Voša ubedljiva u proveri pred Velšane

Autor: Milovan Longinov
subota 09.07.2016.
21:04
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu ČSK-a iz Čelareva rezultatom 4:1 (1:1), u prijateljskom meču odigranom u Veterniku.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Pred oko 100 gledalaca u FC “Vujadin Boškov”, strelci za Vošu bili su Jovančić u devetom, Stamenić u 55, Zličić u 74. i Ašćerić u 77, dok je jedini gol za goste postigao Krstanović u 27. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: Perić (od 46. Ilić) – Lazarević, V. Kovačević, N. Kovačević, Bureković – Jovančić, Mićić – Ašćerić, Zličić, Stamenić – Š. Kordić.

ČSK: Tankosić (od 46. Romić) – Simić (od 46. Jelić), Zogović (od 46. Kremenović), Marković, Jević – Žakula (od 46. Stanić), Pankarićanin (od 46. Vujošević), Stepanov (od 72. Lacković), Đorđević (od 60. Vasić) – Krstanović (od 46. Vukomanović), Furtula (od 37. Matić, od 67. Ilić).


Vojvodina je povela već u sedmom minutu. Posle akcije Lazarevića i Zličića po desnoj strani, lopta je došla do Dušana Jovančića, koji je sjajno uhvatio volej sa oko 20 metara i pogodio dalje rašlje golmana Tankosića.

ČSK je pripretio 11 minuta kasnije, kada je Krstanović odlično izveo slobodan udarac, ali je Perić još boljom paradom spasao siguran pogodak. Ipak, što se nije dogodilo tada, desilo se devet minuta kasnije.

Upravo je Krstanović sjajno prihvatio jednu dubinsku loptu iza leđa odbrane Vojvodine i krenuo sam ka golu. Lazarević ga je sustigao, ali se fudbaler tima iz Čelareva driblingom izborio za poziciju za šut i rutinski savladao Perića sa oko 12-13 metara iskosa sa leve strane.

Do kraja poluvremena, vodila se uglavnom ravnopravna borba na sredini terena, bez izrazitih prilika za gol.

U sličnom ritmu nastavljeno je i drugo poluvreme, da bi u 55. minutu Vojvodina ponovo došla do prednosti. Stamenić je primio loptu na oko 17-18 metara od gola ČSK-a iskosa sa leve strane, driblingom se izborio za poziciju za šut i preciznim udarcem po zemlji poslao loptu u dalji donji ugao protivničkog gola.

I posle novog vođstva, Vojvodina je nastavila da igra napadački, ali je do sledećeg pogotka čekala do 74. minuta, kada je Zličić došao do jedne lopte na dvadesetak metara od gola Čelarvčana i majstorskim udarcem poslao je u rašlje. Lopta se od stative odbila u mrežu i bio je to pravi evrogol Vošinog veziste, za aplauz prisutnih gledalaca u FC “Vujadin Boškov”.

Samo tri minuta kasnije, već je bilo 4:1 za Vojvodinu. Šaleta Kordić je centrirao sa desne strane, a Ašćerić u padu glavom zahvatio loptu i poslao je u mrežu gostiju.

Do kraja susreta, viđene su još po jedna-dve poluprilike, ali promene rezultata nije bilo. Vojvodinu u četvrtak očekuje prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, kada će od 20 časova na stadionu “Karađorđe” dočekati velšku ekipu Konah’s ki.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke