Vladimir Vuletić izneo brojke - i Partizanove i Zvezdine! Ko više duguje?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 09. jul 2019.

  • 15:50

  • Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Partizanov potpredsednik ponovo nije štedeo komšije sa ''Marakane'', ali ni predsednika KK Partizan.

Vladimir Vuletić izneo brojke - i Partizanove i Zvezdine! Ko više duguje?
Foto: Sportske.net/Pavle Knežević
Pošto je najpre potvrdio transfer Svetozara Markovića u Olimpijakos za milion i po evra i 10 posto od sledeće prodaje, potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić možda otvorenije nego ikad progovorio je o dugovanjima kluba iz Humske, ali nije mogao da istovremeno ne prokomentariše i brojne poteze Zvezdine uprave.

Za početak, potvrdio je da je Partizanov dug 20 miliona evra, bez odvajanja ''knjigovodstvenog'' i ''realnog duga'', kako se to može sve češće čuti u nekim drugim klubovima.

''Taj dug od 20.000.000 evra je jedinstveni dug. Nemamo kategorije koje ne poznaje ekonomija, koje ne poznaju finansije.

Preko 10.000.000 evra na godišnjem nivou odlazi na plate fudbalera i radne zajednice. To znači da je budžet Partizana gotovo 15.000.000. Samo milion dinara na mesečnom nivou je održavanje stadiona'', objašnjava Vuletić, a prenosi ''Telegraf''.

A onda, reagujući na kritike na račun uprave Partizana kako mnogi igrači odlaze bez obeštećenja, Vuletić se osvrnuo na pojedine Zvezdine transfere u proteklih par godina.

''Kad govorimo o ovim kategorijama i situacijama, često se prenebregavaju neke značajne stvari. Partizanu se spočitava dovođenje i promašaj jednog igrača koji je koštao gotovo 1.800.000 evra.

Spočitava se kako igrači odlaze bez obeštećenja, kako se na njima gubi. Da napomenemo par informacija:

Naš rivalski klub je samo u protekloj sezoni angažovao Kafua za platu od 800.000 evra, Čaušić je plaćen 1.000.000 evra, a nakon godinu dana je prodat Arsenalu iz Tule za 500.000 evra. Novinski naslovi kažu da je Zvezda otpisala 500.000 evra duga.

To je spinovanje. Zvezda je ustvari izgubila 1.000.000 evra, 500 za obeštećenje, 500 za platu. Boaći koji je kao deterdžent prodavan, pa vraćen, pa prodavan.

On je za 2.500.000 evra otišao, a o tom transferu vlada nekakva 'omerta' - zakon ćutanja.

Ne sme se reći da je jedan igrač plaćen 2.500.000. Njegov učinak u drugom mandatu je mizeran. Za tri igrača, Zvezda je potrošila 4.500.000 evra.

Dakle, u tom pogledu imamo situaciju da nam generalni direktor Zvezde objašnjava o tome kako postoje knjigovodstveni dugovi, koji se nikad neće platiti. Ja postavljam njemu pitanje da nam se samo napomene koje su to kategorije koje se nikad neće morati platiti?

Ja postavljam ovo pitanje kao zabrinuti građanin i pitam se kako izgleda kada neko kaže da mu je dug 14.000.000, a on je gotovo 50.000.000. Šta se tu dešava? Kako se te kategorije razvrstavaju'', upitao je Vuletić.

Nedavno je ušao i u polemiku sa predsednikom KK Partizan Ostojom Mijailovićem, pa je i na tu temu danas imao šta da doda.

''Mi nikada nismo rekli da nam je dug upola manji od onog koji je APR objavio za KK. Još vodimo pravnih sporova, koji još nisu okončani, pa mi ponekad biva neprijatno, jer se pojavljuju komentari oko kostura iz ormara.

Problem je u tome što je te zaostavštine toliko puno i toliko dugo traje. Njihova zaostavština se i dalje pojavljuje kao hipoteka nad svim što pokušavamo da učinimo'', naglasio je Vuletić.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari