Veselinović: "Moje poznavanje Spartaka ili Vladino poznavanje mene može da odluči"

Autor: Beta Beta
petak 20.04.2018.
15:52
Izvor: Beta

Trener fudbalera Vojvodine Aleksandar Veselinović rekao je danas da uopšte ne sumnja u to da će njegovi igrači vrlo motivisani ući u 57. vojvodjanski derbi protiv subotičkog Spartaka.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

"Spartak je formirana ekipa, opredeljena da igra napadački, agresivno, atraktivno i na gol više. To je tim sastavljen od mladih i ambicioznih igrača i izvanrednih momaka, koji imaju pobednički mentalitet, kao i odličan stručni štab i organizovan klub iza sebe. Ono što je važno za nas jeste to da u utakmicu udjemo sa odgovornošću da pružimo maksimum, a na osnovu rada tokom prethodne dve nedelje, uopšte ne sumnjam u to da će igrači biti motivisani", rekao je Veselinović.

Fudbaleri Vojvodine u nedelju dočekuju Spartak u drugom kolu plej-ofa Super lige Srbije.

Subotičani se trenutno nalaze četiri mesta iznad Vojvodine na tabeli i imaju šest bodova prednosti.

"Očekuje nas težak meč, ali za njega se spremamo profesionalno kao i za svaku drugu utakmicu. Verujem da će se igrati obostrano otvoreno i da će gledaoci, koje ovom prilikom pozivam da dodju na stadion, moći da gledaju jedan atraktivan fudbal", rekao je Veselinović.

Zbog žutih kartona, Vojvodina će biti oslabljena neigranjem levog beka Nikole Antića i veziste Lazara Arsića.

"Uzimajući u obzir sadašnji kvalitet srpskog fudbala, bilo bi iluzorno da kažem da Antić i Arsić nisu već afirmisani igrači. Medjutim, imamo obavezu da u postojećem kadru pronadjemo rešenje i nadomestimo taj nedostatak, bez obzira na to što kvaliteti Antića i Arsića čine značajan deo kvaliteta Vojvodine. Ja sam poslednji koji će tražiti bilo kakvo opravdanje i zato moramo da se usredsredimo na ono što imamo", kazao je Veselinović.

Sadašnji šef stručnog štaba Vojvodine se na klupu Vojvodine vratio upravo iz Spartaka, dok tim iz Subotice sada predvodi njegov doskorašnji pomoćnik Vladimir Gaćinović.

"Moje poznavanje Spartaka ili Vladino poznavanje mene može da odluči meč, ali i ne mora", rekao je Veselinović.

Kako je naveo, Spartak je do sada bio poznat kao tim koji se oslanja na degradaciju igre i defanzivu, ali je ove godine promenio filozofiju i počeo da igra napadački.

"To je dobro za srpski fudbal", rekao je trener Vojvodine.

"S druge strane, Vojvodina sa ovakvom tradicijom mora uvek da bude u vrhu, bez obzira na to ko je trenira, ko igra u njoj i ko sedi u upravljačkim strukturama. Nažalost, činjenica je da je Vojvodina trenutno osma, a Spartak četvrti, što se nije mnogo puta dešavalo u istoriji"
, dodao je on.

Vojvodina i Spartak su se do sada sastajali ukupno 56 puta, pri čemu je 35 utakmica pripalo Vojvodini, na 15 mečeva je trijumfovao klub iz Subotice, a samo šest susreta završeno je remijem, uz gol razliku 99:62 u korist novosadske crveno-bele.

Predstojeća utakmica igraće se u nedelju od 18.00 na Karađorđu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RašaNoviSad
Friday, 20.04.2018
18:19

kO ĆE DA PRIZNA DA JE OVO PRVENSTVO IZGUBLJENO I DA OD EVROPE NEMA NIŠTA(ŠTO JE SVIMA JASNO)I da sada treba sprematipojačanja za sledeću sezonu