Veselinović: "Sa Radnikom priča na duge staze"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 05.09.2015.
12:30
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Radnik iz Surdulice u subotu je predstavio novog šefa stručnog štaba koji je u prvom obraćanju medijima izneo svoja očekivanja od saradnje sa superligašem sa juga Srbije.

fk-radnik.com
fk-radnik.com

Povezane vesti

Nakon samo osam odigranih kola u fudbalskom klubu Radnik odlučili su se za promenu trenera pa je na mesto dosadašnjeg šefa struke Mladena Milinkovića postavljen Miloš Veselinović.

"Odlučio sam da ovaj izazov prihvatim i da se upustim u borbu koja za cilj ima opstanak u Superligi. Siguran sam da je Radnik sposoban da to uradi i smatram da ćemo u narednom periodu to i pokazati" rekao je Veselinović.

Dosadašnji trener Inđije ima samo 35 godina ali se već 14 godina bavi trenerskim poslom.

"Ja sam do sada radio u samo tri kluba. Volim da se vežem za klub a prvi put sam u situaciji da vodim ekipu iz Superlige. Nikada do sada nisam preuzimao ekipu u toku prvenstva ali poznajem sebe i verujem u svoje mogućnosti" kazao je Veselinović.

Novi trener Radnika istakao je da je sa čelnicima kluba razgovarao o dugoročnim planovima i da će osnovni zadatak biti uspostavljanje sistema koji će davati rezultate na duži vremenski period.

"U prethodnih nekoliko dana imao sam intenzivne razgovore sa čelnicima kluba vezano za ovaj posao. Svoje ciljeve nismo vezali kratkoročno već smo pokušali da napravimo dogovor oko toga kako bi Radnik trebalo da izgleda za dve ili tri godine. Nadam se da će ova saradnja dati dobre rezultate" dodao je trener Radnika.

Surduličani nisu uspeli da pronađu sparing partnera sa kojim bi odmerili snage tokom pauze u šampionatu pa će novi trener morati da improvizuje uoči duela sa Čukaričkim na Banovom Brdu.

"Pauza nije iskorišćena na pravi način jer sam u Surdulicu stigao kasno sinoć. Predstoji nam šest dana do prve utakmice sa Čukaričkim. U tom vremenskom periodu moraćemo da se dobro upoznamo i napravimo prve korake ka onome što nas čeka. Ti prvi koraci tiču se psiholoških stvari i nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo dobar rezultat u Beogradu" zaključio je Veselinović.

Bivši trener Radničkog iz Obrenovca, Srema i Inđije imaće priliku da debituje na klupi Radnika narednog vikenda kada superligaš iz Surdulice odlazi na megdan Čukaričkom u okviru 9. kola domaćeg šampionata.

Radnik se posle osam kola nalazi na pretposlednjoj poziciji na tabeli sa šest osvojenih bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke