Veselinović: "Čukarički je svetli primer u našoj zemlji"

Autor: Beta Beta
utorak 28.05.2019.
19:09
Izvor: Beta

Novi trener fudbalera Čukaričkog Aleksandar Veselinović rekao je danas da je deli viziju sa predsednikom i sportskim direktorom kluba i da mu je čast što će tu raditi.

FK Čukarički
FK Čukarički

Povezane vesti

Aleksandar Veselinović, koji je na mestu trenera zamenio Sima Krunića, zahvalio je predsedniku Draganu Obradoviću i ostalim zaposlenima u Čukaričkom.

"Našli smo zajedničku viziju. Čast mi je da mogu da radim u Čukaričkom. Celokupna fudbalska javnost u Srbiji zna da je to stabilan i organizovan klub, svetao primer u našoj zemlji, po mnogo čemu. Za srpski fudbal bi bilo sjajno kad bi bilo više ovakvih klubova. Zbog toga, svi mi koji smo sada u Čukaričkom imamo obavezu da se u skladu sa tim ponašamo i privatno i profesionalno", rekao je Veselinović za zvanični sajt kluba.

Po njegovim rečima, orjentacija kluba je da daje šansu mladim igračima, a Čukarički ima odličnu omladinsku školu.

"Nasledio sam formiran tim, ali može lako da se dogodi da dosta igrača ne bude tu u predstojećoj sezoni. Fudbalska stvarnost je takva, postoji interesovanje za mnoge igrače Čukaričkog, može da se desi da ekipu napusti i pet standardnih igrača koji su bili nosioci. Ali, opredeljenje je da da radimo na afirmisanju što više mladih igrača i da opravdamo ono što je Čukarički do sada uspostavio kao klub srpskom fudbalu", kazao je Veselinović.

Klub će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope, o čemu novi trener nije želeo mnogo da govori.

"Ne bih u ovom trenutku mnogo pričao o Evropi. Najbitnije je da imamo ideju vodilju, a svakako ćemo biti izuzetno motivisani za međunarodnu scenu. Najpre da sačekamo žreb, da ne preskačemo ništa, idemo stepenik po stepenik", rekao je Veselinović.

Čukarički će pripreme za novu sezonu početi 10. juna. Deo će provesti u Beogradu, a dve nedelje u Sloveniji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke