Vojislav Gajić više nije predsednik Vojvodine, tu je novi vršilac dužnosti

Autor: Milovan Longinov
sreda 22.07.2020.
15:39
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Zvanična potvrda sa Karađorđa.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić podneo je ostavku na svoju funkciju, a u dopisu koji je juče poslao predsedniku Skupštine i članu Upravnog odbora Dragoljubu Samardžiću, ovlastio ga je da, do održavanja sednice najvišeg klupskog tela, preuzme dužnosti i obaveze prvog čoveka kluba.

To znači da od danas funkciju predsednika FK Vojvodina vrši Dragoljub Samardžić, koji se tim povodom obratio javnosti u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku.

"Izgubili smo malo vremena, jer smo čekali da neke odluke predsednika Gajića budu konkretne. Želeli smo da on ostane i mislimo da bi bilo mnogo bolje da smo uspeli da ga ubedimo da promeni svoju odluku. Međutim, on nas je ubeđivao da su njegove poslovne obaveze suviše velike i da stoga više nije u mogućnosti da odgovori ovom zadatku, a mene je juče mejlom obavestio da me ovlašćuje da vršim funkciju predsednika, što sam prihvatio kao čovek koji godinama voli Vojvodinu", rekao je Samardžić, a prenosi sajt Novosađana.

Ostavka predsednika Gajića je usledila u vrlo delikatnom trenutku, s obzirom na to da tek predstoji formiranje tima za narednu sezonu, u kojoj Vošu očekuje i učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Mi smo prvo opterećeni ovom bolešću i opštom situacijom u zemlji, što je razlog zašto u skorije vreme ne možemo da organizujemo sednicu Skupštine. Meni će glavni cilj biti to da sačuvamo rad našeg stručnog štaba i igrača. Tu smo najosetljiviji i ne smemo dozvoliti da se bilo šta neprijatno desi, jer već sledećeg vikenda počinje prvenstvo. Raspored u prvih nekoliko kola nam nije lak i zato moramo biti spremni. Takođe, pod hitno moramo organizovati sednicu Upravnog odbora, jer bez toga ne možemo raditi dalje. Zatražio sam od svih članova uprave da tu sednicu organizujemo u petak, jer ne smemo dozvoliti da odlazak predsednika bude korak nazad za klub", objasnio je on.

kosarka

Prema njegovim rečima, za Vojvodinu bi bilo jako dobro ukoliko bi Vojislav Gajić na bilo koji način mogao da ostane prisutan u klubu.

"Učinili smo sve i razgovarali vrlo korektno, ali smo razumeli i njegovo objašnjenje da ne može da spoji lepo i korisno, odnosno da zadatku ne može da odgovori na način na koji je to činio prošle godine. To je razumljivo, ali po mom mišljenju, Vojislav Gajić će ostati u klubu. Ako ne kao predsednik, onda se mora naći neka druga funkcija na kojoj će on i dalje funkcionisati, jer nema razloga da ode. Ni sa kim se nije posvađao, niti je ikome učinio nešto loše. To je moj lični stav po pitanju predsednika Gajića", kaže Samardžić, dodajući da Gajić zvanično ostaje predsednik kluba sve dok njegovu ostavku ne usvoji Skupština FK Vojvodina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 23.07.2020
11:01

lalatovi ih rasporedjuje tamo kako hoce - vodja mu dao punomocje, a nije ni cudo da su najveca zvezdina filijala.