Vojvodina: ''Dosta nam je ponižavanja!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.05.2015.
18:32
Izvor: Sportske.net, superliga.rs

Zajednica superligaša u ponedeljak je objavila saopštenje FK Vojvodina, koja je odlučila da dopuni mišljenje o suđenju na utakmici 25. kola JSL.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Radi se u utakmici između Voždovca i Vojvodine, koju su popularni beogradski ''Zmajevi'' dobili rezultatom 1-0.

Iako posle utakmice Novosađani nisu uneli nikakvu primedbu na arbitražu Darka Bogdanovića i njegovih pomoćnika, odlučili su da to učine naknadno, posle svođenja svih utisaka sa pomenute prvenstvene utakmice.

Saopštenje FK Vojvodina, Superliga je objavila na svom zvaničnom sajtu i prenosimo ga u celini.

''Posle sublimiranja utisaka i činjenica i razvoja događaja na utakmici 25.kola Jelen Super lige Srbije u Beogradu između FK "VOŽDOVAC" i FK "VOJVODINA" koristimo priliku da dopunimo Zapisnik sa utakmice sledećim mišljenjem o suđenju.

Fudbalski klub "Vojvodina" se u više navrata obraćao u pismenoj formi, komisiji za suđenje FS Srbije u jesenjem, kao i u prolećnom delu Prvenstva 2014/2015.godine, sa vrlo konkretnim primedbama na suđenje, koje je direktno uticalo na rezultate, a sve na štetu našeg Kluba.

Mnogo je utakmica u kojima smo sportski ponižavani drugačijim tretmanom i kriterijumom prema našim igračima u odnosu na protivničke.

U sudijskoj organizaciji ima veoma mnogo stručnih ljudi, posvećenih sportu i pravdi, vrhunskih sudija i zbog njih koji časno rade odgovoran posao u fudbalu, treba da se indentifikuju i sankcionišu oni koji kvare ugled sudijske organizacije i srpskog fudbala.

Nakon još jedne utakmice na kojoj fudbal i sportsko nadmetanje nisu bili prioritet za sudije, nego suđenje po zadatku, mišljenja smo da pored dobre volje komisija za suđenje, očigledno ne može da se izbori sa jednim brojem sudija koji učestvuju u nečasnim radnjama, koje nisu deo sporta ili makar deo onoga kako FK "VOJVODINA" vidi sportsku i vitešku borbu na terenu.

Obaveštavamo vas da ćemo pored obraćanja komisiji za suđenje FS Srbije biti prinuđeni da pravdu potražimo i kod MUP RS, SLUŽBA ZA BORBU PROTIV ORGANIZOVANOG KRIMINALA'', navodi se u saopštenju.

Interesantno je da Novosađani nisu uneli nikakvu primedbu u zapisnik ni posle jučerašnje utakmice sa Partizanom, kada sudija Dejan Dimitrijević nije dosudio jedanaesterac za ''Lale'' u finišu prvog poluvremena pri vođstvu Partizana od 1-0.

S obzirom na današnju reakciju, možda će se klub sa ''Karađorđa'' i ovim povodom naknadno oglasiti, dok se slegnu utisci...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zeljko Slavni 37
Tuesday, 05.05.2015
11:07

Klub koji je ostecen na svakom mecu, bukvalno, se nijednom nije zalio do sad a klubovi ciji su najcesce protivnicki osteceni se zale hahaah pa kuda ide ovaj svet? Partizan mora da se zeli za svako odigrano kolo. Partizan mora da se zali sto nije sviran penal protiv Vose kad je Pekaric igrao rukom jer ta ruka je ocigledna od faula nad igracem Vose koji je svoju loptu sutnuo bogu iza nogu i nikad je ne bi stigao dok je ruka Pekarica direktno uticala na akciju. Pravila pravila u crno ih zavila ...

avatar
Loris Karius
Tuesday, 05.05.2015
09:15

Svake godine ovoj Vojvodini je neko drugi kriv a ne znam da li se oni sami sećaju pre tri sezone kada je uzička Sloboda bila nadomak mesta za Ligu Evropa,pa onda Zvezda i ta ista voša odigraju utakmicu bez fudbala u kojoj je zvezda evidentno prodala utakmicu onda vam je bilo lepo...E pa moj veliki Novi Sade ove godine nista od Evrope...

avatar
Monday, 04.05.2015
18:48

Vojvodina se žali na suđenje, zvezda se žali na suđenje, Partizan se žali na suđenje, većina klubova iz JSL se žali na suđenje pa 'ajde onda da se dogovorimo i od FSS zatražimo strane sudije, strance koji će da vode Sudijsku organizaciju, gde će dolaziti da sude sudije iz zemalja koje savršeno ne zanima raspored na tabeli.

avatar
Padinjak21
Monday, 04.05.2015
19:18

Ne burazeru, ajde da krenemo od pravog problema, gospodin Karadzic. Kada je dosao Srbija je bila medju prvih 20 koliko se ja secam, a sada je u rangu sa Andorom i sa svim drugim zemljama koje imaju konobare kao igrace. E kada iskorenis to, onda ce lako sudije i ostale stvari. Ovo ima samo kod nas, da covek unisti fudbal, gde u zvezdi i partizanu igraju drugoligaski ako ne i srpskoligaski igraci.

avatar
Monday, 04.05.2015
20:42

Karadžić svakako treba da ode ali novog predsednika nikako ne smeju da predlažu i biraju ljudi iz uprave čiji je klub izbačen iz Evrope jer su oni svima nama pokazali kako ne treba da se radi, a novi predsednik saveza treba da bude čovek iz UEFA-e koji će jedini zadatak imati da radi u interesu fudbala bez trulih kompromisa i medveđih usluga pojedinim klubovima. Nije Srbija bila među prvih 20 jer je Terzić nije Karadžiću ostavio tu kao prethodni predsednik fudbalskog saveza jer se ni sa Terzićem nismo plasirali na EP i nije Karadžić glavni krivac zato što u zvezdi igraju drugoligaški igrači već oni koji su donosili odluke u tom klubu, a to isto važi i za Partizan i za bilo koji klub u Srbiji.