Veselinović predstavljen: "Došao sam u zdrav i stabilan klub"

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 20.12.2017.
16:39
Izvor: Sportske.net, Beta

Miloš Veselinović je sada i zvanično stupio na dužnost trenera Voždovca.

fkvozdovac.rs
fkvozdovac.rs

Povezane vesti

Novi trener fudbalera Voždovca Miloš Veselinović rekao je danas da je izabrao zdrav i stabilan klub i da mu je cilj da igru unapredi i dovede na viši nivo.

"Već u prvih nekoliko radnih sati uvideo sam da sam izabrao zdrav, stabilan klub koji je opravdao moja očekivanja, što se tiče organizovanosti i funkcionisanja. To mi je bio prvi kriterijum. Drugi je da ljudi u klubu i svi mi u klubu delimo istu filozofiju i iste vrednosti. Treći i ne manje važan je taj da je pre mene u klubu radio jedan jako dobar trener. Imao sam prilike da gledam utakmice i da vidim da je igra na izuzetno visokom nivou. Biće mi zadovoljstvo da tu igru pokušam da unapredim i da zadržim one stvari koje su dobre. Naravno, stvaranje igre je jedan proces i biće mi drago ako budem uspeo ovu igru i način funkcionisanja unapredim i dovedem na viši nivo", rekao je Veselinović na predstavljanju.

Veselinović je preuzeo šestoplasirani klub na tabeli Super lige Srbije posle iznenađujućeg odlaska Ilije Stolice sa mesta trenera Voždovca.

On je naveo da veoma dobro poznaje igrački kadar Voždovca, a da će stručni štab formirati u narednih nekoliko dana.

"Pojedine igrače sam i trenirao, neki su mi bili rivali na terenu. Pogledao sam veliki broj utakmica Voždovca, to je jedna mlada i perspektivna ekipa. Broj dolazaka će zavisiti isključivo od eventualnih odlazaka, jer postoje interesovanja za naše igrače", kazao je Veselinović.

Ugovor je potpisan na 18 meseci, a generalni direktor Voždovca Goran Grkinić je istakao da se nada da će saradnja biti duža od toga.

Grkinić je rekao da je posle Ilije Stolica klub želeo perspektivnog, mladog trenera, punog energije i da se "automatski odlučio" za Veselinovića.

"Savršeno se uklapa u filozofiju i našu politiku. Malo smo izašli iz tog klišea jer je Miloš već dokazan na našim prostorima. Zahvaljujem mu što je pored velikog broja ponuda izabrao naš klub. Znam da ćemo sa njim imati dobre rezultate i da ćemo igrati lep fudbal i naravno poželeo bih mu svu sreću i uspeh u našem fudbalskom klubu", rekao je Grkinić.

Grkinić je zahvalio bivšem treneru Iliji Stolici za sve što je uradio za fudbalski klub Voždovac, uz reči da je "napravio fenomenalne stvari i odlične rezultate". Takođe, naveo je da su mu vrata "zauvek otvorena".

Voždovac će prvi deo zimskih priprema za nastavak sezone provesti u Beogradu, a potom će 30. januara otići u Antaliju, gde će igrati prijateljske utakmice sa Zaglebjem, Zenitom i Zorjom.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke