Vojvodina prokockala dva gola prednosti

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 04.02.2016.
18:58
Izvor: Sportske.net, FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine igrali su nerešeno 2:2 (2:0) protiv ekipe Zlate Moravce, u prijateljskom meču odigranom u Beleku.

Beta/DraganGojić/Ev
Beta/DraganGojić/Ev

Povezane vesti

Strelci za crveno-bele bili su Sosa u 31. (ag) i Pavkov u 36, doksu golove za Slovake postigli Tavamba u 63. i Kuzma u 67.minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Zlate Moravce: Lovrenc (od 46. Kovač) – Majkić (od 46. Cebara),Tipurić (od 46. Pinter), Sosa, Perišić (od 46. Kupec) – Krznarić(od 46. Ali), Burić (od 46. Bariš), Oravik (od 46. Slančik), Ploj(od 46. Kuzma) – Skolnik (od 46. Bamba), Mršić (od 46.Tavamba).

Vojvodina: Žakula (od 46. Kordić) – Lakićević (od 46. Miletić),Pankov, Puškarić, Antić – Jovančić, Kovačević – Malbašić (od 54.Stamenić), Zličić (od 52. Đurišić), Trujić – Pavkov (od 52.Ćurko).


Prva prilika na utakmici viđena je u 12. minutu. Pogrešili su udodavanju fudbaleri Zlate Moravce i lopta je došla do MilanaPavkova, koji je lukavo pokušao da lobuje golmana Lovrenca sadvadesetak metara, ali je lopta otišla nekoliko centimetara prekogola.

Slovaci su uzvratili u 14. minutu, kada je loše reagovala odbranaVojvodine. To je iskoristio Ploj i šutirao sa svega tri metra, alije maestralno reagovao Srđan Žakula i sačuvao svoju mrežu.

Vojvodina je češće držala loptu u svom posedu, a u 31. minutu,uspela je i da dođe do vođstva. Malbašić je dobro prošao podesnoj strani i oštro centrirao po zemlji, a lopta se odbila odnekoliko igrača i na kraju od Sose završila u mreži.

Samo pet minuta kasnije, već je bilo 2:0 za Vojvodinu. MladiLazar Zličić je odlično proigrao Jovančića, a ovaj sa desne straneuputio pas na prvu stativu, gde je uklizao Pavkov i prosledio je umrežu Slovaka.

U samom finišu prvog dela igre, Pavkov je imao idealnu priliku dase još jednom upiše u strelce. Pogrešio je golman Lovrenc, pobeglamu je lopta i došla do visokog napadača crveno-belih, koji ješutirao iz prve, ali je pogodio samo stativu.

Slovaci su imali prvu šansu u nastavku susreta, kada je tamnoputiTavamba ušao u šesnaesterac i šutirao, ali je Kordić bio dobropostavljen. Još bolju priliku, Zlate Moravce je imao u 51. minutu,kada je, posle jednog duela u šesnaestercu Vojvodine, dosuđen penalza slovački tim. Slančik je izveo najstrožu kaznu, ali je Kordićsjajnom paradom zaustavio i taj udarac.

Zlate Moravce je bio nešto konkretniji u napadu u drugompoluvremenu, a to mu se isplatilo u 63. minutu. Snažni Tavamba jeodlično prihvatio jednu loptu u šesnaestercu Vojvodine i izborio seza poziciju za šut, a ovoga puta je sa desetak metara poslao loptuu dalji ugao Kordićevog gola.

Slovački tim je izjednačio samo četiri minuta kasnije. Posleslobodnog udarca, Kuzma je došao do lopte na samo tri-četiri metraod gola Vojvodine i postigao drugi gol za svoj tim na ovom meču zakonačnih 2:2.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke