Vitinjo otkrio recept za trijumf nad Zvezdom

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 19.02.2018.
20:30
Izvor: Sportske.net

Brazilac iz redova moskovskog CSKA smatra da je tim poneo pozitivan rezultat iz Beograda i veruje da ekipa zna kako da dvomeč sa Crvenom zvezdom reši u svoju korist.

Epa/Antonio Cotrim
Epa/Antonio Cotrim

Povezane vesti

Fudbaleri moskovskog CSKA pripremaju se za revanš utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope u kojoj će im rival biti naša Crvena zvezda.

"Armejci" su iz Beograda poneli remi bez golova što ostavlja otvorenim pitanje ko će proći u sledeću rundu takmičenja. Brazilac Vitinjo veruje da je prednost na strani njegovog tima.

"Mislim da smo kontrolisali prvi meč. Treba imati u vidu da nam je to bila prva takmičarska utakmica nakon pauze, plus je domaćin pokušao da igra agresivno i imao frenetičnu podršku sa tribina. Pored svega rečenog, stiče se utisak da je CSKA kontrolisao utakmicu", rekao je Vitinjo.

Crvena zvezda je u prvoj utakmici imala bolje prilike za postizanje gola, ali se mora priznati da su i fudbaleri CSKA taktički odigrali jako dobro u grotlu "Marakane".

"Smatram da je rezultat prve utakmice pozitivan za nas. Naravno, mogli smo da pobedimo ili da izgubimo ali mislim da je konačan ishod realan. Kao što sam rekao, navijači su ih gurali napred, atmosfera je bila ludačka. Zvezdini fudbaleri su jako brzi u kontranapadima, ali smo u globalu uspeli da ih zaustavimo. Kada je došlo do opasne situacije Igor Akinfeev je imao fantastičnu intervenciju. Sa druge strane, uspeli smo da držimo loptu u posedu i napravimo neke šanse, tako da mislim da je rezultat pozitivan", dodao je napadač CSKA.

Kao putokaz za revanš sa Crvenom zvezdom Vitinjo navodi utakmice trećeg kola i plej-of faze kvalifikacija za Ligu šampiona koje su "Armejci" igrali prošlog leta.

"Nema sumnje, svi u ekipi su svesni da moramo da dobijemo. Trebalo bi da u revanšu izborimo dobar rezultat jer će navijači biti uz nas, a to znači da ćemo imati vetar u jedrima koji će nas poslati u sledeću rundu. Kao osnovu možemo da uzmemo dvomeče sa AEK-om i Jang bojsom u kvalifikacijama za Ligu šampiona i da pokušamo da uradimo nešto slično u sredu. Trener će se pitati oko finih podešavanja, da li ćemo odmah krenuti napadački i tražiti brzi gol ili ćemo umrtviti igru i čekati na šansu. Striktno ćemo se držati njegovih instrukcija", poručuje Vitinjo.

Zanimljivo je da je ekipa Viktora Gončarenka u kvalifikacijama za Ligu šampiona odigrala četiri utakmice i sva četiri susreta rešila u svoju korist bez primljenog gola.

To znači da u utakmicama koje imaju eliminacioni karakter "Armejci" u tekućoj sezoni još nisu primili gol, ali ne treba zaboraviti da su im Mančester Junajted i Bazel u grupnoj fazi Lige šampiona u Moskvi dali ukupno šest golova.

Revanš utakmica šesnaestine finala Lige Evrope između CSKA i Crvene zvezde igra se u sredu od 18 časova.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke