Vojvodina prekinula ćutanje, nakon navijača oglasio se i klub, evo šta misli o odluci FSS!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 17.06.2020.
13:14
Izvor: Sportske.net, FK Vojvodina

Novosađani smatraju da rešenje nije pravedno.

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO

Povezane vesti

Povodom odluke FSS da se finale Kupa Srbije između Partizana i Vojvodine odigra u Nišu, novosadski klub je izdao zvanično saopštenje koje prenosimo u celosti.

"Fudbalski klub Vojvodina obaveštava sportsku javnost da je krajnje neprijatno iznenađen odlukom Fudbalskog saveza naše zemlje da finalna utakmica Kupa Srbije, koja treba da predstavlja svojevrstan praznik fudbala, bude odigrana u Nišu.

Donošenjem odluke da finale Kupa Srbije bude odigrano u gradu koji je 330 kilometara udaljen od Novog Sada, pokazana je težnja da, usled velike udaljenosti i činjenice da će se meč igrati radnim danom, fudbalski klub Vojvodina na finalnom meču bude uskraćen za podršku nekoliko hiljada svojih navijača, kao što je to bio slučaj u svim prethodnim finalima Kupa u kojima smo učestvovali.

Takođe, klub apsolutno razume i solidariše se sa odlukom naših pristalica da ne prisustvuju meču u Nišu, s obzirom na to da je, uzimajući u obzir iskustva iz prethodnih godina, jasno da bi u ovom slučaju polazak na finale morao biti organizovan još u jutarnjim časovima, a povratak u Novi Sad bi, uz njihovo uobičajeno zadržavanje na stadionu nakon meča, bio moguć tek u jutarnjim satima sutradan. To su potpuno nehumani uslovi da bi se bilo kome uputio poziv da dođe i podrži svoj tim na nekom meču.

Fudbalski klub Vojvodina naglašava da je, od devet utakmica koliko je odigrao u okviru finala Kupa, čak sedam puta to bilo u Beogradu i samo jednom u Novom Sadu. Istovremeno nam je potpuno nelogično i neobjašnjivo zašto se domaćinstvo nije moglo odrediti žrebom, tj. izvlačenjem kuglica, pri čemu bi svaki klub imao 50 posto šanse da bude domaćin na svom stadionu?

Uprkos svemu, naša ekipa će učestvovati u finalu Kupa Srbije, znajući da će srca i misli svih navijača Vojvodine biti uz naše igrače"
, stoji u saopštenju kluba koje je potpisao predsednik kluba Vojislav Gajić.

Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 23.06.2020
16:37

Лалате врати им победом тај безобразлук.

avatar
Aleksandar Jovancevic
Wednesday, 17.06.2020
16:37

Ne idu na kraj sveta pa im daleko.Tako može i partizan da kuka daleko im je,koja glupost od kluba i navijača,večiti kompleksasi i autonomasi.Pravi navijač će otići da bodri svoj klub gde god da igra,a ne ovako.Na kraju krajeva Jedva da se skupe 4000 navijača protiv Partizana i Zvezde kada igraju,neće biti veliki gubitak ako bojkotuju.

avatar
DVA HRAMA
Wednesday, 17.06.2020
16:02

Sad znate kako je nama bilo kad smo (jedan mec u Kupu) gostovali zvezdi 1999, 2001, 2004, 2005, 2007. i 2008- 2 puta u finalu i 4 puta u polufinalu.

avatar
RG VILI
Wednesday, 17.06.2020
15:47

Sta kukaju stalno ovi iz NS . Kad god nisu bili u finalu , Karadjordje nije izlazio u susret da bide domacin. To sto se ne igra u Bg nego Nis , neka zahvale sestri sa ruznije strane Topcidera. Kmeee

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 17.06.2020
13:21

Nije sramota sto je finale u Nisu, sramota je sto se domacin (grad) finalne utakmice saznao tek nedelju dana pre samog finala.
U svakoj normalnoj ligi grad domacin se zna vec na startu sezone.
Malo je glupo da Vojvodina nesto prica, kad je nekoliko godina unazad imala domacinstvo finala kupa od kojeg je odustajala, jer se u isto nije plasirala.

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 17.06.2020
14:11

E ovde si sve lepo napisao,jos cu i da ti lajkujem,iznenadis i ti ponekada :D,skoro kad sam ti pisao na to sam i mislio sto se tice toga da nisu odredili pre pocetka sezone kao i svaka normalna liga,nazalost!