Veroučitelj sudi na "Marakani"!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 09.12.2018.
12:04
Izvor: Sportske.net

Sudijska komisija UEFA imenovala je arbitre koji će deliti pravdu na predstojećoj utakmici 6. kola Lige šampiona u Beogradu.

Epa/Oliver Weiken
Epa/Oliver Weiken

Povezane vesti

Prvi meč grupne faze Lige šampiona na "Marakani" sudio je Poljak Šimon Marčinjak, u susretu četvrtog kola između Crvene zvezde i Liverpula pravdu je delio Španac Antonio Matje Lahoz, a u utorak će na centru biti Škotlanđanin.

UEFA je u Beograd poslala sudijski tim na čelu sa Vilijamom Kolumom (39), veroučiteljem iz Glazgova koji od 2010. godine deli pravdu na mečevima Lige šampiona.

Biografija Vilija Koluma je jako zanimljiva. Radio je kao veroučitelj u nekoliko škola u Škotskoj, a početkom decenije odlučio je da se povuče sa pozicije direktora kako bi se posvetio suđenju.

Više od decenije nalazi se na FIFA listi arbitara, a u prošlosti je jednom delio pravdu Partizanu i omladinskoj selekciji Srbije.

Nažalost, nije bio taličan crno-belima i omladinskoj selekciji našeg državnog tima. U grupnoj fazi Lige Evrope 2009/10 sudio je meč Šahtjor - Partizan koji je završen pobedom ukrajinskog tima rezultatom 4:1, a nekoliko godina ranije srpski omladinci izgubili su od Albanije (2:1) u kvalifikacionom meču za EP na kojem je pravdu delio Vilijam Kolum.

Škotskom arbitru u Beogradu će pomagati sunarodnici Dejvid Megiči i Grem Strujart kao linijske sudije, dok će pozicije pored golova zauzeti Kevin Klansi i Nikolas Volš.

Utakmica šestog kola grupne faze Lige šampiona između Crvene zvezde i Pari Sen Žermena igra se u utorak od 21 čas.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Südkurve München
Sunday, 09.12.2018
15:51
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 09.12.2018
15:11

Sve mi nesto govori da ce nama biti talican.

avatar
Socijalna Mreza
Sunday, 09.12.2018
13:07

Evo još jedne nameštene utakmice u našoj ligi. Zemun - Lučani 2. Probajte to negde odigrati sad, sat pre utakmice!