Vladimir Vuletić izneo brojke - i Partizanove i Zvezdine! Ko više duguje?

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.07.2019.
15:50
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Partizanov potpredsednik ponovo nije štedeo komšije sa ''Marakane'', ali ni predsednika KK Partizan.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Pošto je najpre potvrdio transfer Svetozara Markovića u Olimpijakos za milion i po evra i 10 posto od sledeće prodaje, potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić možda otvorenije nego ikad progovorio je o dugovanjima kluba iz Humske, ali nije mogao da istovremeno ne prokomentariše i brojne poteze Zvezdine uprave.

Za početak, potvrdio je da je Partizanov dug 20 miliona evra, bez odvajanja ''knjigovodstvenog'' i ''realnog duga'', kako se to može sve češće čuti u nekim drugim klubovima.

''Taj dug od 20.000.000 evra je jedinstveni dug. Nemamo kategorije koje ne poznaje ekonomija, koje ne poznaju finansije.

Preko 10.000.000 evra na godišnjem nivou odlazi na plate fudbalera i radne zajednice. To znači da je budžet Partizana gotovo 15.000.000. Samo milion dinara na mesečnom nivou je održavanje stadiona'', objašnjava Vuletić, a prenosi ''Telegraf''.

A onda, reagujući na kritike na račun uprave Partizana kako mnogi igrači odlaze bez obeštećenja, Vuletić se osvrnuo na pojedine Zvezdine transfere u proteklih par godina.

''Kad govorimo o ovim kategorijama i situacijama, često se prenebregavaju neke značajne stvari. Partizanu se spočitava dovođenje i promašaj jednog igrača koji je koštao gotovo 1.800.000 evra.

Spočitava se kako igrači odlaze bez obeštećenja, kako se na njima gubi. Da napomenemo par informacija:

Naš rivalski klub je samo u protekloj sezoni angažovao Kafua za platu od 800.000 evra, Čaušić je plaćen 1.000.000 evra, a nakon godinu dana je prodat Arsenalu iz Tule za 500.000 evra. Novinski naslovi kažu da je Zvezda otpisala 500.000 evra duga.

To je spinovanje. Zvezda je ustvari izgubila 1.000.000 evra, 500 za obeštećenje, 500 za platu. Boaći koji je kao deterdžent prodavan, pa vraćen, pa prodavan.

On je za 2.500.000 evra otišao, a o tom transferu vlada nekakva 'omerta' - zakon ćutanja.

Ne sme se reći da je jedan igrač plaćen 2.500.000. Njegov učinak u drugom mandatu je mizeran. Za tri igrača, Zvezda je potrošila 4.500.000 evra.

Dakle, u tom pogledu imamo situaciju da nam generalni direktor Zvezde objašnjava o tome kako postoje knjigovodstveni dugovi, koji se nikad neće platiti. Ja postavljam njemu pitanje da nam se samo napomene koje su to kategorije koje se nikad neće morati platiti?

Ja postavljam ovo pitanje kao zabrinuti građanin i pitam se kako izgleda kada neko kaže da mu je dug 14.000.000, a on je gotovo 50.000.000. Šta se tu dešava? Kako se te kategorije razvrstavaju'', upitao je Vuletić.

Nedavno je ušao i u polemiku sa predsednikom KK Partizan Ostojom Mijailovićem, pa je i na tu temu danas imao šta da doda.

''Mi nikada nismo rekli da nam je dug upola manji od onog koji je APR objavio za KK. Još vodimo pravnih sporova, koji još nisu okončani, pa mi ponekad biva neprijatno, jer se pojavljuju komentari oko kostura iz ormara.

Problem je u tome što je te zaostavštine toliko puno i toliko dugo traje. Njihova zaostavština se i dalje pojavljuje kao hipoteka nad svim što pokušavamo da učinimo'', naglasio je Vuletić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 10.07.2019
09:12

Zvezda jeste promasila sa Kafuom, sa Causicem, sa povratkom Boacija, imamo dosta promasaja i to me sigurno brine. Ipak, Zvezda je samo od UEFA-e zaradila 20-ak miliona, od transfera Radonjica 7, tako da ti promasaji ne izgledaju toliko lose. Kad od UEFA-e dobijete 2-3 miliona, ne prodate nijednog igraca za vise od milion, onda je promasaj sa Sumom nesto sto sebi sigurno ne mozete da priustite. Naravno, to sve ima smisla objasnjavati kad bi poslovanje Zvezde imalo ikakve veze sa poslovanjem Partizana, a nema. To se zove spin, baciti fokus na nesto drugo, da skrenemo paznju sa svojih problema.

avatar
carbone
Wednesday, 10.07.2019
08:24

Vuleticu, kaZi koliko trio V ima prihode u Partizanu ? Ti se vise bavis zvezdinim titulama i njihovim dugovima nego svojim..Koliko od toga sto si naveo je REALNA istina? Koliko dugujete zaposlenima? Ti bi bio srecan da je 20 miliona realan dug Partizana jer ako je tako, sad kada se prodaju par igraca izacicete iz dugova??? 45 miliona je dug fk Partizan i to je cela istina ali vreme ce pokazati kada se nadjete iza resetaka..I manite se tudjeg dvorista vec gledaj u svoje jer je nesredjeno jako, nazalost !!!!

avatar
REVOLT OF MILAN
Thursday, 11.07.2019
18:14

450 miliona...

avatar
Stevan Sremac
Wednesday, 10.07.2019
05:57

Koliki je % Vojvodine za SMS?

avatar
ŠDanilo
Wednesday, 10.07.2019
00:22

Mani se ćorava posla, nego dovedi Jojića za male pare koji je višak u timu i zaradićeš bar 50 odsto za godinu dana ako ne i 200, plus što bi doveo ekstra pojačanje.

avatar
magister
Tuesday, 09.07.2019
23:13

Naravno da su ovo nesuvisli komentari, rekao bih i sramni za osobu koja je doktor prava i još i redovan profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu, a ne na tamo nekom gde se štancuju diplome i doktorati. Čovek ima stalnu potrebu da istakne svoj intelektualizam upotrebom specifičnih reči i pojmova, nekad i latinskih izreka, a to je upravo suprotno onome što pravi intelektualci rade. Pravi intelektualci umeju da procene kakav je žargon podesan za koje društvo, za koje slušaoce i čitaoce i ne zasenjuju publiku za nju nerazumljivim rečima, već se trude da jasnim i jednostavnim rečnikom približe svoje ideje slušaocu/čitaocu.

Sramota je da posle svih prodaja i prihoda Partizan duguje 20 miliona evra i ne vidim nikakav razlog da se Partizan poredi sa Zvezdom, kad se priča o dugovima ili kad se priča o lošim ili dobrim potezima. Ako duguje, znači da je Partizan uzimao kredite - bez pokrića. Da je delio nekakav - nezarađeni novac. Kako to Partizan može da ima 15 miliona godišnji budžet ako nema zarađenih 15 miliona? Koliko Partizan zaradi od takmičenja, prodaje ulaznica, tv prava? To treba da bude njegov budžet, pa da ga se poveća ako stignu nekakvi vanredni prihodi. A ne 200 hiljada plata Vazuri i ko zna šta sve još, pa onda - dug od 20 miliona evra. Pa i maloj deci je jasno da ste ispumpali pare iz Partizana, na razne načine, od plata, preko transfera, što za sebe lično, što za partijske potrebe, onih koji su ih doveli (valjda svi znaju kojih). Šta mislite, da li u klubu, koji je akcionarsko društvo ili u vlasništvu nekog bogataša, može da se desi da tako dele šakom i kapom, prodaju i manjim ponudama, ako se ide u zemlju u kojoj nema finansijske kontrole, da li iko igde ijednu firmu ili klub vodi tako da troši, troši, pa ako zaradi - biće dobro? Naravno da to nigde ne postoji, ali ovde se sve može - ako On dozvoli (tj. naredi).

Šta bilo koga briga koliko je Zvezda plaćala svoje igrače ili za koliko ih je prodavala. Kakav je to odgovor na primedbu da mnogo Partizanovih igrača ode bez obeštećenja? Kakve veze imaju odlasci npr. Živkovića i Pantića sa Zvezdom? Profesore, nemojte se blamirati zamenjujući teze ko Onaj, koji izgleda svima postaje uzor. Pitanje je, zašto Partizan nije ugovorima o školovanju i obavezama da se igrama u narednih 5 godina otplati školovanje - po ugovoru prilikom ulaska u Partizanovu školu fudbala - zaštiti FK Partizan od divljanja menadžera i slobodnih radikala u upravi kluba. Odgovor treba dati na to, a ne pitati šta je sa Zvezdom? Kao onaj, na pitanje koji je plan za K, da odgovor kako Đ i J hoće da pokradu državu. Hmmmm... Možda će to glasači progutati i gutaju, ali mi što navijamo za Partizan teško ćemo prihvatiti takvu nepristojnu manipulaciju. Kojoj je svrha da se zaluđuje svet, da bi se što duže opstalo na vlasti i baratalo tim miliončićima... U stvari, zaista nije loše raspolagati godišnje sa 15 miliona evra, zar ne Profesore? Naravno, ni blizu zanimljivo kao Onaj, koji raspolaže sa desetinama milijardi evra, pa možda i nije čudo što se oseća i ponaša kao Car.

avatar
Man united
Tuesday, 09.07.2019
22:01

Мудросер страјкс аге'н!

avatar
T. Henry
Tuesday, 09.07.2019
21:15

Zvezdin dug je bio 50 i nesto miliona pre par godina, a smanjen je od lige evrope i lige šampiona, izračunaj koliko je tu para zaradila pa plus prodaja igrača, tako da više od 20 miliona nije sigurno. Partizanov dug je veći samo niko neće to iskreno da iznese

avatar
shandoofull
Tuesday, 09.07.2019
19:13

Cekaj bre,ko ovde koga pravi budalom,drzava Srbija tj njen revizor lepo kaze zveda duzna 34 mil i caoo. Terza kaze 14,laze i ne gleda koliko laze i sts tu nije jasno?

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 09.07.2019
18:25

I ovaj je svoj zivot posvetio trolovanju na sve sto je vezano za Zvezdu.

avatar
REVOLT OF MILAN
Tuesday, 09.07.2019
17:13

Na koju foru je nas godisnji budzet 15 miliona evra, to bih jako voleo da znam...

avatar
Old_school
Tuesday, 09.07.2019
17:12

Vidi, cim si zaokruzio na okruglo 20 milki, sve je jasno. Nadalje, kazes 4.5 miliona Zvezda platila Boacija, Kafua i Causica. Ok. Oduzmi to od 5.5 miliona dobijenih za Boacija i sad 500.000 za Causica, opet smo 1.5 milki u plusu. Doduse, to ne spominjes. Pricas o spin majstorima, a sam u dve recenice od svog duga prebacis temu na Zvezdu, spinovanje, KK itd. Neka tebe, tako sposobnog tamo.

avatar
stevan_vasic90
Tuesday, 09.07.2019
16:52

Zamislite kad bi se sportski dorektori Man City-a i Man Uniteda bavili ovakvim stvarima? 😂😂 Pa to ne bi bilo tragicno samo za ova dva kluba niti za grad Manchester, pa cak ni za engleski fudbal... to bi bila tragedija citavog engleskog drustva. Zar ovaj narod nije prerastao taj deciji nivo svesti? Zar jos uvek guta ovakve price dok mu iz dzepova uzimaju novac kako bi se finansirali parazitski fudbalski klubovi i raznorazna gubitaska sportska drustva preko kojih je svaka garnitura koja je bila na vlasti, zgrnula ogroman novac.

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 09.07.2019
16:49

pokidao ponovo. rekao sam jos onda da je njhov dug izmedju 50-55 miliona lagano. price za malu decu!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 09.07.2019
16:44

zvezdin "knjigovodstveni" dug je 45.5M €, a realni ne postoji, oni su ustvari u plusu hahahaha...

avatar
paok
Tuesday, 09.07.2019
16:26

Sta nekoga briga koliko je Zvezda izgubila na transferima, bitno je sta smo mi uradili. Istina je da igraci odlaze bez obestecenja i oprastaju dugove, ne znam sta je tu sporno. Ti si bar jedini priznao da plate kasne i mozda za razliku od drugih i nesto radis u klubu.

avatar
Brane Lala
Tuesday, 09.07.2019
16:19

Pa to je onda prosto, za te pare vi nema potrebe da postojite. Zadovoljstvo koje pruzate za potroseni novac je zanemarljivo.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Tuesday, 09.07.2019
16:16

Vas rivalski klub je igrao LIGU SAMPIONA,i prodao igrace za mnogo vece pare,i MOGAO JE SEBI DA PRIUSTI TO,toliko o tome..Boacijev ucinak je odlican na odigran broj utakmica,otisao je za 5,5 miliona evra,sto cete vi da sanjate za vaseg rikarda :) 50 miliona evra je mozda vas,nas je 14,i kamate banke koje necemo platiti,samo glavnicu

avatar
Copacabana
Tuesday, 09.07.2019
16:12

Vuletiću, ne zabadaj nos u tuđe dvorište.

avatar
petar000
Tuesday, 09.07.2019
16:11

Ovako, za Zvezdu me ne interesuje, za njih znam da lazu i mesetare i da smo normalno drustvo o njima bi se davno pricalo kao o proslom vremenu. Mene interesuje nesto vezano za Partizan. Kao prvo, na radnu zajednicu ne moze otici vise od milion evra godisnje, ispada da igraci koje imamo primaju devet miliona evra na godisnjem nivou. Sad mene interesuje kojih su to 20 igraca koji za godinu dana imaju po 450 000 evra platu? I najbitnije pitanje, gde vi nadjete tih 15 miliona z\a godinu dana? Odrzavanje stadiona mesecno je deset hiljada evra, znaci 150 hiljada plafon za godinu dana. Na sta ode jos 4 miliona i 800 hiljada? daj bre, ne pricajte vise gluposti. Ajde, lepo dajte primanja uprave, pa da pricamo o dugovima. Bar slazite kao ovi iz Zvezde. Oni bar napricaju brdo gluposti, pa kasnije to nazovu transparentnoscu, vi nesto sve u zagonetkama, a racun se debelo ne slaze. Zvezda ima te duhove koji "peglaju" sve te gluposti koje prave, samo ne znam ko ce nama ispeglati sve to kada dodje vreme za nekakve revizije.

avatar
Raky_b
Tuesday, 09.07.2019
21:58

Porezi na plate i transfere, transferi, troskovi odrzavanja, osiguranja, organizacije utakmica, putovanja, priprema, medicinski troskovi, plate uprave...i usput, partizan ima 37 igraca pod ugovorom u seniorskom timu i jos bar toliko klinaca na stipendiji...

avatar
ZubA
Tuesday, 09.07.2019
16:08

Lepo rekoh ja da se trucko ceka sa saopstenjem posle onog nabacivanja boje. Covek se opet vise baviZvezdom nego svojim klubom. Koje komlekse covek ima. A jedan "sportski" radnik da ovako kaze za prodaju igraca nekog je sramota. A kada pogledamo utakmice i golove Boacija i Rikarda, Boaci je daleko efikasniji onda na tih 15 meceva. A ovaj na 36 utakmica samo 7 golova vise. Tuga. Gledaj profo svoje dvoriste. Jos dovodite igrace od skoro dva miliona a dug vam kao 20. Ne znam samo na koje plate trosite to kad vam igraci kukaju za zaostala primanja i oprastaju ista. Lose ti to spinovanje.

avatar
Südkurve München
Tuesday, 09.07.2019
16:03

Ee vi nikada necete napraviti ono sto je Terza napravio 12 miliona evra od Radonjica uzeo (doduse ne svih 12, jer su isli razni procenti)