Vojvodina bolja od Odenzea!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.02.2015.
00:21
Izvor: Sportske.net

Posle remija sa Đerom, fudbaleri Vojvodine trijumfovali nad danskim Odenzeom na pripremama u Antaliji.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Za razliku od fudbalera mađarskog Đera, u drugoj današnjoj kontrolnoj utakmici, igrači danskog Odensea, želeli su da igraju fudbal, pa je susret  protekao u lepoj, zanimljivoj i fer igri oba protivnika.

Vojvodina je dominirala tokom svih 90 minuta, a Danci, mogu da zahvale samo sreći što još u prvom poluvremenu nisu primili nekoliko golova.

Aleksandar Desančić  je u tri navrata imao velike šanse, po jednom su u prilici bili Luka Grgić i Mirko Ivanić, ali lopta jednostavno nije htela u mrežu. Sa druge strane, komandant novosadske odbrane, bio je Milko Novaković, koji je odigrao jednu od najboljih rola od kada nosi crveno-beli dres.

Početkom drugog dela igre, Vojvodina je konačno pronašla put do mreže danskog sastava. Nakon prekršaja nad Rogačem, dosuđen je slobodan udarac na udaljenosti od, oko 25 metara od gola Odensea.

Živi zid Danaca nije bio na vreme postavljen, a to je lukavo iskoristio Ivanić, šutirao u stilu najvećih majstora fudbala, a golman Ousger je, paradom, samo ulepšao pogodak Vošinog „poslovođe“.

Nije Vojvodina tada smanjila gas, već je sve žešće nastavila da juriša ka golu rivala. U 62. minutu, sjajnim šutem sa oko 20 metara, zapaženi novajlija Ivan Rogač je pogodio prečku, a osam minuta kasnije njegov novi pokušaj završio je pored stative.

U 75. minutu stopostotnu šansu imao je mladi Desančić, ali nije pogodio metu, a samo minut posle toga među strelce je mogao da se upiše i Stojanović, čiji šut je Ousger odbranio. Isti epilog usledio je i posle novog pokušaja Ivanića, a u 84. minutu mladi Desančić je iz više nego povoljne prilike loptu uputio pored gola.

Vojvodina: Kordić, Nikolić, Nastić, M. Novaković, Babić, Sekulić, Rogač, Ivanić, Desančić, Grgić, Ćurko

Igrali su još:  Stojanović, Karanov, Kočović, Kokija i Radović

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke