Vojvodina - Još jedna pobeda nad Slovacima!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.02.2015.
23:57
Izvor: Sportske.net

Posle pobede nad Senicom, ekipa Vojvodine u četvrtak upisala još jedan trijumf na pripremama u Turskoj.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Samo par časova nakon trijumfa nad Senicom, fudbaleri Vojvodine savladali su i drugog rivala iz Slovačke na pripremama u Beleku.

Posle bolje igre, naročito u drugom poluvremenu, druga postava „crveno-belih“, savladala je ekipu Vion (Zlatne Moravice), rezultatom 2:1.

Već nakon pola časa igre, fudbaler Viona, Manojlović, zaradio je dve javne opomene, pa je morao pre vremena u svlačionicu. Shodno dogovoru dva trenera, umesto isključenog Manojlovića, u igru je ušao, Perić-Komšić.

Poveli su prvi Slovaci, u 34. minutu, sjajnim golom robusnog Pavelka. Igrač slovačke ekipe je poveo loptu sa polovine terena, krenuo u solo akciju, a onda,  pravom bombom, sa preko 25 metara, pogodio levi gornji ugao gola  Marka Kordića. Nekoliko minuta pre toga, Luka Grgić niije uspeo da realizuje šansu koju mu je pripremio Dragan Karanov.

Drugi deo utakmice, u potpunosti je pripao izabranicima Zorana Marića.

Fudbaleri Vojvodine demonstrirali su ogromnu želju i upornost, do poslednjeg sekunda utakmice. Prilike su se ređale kao na traci, a „gazda“ na terenu je bio Luka Luković. Sjajno je dirigovao igrom, oduzimao i delio lopte, a jednu u nizu njegovih odličnih asistencija, pet minuta pre kraja susreta, u gol za izjednačenje,  pretvorio je neumorni Milan Makarić.

Samo tri minuta kasnije, potpuni rezultataski preokret. Makarić je sjajno prošao po levoj strani, neko iz odbrane slovačke ekipe ga je grubo srušio pred samim golom, a arbitar iz Poljske nije se dvoumio i dosudio je najstrožu kaznu. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Luka Luković.

Vojvodina: Kordić, Kokija, Radović (Kočović), M. Novaković, Pankov, Desančić (Makarić), Sekulić, Luković, Karanov, Stamenić, Grgić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke