Vojvodina traži pravdu od UEFA!

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 10. avgust 2012.

 • 18:24

 • Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Fudbalski klub Vojvodina uputio je zvaničnu žalbu na suđenje arbitra Roberta Maleka koji je sinoć direktno uticao na plasman Rapida u dalji tok kvalifikacija za LE.

Vojvodina traži pravdu od UEFA!
Vojvodinu je od plasmana u plej-of fazu kvalifikacija za LE delilo nekoliko minuta ali je sudija Robert Malek u 91 minutu meča "uzeo stvar u svoje ruke".

Dosudio je nepostojeći jedanaesterac za Rapid kojim je direktno uticao na konačan ishod dvomeča i sprečio srpskog predstavnika da se plasira u dalji tok kvalifikacija.

Shodno tome, danas je iz FK Vojvodina upućena žalba Evropskoj Fudbalskoj Asocijaciji, tačnije direktoru takmičenja Liga Evrope i sudijskoj organizaciji.

Pred vama je kompletan sadržaj žalbe.

"FK „Vojvodina“ smatra da je drastično oštećena odlukom glavnog sudije Roberta Maleka da u prvoj minuti nadoknade vremena (90+1) izmisli penal za  SK Rapid Beč. Igrači, navijači i uprava FK „Vojvodina“ smatraju da je gospodin sudija namerno dosudio nepostojeći kazneni udarac da bi eliminisao FK „Vojvodina“ iz daljeg takmičenja za Ligu Evrope" stoji na početku uložene žalbe.

"Molimo Vas da pokrenete istragu i utvrdite iz kakvih motiva je gospodin Malek dosudio nepostojeći penal, što je u suprotnosti sa Pravilima fudbalske igre. Po kom kriterijumu je start domaćeg fubalera okarakterisao kao žuti karton,  a za isti takav start igraču FK „Vojvodina“ dodelio crveni karton. FK „Vojvodina“ se pita da li je moguće da na jednoj utakmici pod okriljem UEFA domaći tim ubacuje lopte sa svoje klupe u teren u tri navrata, da bi time sprečio gostujući tim da igra, a sudija to propušta bez ikakve opomene"

"FK „Vojvodina“ je još u svežem sećanju 2009. Godina, i ista zemlja, isti grad, a protivnik FC Austrija, utakmica koju je FK Vojvodina izgubila sa 4 : 2, a  sudio je gospodin Oleg Orjehov (Ukrajina), koji je nakon te utakmice odlukom Vaših organa suspendovan, jer je priznao da je učestvovao u nečasnim radnjama nameštanja utakmice, a zanimljivo je da  na toj utakmici u poslednjem minutu nije svirao klasičan penal za FK „Vojvodina“ koji bi je odveo u plej-of  Lige Evrope"

"Bilo bi dobro da proučite i biografiju gospodina Roberta Maleka iz koje ćete videti neke stvari zbog kojih ne bi trebalo da se bavi sudijskim poslom. Insistiramo da hitno sprovedete istragu o suđenju gospodina Roberta Maleka na utakmici SK Rapid – FK „Vojvodina“ i da date šansu klubovima iz malih zemalja da imaju pošteno suđenje. Morate znati da i FK Vojvodina koja živi u siromašnoj zemlji Srbiji ulaže mnogo novca u razvoj fudbala, a vi kao krovna organiacija fudbala u evropi morate to da cenite"

"O sramnom deljenju „fudbalske pravde“ obavestićemo FIFA i poljsku fudbalsku federaciju. U nadi da ćemo dobiti Vaš odgovor na našu žalbu, Srdačno Vas pozdravljamo"

UO FK „Vojvodina“
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari