Veselinović: "Energija i zajedništvo za dobar rezultat u Kruševcu"

Autor: Beta Beta
petak 13.04.2018.
14:07
Izvor: Beta

Trener fudbalera Vojvodine Aleksandar Veselinović rekao je danas da od svojih igrača očekuje da na utakmici protiv Napretka u Kruševcu prikažu dobru energiju i zajedništvo, te da veruje da će to doneti dobar rezultat crveno-belima.

fkvojvodina. rs
fkvojvodina. rs

Povezane vesti

"Ulazimo u samu završnicu prvenstva, u kojoj svaku ekipu očekuje sedam veoma zahtevnih utakmica, a iz nekoliko razloga smatram da naša liga odavno nije bila ovako interesantna. Postoji nekoliko timova koji igraju veoma kvalitetno i pretenduju na izlazak u Evropu, pa je vrlo neizvesno prognozirati ishode mečeva koji predstoje", rekao je Veselinović na konferenciji za novinare.

Posle 30 odigranih kola u Super ligi Srbije, ovog vikenda počinje takmičenje u plej-ofu srpskog prvenstva. U prvom kolu, fudbalere Vojvodine očekuje gostovanje Napretku u Kruševcu.

Veselinović je ocenio da Napredak igra najstabilnije u drugom delu sezone.

"Zimus su napravili veoma dobru selekciju iskusnih igrača, a predvodi ih prekaljeni stručnjak. O njemu ne bih trošio reči, sem što ću reći da imam ogromno poštovanje prema svemu što je uradio u svojoj fudbalskoj karijeri", rekao je on.

"Mi smo rešeni da odigramo kvalitetnu utakmicu i pohvalio bih momke za to što su vrlo motivisano trenirali ove nedelje. Imamo obavezu da damo svoj maksimum, a videćemo šta će nam to doneti na kraju meča", dodao je Veselinović.

Zbog žutih kartona, Vojvodina u Kruševcu ne može da računa na Ivana Lakićevića i Marka Vukasovića.

"U ovom momentu, članovi stručnog štaba i ja imamo odredjenu ideju o tome kako treba da nastupimo u Kruševcu, ali neke stvari ćemo finalizirati tek posle današnjeg i sutrašnjeg treninga. U svakom slučaju, od svih momaka koji budu bili na terenu, ali i onih na klupi, očekujem da jednom dobrom energijom i zajedništvom doprinesu dobrom rezultatu", rekao je Veselinović.

Do kraja sezone, Vojvodina će na svom terenu odigrati još samo tri utakmice, a u njima će dočekati Spartak, Partizan i Crvenu zvezdu. Veselinović je kazao da, kada se igra protiv kvalitetnih timova, nema razlije da li se igra kod kuće ili na strani.

"Na takvim utakmicama, svaki mali kiks može da utiče na rezultat. Lično, smatram da nema dobrog i lošeg rasporeda, jer svakako morate igrati sa svima i od toga ne možete pobeći. Važno je to da mi budemo maksimalno usredsredjeni na svaku prvu narednu utakmicu, pa ćemo videti gde će nas to dovesti. Velikih reči svi treba da se manemo", rekao je Veselinović.

On je naveo da veruje da će ekipe u plej-ofu neće igrati opreznije i zatvorenije u odnosu na način na koji su igrale pre plej-ofa.

"Teško je menjati način i opredeljenje u igri, iako rezultati mogu da utiču na to. Medjutim, ako udjete u kalkulacije, ulazite u jednu negativnu fazu. Smatram da opredeljenje svih ekipa treba da bude težnja ka pobedi, jer tako imate mnogo veće šanse da ostvarite svoj cilj. Ako igrate oprezno i čekate, sebe stavljate u podređen položaj", rekao je Veselinović.

Meč izmedju Napretka i Vojvodine igra se u nedelju na stadionu "Mladost" u Kruševcu od 16.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke