Vojvodina - Pojačanja, pod obavezno!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 20.01.2015.
13:51
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Fudbaleri Vojvodine nastavljaju pripreme za prestojeći deo sezone, a Goran Šaula je govorio o stanju u tom klubu.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Goran Šaula, jedan od najboljih i najpopularnijih igrača Vojvodine u novijoj istoriji kluba i prvi asistent šefa stručnog štaba, Zorana Marića, zadovoljan je dosadašnjim tokom priprema. Ipak, Šaula je stava da se ekipa, pod obavezno, mora pojačati sa nekoliko kvalitetnih fudbalera.

"Ukoliko želimo da se na proleće ravnopravno takmičimo sa našim najboljim klubovima, moramo dovesti adekvatne zamene za Radoju, Poletanovića, Veselinovića i Alivodića. Ime i ugled FK „Vojvodina“, kao i želje naših navijača, obavezuju nas da postižemo rezultate u skladu sa renomeom kluba. To definitivno, ne možemo ostvariti sa trenutnim igračkim kadrom i zato je neophodno da se pojačamo na pozicijama koje su pokrivali navedeni fudbaleri.

Ne možemo, niti smemo očekivati od dojučerašnjih omladinaca da preuzmu ogromno breme odgovornosti u narednom takmičarskom periodu. Oni bez ikakve sumnje, poseduju veliki talenat, ali da bi ga pokazali i razvili se u dobre igrače, moraju pored sebe imati iskusnije asove. Samo tako će i oni napredovati i rasti, baš kao što su to, u prethodnih godinu, dve, učinili Radoja, Poletanović, Babić i Gaćinović. Na taj način će profitirati i oni lično, a i klub, jer će im cene na tržištu porasti."

Sutra je na redu druga provera protiv Bačke. Šta očekujete od te utakmice?

"Biće to prilika da, protiv ozbiljnog protivnika, još jednom proverimo mogućnost igrača koji su na probi, mlađih snaga, kao i rekonvalescenata Stefana Nikolića i Marka Živkovića. Iskusniji prvotimci neće igrati protiv Bačke. Oni će u isto vreme imati trening, jer su nam njihove mogućnosti dobro poznate i nema razloga da ih još jednom testiramo.

Brine nas povreda Puškarića jer je on izuzetno bitan igrač za ekipu. Nadamo se da će naša medicinska služba, na čelu sa dr Vukosavom, uspeti da sanira njegovu povredu."


Kada očekujete konačan spisak putnika za Belek?

"Najkasnije do četvrtka, eventualno petka. Tada ćemo imati potpuno jasnu sliku o svim kandidatima za tim. Očekujem da će nam se do tog roka priključiti još nekoliko novih igrača, jer ponavljam, ukoliko ne želimo da budemo samo epizodisti u ligi, moramo se ozbiljno pojačati."


Operativci Vojvodine ugovorili su i šestu prijateljski utakmicu na pripremama u Beleku. Rival Novosađanima, 02. 02. 2015. biće novi klub doskorašnjeg centarfora „crveno-belih“, Lazara Veselinovića, Pohang Steelers. Reč je o višestrukom prvaku Južne Koreje i trostrukom klupskom šampionu Azije.

Biće ovo lepa prilika da se igrači Vojvodine, na terenu ponovo sretnu sa svojim doskorašnjim klupskim drugom, ali ovog puta kao direktni rivali.

Nikola Popara neće biti među putnicima za drugi deo priprema. Zadnji vezni fudbaler „crveno-belih“ je dobio male boginje i na njegovu žalost, umesto odlaska u Tursku,  ostaće prikovan za bolesničku postelju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke