Vojvodina slavila u poslednjoj proveri u Beleku

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 08.02.2016.
19:12
Izvor: Sportske.net, FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Tobola rezultatom 2:0 (1:0), u prijateljskom meču odigranom u Beleku.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Strelci za Vošu bili su Malbašić u 40. i Meleg u 77. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Tobol: Logvinenko – Javorski (od 62. Sadovniši), Kaši (od 62. Dmitrenko), Mirošničenko, Kurgulin (od 61. Dosmagombetov) – Muksutdinov, Gulpa (od 64. Asjan), Diak, Šimkovič (od 64. Iliasov) – Gumaskaliev (od 46. Ogalilov), Bugaev (od 46. Ksičničenko).

Vojvodina: Kordić – Milinković, Pankov, Puškarić, Antić – Kovačević – Vukčević (od 79. Stamenić), Paločević (od 66. Zličić), Meleg (od 79. Đurišić), Malbašić – Pavkov (od 46. Ožegović).


Prvi dobra šansa na utakmici viđena je u petom minutu, a imali su je igrači iz Kazahstana. Dobar kontranapad završio se udarcem Šimkoviča sa oko 15 metara, ali je Kordić odbranio njegov šut, nakon čega se lopta od stative odbila u polje.

Na drugoj strani, u 15. minutu odličnu priliku imao je Meleg, nakon što mu je loptu ostavio Pavkov, ali je sa petnaestak metara iskosa šutirao u bliži ugao golmana Logvinenka, koji je uspeo da sačuva svoju mrežu.

Tobol je ponovo uzvratio i to ponovo preko Šimkoviča. Ovoga puta, vezista Kazahstanaca je šutirao praktično iz mrtvog ugla, ali je Kordić ponovo odbranio.

Na vrlo sličan način, i Vojvodina je mogla do pogotka u 29. minutu i to opet preko Melega, koji je takođe šutirao skoro iz mrtvog ugla, ali lopta nije išla u okvir gola.

Ipak, u 40. minutu, Voša je došla do vođstva. Kovačević je poslao jedan lob pas u šesnaesterac Kazahstanaca, a Malbašić je došao do lopte i izborio se za poziciju za šut. Golman Logvinenko je uspeo samo donekle da promeni putanju lopte, ali je ona ipak odsela u mreži.

U poslednjem minutu prvog dela igre, posle dobrog prodora Paločevića, i Vukčević je uputio snažan udarac sa oko 15 metara, ali je pogodio prečku Tobolovog gola.

Prvu priliku u nastavku susreta takođe je imala Vojvodina. Dobar presing na golmana izvršio je Ožegović, pa je Paločević presekao pas i šutirao, ali nije pogodio okvir gola.

Novu dobru šansu, Voša je imala u 60. minutu, posle kornera koji je izveo Meleg. Puškarić je zahvatio loptu glavom, ona je išla u okvir gola, ali je čuvar mreže Tobola paradom sprečio siguran pogodak.

Nakon toga, usledio je period nešto mirnije igre, da bi Vojvodina u 77. minutu povisila prednost na 2:0. Meleg je prihvatio sjajan pas od Malbašića u šesnaestercu protivnika i precizno šutirao, čime je pitanje pobednika praktično bilo rešeno.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke