Vojvodina dobila derbi za Evropu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.05.2015.
20:52
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Vojvodine savladali su Rad u derbi susretu 27. kola Jelen Superlige koji je za dva tima bio eliminacioni u borbi za mesto koje vodi u Evropu.

fkrad.rs/DarkoĐorđević
fkrad.rs/DarkoĐorđević

Povezane vesti

Novosadski superligaš nalazi se na sjajnom putu da ovoga leta ponovo zaigra u kvalifikacijama za Ligu Evrope a sve zahvaljujući trijumfu koji su puleni Zlatomira Zagorčića u sredu ostvarili u Novom Sadu.

Vojvodina je u direktnom okršaju za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope savladala Rad rezultatom 2:0 (1:0) pa će u poslednja dva kola ući sa tri boda viška u odnosu na Novi Pazar.

Nakon tri vezana poraza Novosađani su na "Karađorđu" ugostili najprijatnije izenanđenje prolećnog dela sezone u Jelen Superligi i uspeli da osvoje važna tri boda.

Pobedu Vojvodini doneli su Mirko Ivanić i Milan Makarić golovima u 18. i 81. minutu susreta.

Sa tri boda koja su danas osvojili izabranici Zlatomira Zagorčića preuzimaju četvrtu poziciju na tabeli sa 46 osvojenih bodova, tri više u odnosu na petoplasirani Novi Pazar.

Dve ekipe nastaviće borbu za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope a već u narednom kolu oba kluba čekaju velika iskušenja u Beogradu. Vojvodina će na megdan Čukaričkom koji juri drugo mesto na tabeli, dok Novi Pazar gostuje novom šampionu Srbije u Humskoj.

U poslednjem kolu Vojvodina dočekuje Radnički 1923 a Novi Pazar igra protiv Donjeg Srema.

Što se tiče Rada, ekipa sa Banjice je ostala bez šansi da se domogne Evrope ali joj peti poraz u prolećnom delu sezone neće teško pasti zbog činjenice da se tim Milana Milanovića posle jesenjeg dela šampionata nalazio u trci za opstanak.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke