Vojvodina ređa poraze, za sve je ''kriva'' pobeda nad Partizanom?

Autor: Darko Mitrović
petak 03.05.2019.
14:12
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

U nedelju ih očekuje novo teško iskušenje.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

I drugi put u prva četiri kola plej-ofa Superlige, ekipa Vojvodine doživela je poraz od 5:0. Prvo protiv Napretka u Kruševcu, a onda i u sredu na ''Karađorđu'' protiv Crvene zvezde.

Uz ta dva debakla, Vojvodina je poražena i od Proletera i od Mladosti, pa je od početka plej-ofa bez ijednog osvojenog boda.

U nedelju od 18 časova Novosađani će gostovati na ''Čairu'', gde će odmeriti snage sa domaćim Radničkim, a u najavi te utakmice, trener Vojvodine Radovan Krivokapić se osvrnuo i na pomenutu seriju poraza.

Ona je počela posle pobede nad Partizanom (3:2), kojom su ''Lale'' izborile plasman u plej-of.

''Utakmice nekako idu brzo jedna za drugom, pa se ni nema mnogo vremena za priču, pogotovo nakon rezultata koje ostvarujemo u poslednje vreme.

I u Niš ćemo ići sa mladim snagama i, da se ne ponavljam po ko zna koji put, opet ćemo se boriti i dati sve od sebe, pa ćemo videti za koliko će to biti dovoljno. Lagao bih kada bih rekao da porazi koje smo doživeli u poslednje vreme nisu poremetili atmosferu, ali treninzi protiču normalno i među igračima nema nikakvih problema, iako smo, praktično, prepušteni sami sebi. Moj stručni štab i ja smo sami sa igračima, a tek ponekad naiđe neko od mojih bivših saigrača da nam pruži podršku.

Postao sam dosadan već i samom sebi, ali opet ponavljam da ne zaboravljamo sve ono što je bilo. Kada niko nije verovao, kada su svi bili protiv nas i mislili da ćemo igrati u plej-autu, izvukli smo maksimum iz sebe i izborili se za plej-of.

Posle tog meča protiv Partizana, baš je došlo do psihološkog pada i opuštanja, što i igrači osećaju i vide.

Kroz razgovor sa njima, pokušavam da im objasnim da oni sada praktično moraju da igraju za sebe više nego za bilo koga drugog, kako se ne bismo brukali i kako bismo probali da popravimo utisak.

Vidim po njima da oni to hoće i žele, te je sada najbitnija psihološka priprema'', objašnjava Krivokapić.

Svestan je snage narednog rivala, koji je teoretski i dalje u trci za titulu.

''Ne bih da opet neko kaže kako hvalim protivnika, ali činjenica je da je Radnički trenutno na svim nivoima daleko ispred nas i ne treba da lažemo sebe tako što nećemo priznati realnost. To je klub koji stručno, igrački i u rukovođenju zna šta hoće i čvrsto grabi ka tome.

Nećemo se predati, jer to nije u našoj prirodi, ali idemo na noge jednom veoma jakom protivniku. U našem igračkom kadru nema nikakvih novosti, jer suspendovanih nemamo, a povređeni su samo oni koji su to bili i do sad'', istakao je Krivokapić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MALI PLAVI
Friday, 03.05.2019
19:44

Dogovorili sa Partizanom da bi mogli da trguju u plej ofu bez opasnosti od ispadanja. Proverena informacija.

avatar
Kokorayko
Friday, 03.05.2019
19:39

Garantovano najgori trener Vojvodine od raspada Jugoslavije.
Dobro neko mora da bude i to.