26. minutu doneo prednost TSC-u, dok je Ponjavić u 68. minutu autogolom postavio konačan rezultat utakmice.

"Pauzu u prvenstvu usled reprezentativnih obaveza koristimo da osvežimo igrače i na najbolji mogući način ih pripremimo za nastavak sezone. Ova utakmica, u kojoj smo s razlogom izmiksovali tim, je jedna od stvari koju smo planirali u tu svrhu. Nastupile su dve postave po 45 minuta i zadovoljan sam zalaganjem i htenjem", objasnio je pomoćni trener Vojvodine Aleksandar Linta.

Jučerašnji remi verovatno i ne bi imao nikakvu težinu ali se samo nadovezuje na krizu sa kojom se Novosađani suočavaju i u takmičarskim utakmicama.

"To je splet raznih okolnosti. Krize su sastavni deo fudbala, imaju ih i veće ekipe od Vojvodine, ali ćemo se svakako truditi da iz nje što pre izađemo. Fokusiraćemo se samo na rad i ubeđen sam da će doći bolja vremena", ističe Linta.

Na sedam mečeva u prvenstvu i kupu u prolećnom delu sezone Vojvodina je ostvarila samo dve pobede i sve su prilike da će kao sedmi ili osmi tim ući u plej-of Super lige. Zbog toga se sve manje govori o plasmanu u evropske kvalifikacije što je i bio primarni cilj ove sezone.

"Ne znam koliko je realno da se taj cilj ostvari, ali znam to da ćemo sigurno dati sve od sebe. Ima još dosta da se igra, mnogo bodova je u opticaju i ne smemo odustati. Ići ćemo od utakmice do utakmice i videćemo dokle će nas to dovesti", rekao je Linta.

Naredni meč, Vojvodina će odigrati u subotu u Nišu, kada će se, u okviru 29. kola Super lige Srbije, sastati sa domaćim Radničkim. Ta utakmica počeće u 15 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke