Voša se ''naoštrila'' - Ruši tradiciju?

Autor: Beta Beta
petak 27.10.2017.
16:05
Izvor: Beta

Trener fudbalera Vojvodine Vladimir Buač rekao je danas da je upoznat sa negativnim skorom koji novosadska ekipa ima sa ekipom Rada u Beogradu, ali je naglasio da je tradicija tu da bi se rušila.

Beta/DraganGojić/Mo
Beta/DraganGojić/Mo

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine sutra gostuju Radu u utakmici 15. kola Super lige Srbije.

"U poslednje vreme imamo negativan skor protiv Rada na Banjici, ali tradicija je tu da bi se rušila i verujem da ćemo na sutrašnjem meču popraviti naš medjusobni bilans. Mislim da se trenutno stanje u ekipi Rada definitivno ne reflektuje onako kako treba u Super ligi Srbije. Oni su pretposlednji, ali pogotovo njihova poslednja utakmica govori da su izuzetno kompaktna ekipa, naročito u fazi odbrane", rekao je Buač.

Dueli sa "Građevinarima" u Beogradu predstavljaju jedno od najtežih gostovanja za Vojvodinu, obzirom na to da je ekipa iz Novog Sada u tim mečevima do sada uspela da slavi samo dva puta u istoriji kluba. Bilo je to davne 1997, kao i 2013. godine, s tim da je ta druga pobeda ostvarena na stadionu Obilića.

Govoreći o Radu, Buač je naveo da ekipa s Banjice igra dosta agresivno i da protivniku ne dozvoljava da kreira mnogo prilika.

"Mi ćemo se više bazirati na nas same nego na protivnika. Najiskrenije me raduje to što smo na poslednje dve utakmice značajno podigli nivo naše igre i uspeli da stvorimo veliki broj prilika. Posebno mi je drago zbog toga što smo na poslednjem meču popravili i realizaciju i mislim da će na sutrašnjoj utakmici biti ključno da zadržimo isti nivo igre, ako ne i da ga popravimo, pa uz angažovanje kao na prethodnim mečevima, verujem da ćemo doći do tri boda", rekao je on.

Ove sezone, Vojvodina u Super ligi Srbije nije postigla gol u prvom poluvremenu još od četvrtog kola i utakmice protiv Borca.

"Moramo da damo gol kad udjemo u šansu. Generalno, sem na poslednjem susretu, na prethodnih nekoliko utakmica smo imali problem sa realizacijom, posebno u prvom poluvremenu. Radimo dodatno na motivaciji, kako bismo od prvog minuta bili agresivniji i pokazali više želje, odnosno gladi za postizanjem pogotka", rekao je Buač.

Vojvodina je četvrta na tabeli Super lige Srbije sa 27 bodova, dok je Rad na 15. mestu sa osam.

Meč izmedju Rada i Vojvodine igra se sutra od 19.00 na Banjici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke