Velika čistka u Zvezdi - osmorica na izlaznim vratima Marakane, biće i pojačanja?

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 02.12.2019.
08:50
Izvor: Sportske.net, informer

"Crveno-beli" se spremaju za prolećni deo prvenstva u kojem će biti manje izazova.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Crvena zvezda planira veliko spremanje igračkog kadra ove zime.

Prema pisanju Informera, stadion "Rajko Mitić" bi trebalo da napusti barem osam fudbalera, među kojima su i neki nosioci igre tima Vladana Milojevića.

Prvi na izlaznim vratima Marakane su Milan Borjan, Ričmond Boaći i Milan Pavkov.

"Borjana bismo pustili za dva miliona evra, naravno ako on bude želeo da ide. Nije tajna da je Borjan i ranije razmišljao o odlasku, mada je on jedan od najvažnijih pojedinaca u timu i ugovor mu važi do leta 2023. godine. Zbog toga ga ne bismo rado pustili, ali ako bude insistirao, a pritom dobijemo ponudu od oko dva miliona evra, prodaćemo ga. Slična stvar je i sa napadačima", prenosi Informer izjavu izvora bliskog klubu.

Milan Jevtović, Hoze Alberto Kanjas, El Fardu Ben, Veljko Simić i Srđan Babić se takođe spominju kao fudbaleri koji bi mogli da napuste Beograd.

"Kanjas je doveden bez obeštećenja i on klub košta 500.000 evra godišnje, pa ako neko bude želeo da ga odvede za tu platu, rado ćemo ga pustiti. Nije pokazao ono što smo očekivali i samo ako bude hteo da ide, daćemo mu čiste papire. Slična stvar je i sa Jevtovićem, koji bi mogao da ode kao što su Filip Stojković i Vujadin Savić, bez obeštećenja. Dakle, od njih dvojice ne očekujemo zaradu."

Borjan

"Važno je sad prodati Bena, mada zbog skorog isteka ugovora ne treba za njega očekivati više od pola miliona. Svakako je jedna od opcija pouditi mu novi ugovor, pa ga onda prodati za dva miliona evra, ali pitanje je hoće li igrač to hteti, jer kao slobodan igrač može da dobije više novca prilikom prelaska u novu sredinu. Za Simića i Babića nije realno očekivati velike pare, ali mladi su, pa može da se izvuče neko simbolično obeštećenje", tvrdi izvor.

Zvezdu očekuje mnogo manje utakmica narednog proleća, pa je jasna namera da se skrati igrački kadar što ne znači da "crveno-beli" neće biti aktivni na tržištu kada su u pitanju kupovine.

Milojeviću je potreban zadnji vezni sa snažnim fizičkim karakteristikama, a Eraković i Gavrić će biti prekomandovani u prvi tim, pa bi trebalo da ih očekuje i određena minutaža.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ivan Zuzinjo
Thursday, 05.12.2019
13:36

Boranija su i jedni i drugi .... namestaci , fudbal da se ugasi

avatar
Nenad Van Sebe
Tuesday, 03.12.2019
08:10

Nijedan preko 500 hiljada. Stručno, znalački.

avatar
Realni Arthur
Monday, 02.12.2019
14:51

Pa, ko bude odgovarao zasto igramo Evropu tri gaodine za rerdom, taj isti ce da vam odgovara i za promasene investicije, crno na belo, pa da vidimo da li smo dobili ili izgubili vise!? Nemojte da ste smesni, pa mi smo bili dno dna pre samo par godina i od jednom hocemo sve i odmah, e pa ne moze! Gledajte malo okolo, svako gresi i to debelo, ali zato postoji i konacna racunica, ako jedan Real doveo Bejla, Vinicijusa, Hamesa, Jovica, da ne nabrajam sve promasaj do promasaja sta reci za nasu Zvezdu koja je klinicki mrtva bila pre samo par godina. Ali, gle cuda, ni sada, kad igramo Uefa ligu jednu godinu, pa LS dve godine redom, pa investirali na izgradnji internata za mlade, pa pomocnih stadiona, pa same Marakane koja je pocela da lici na nesto, mi hocemo ljudima omcu oko vrata zato sto nisu pogodili sa Kafuom, Ebesilijom, Van La Parom, Tomaneom.... itd, a jos da vas podsetim, prvi smo na tabeli, jos smo u takmicenju za Kup Srbije, jos imamo sanse da prezimimo u Evropi ali ipak ne valja, moramo da ispoljimo neko licno nezadovoljstvo! Samo da jos dodam, Erakovic, Gavric, Konatar......, vec su zreli da se bore za prvi tim! Ne slazem se ni ja sa politikom oko pojacanja sa strane zato sto definitivno nije to, to ali kad nema nasih mora i sa strane da se gleda. Ja mislim da ce strucni stab ozbiljno da se pozabavi sa pojacanjima tokom zimskog prelaznok roka, jer definitivno nemamo doprinos od Kanjasa, La Pare, Zandera, pa i ovog Tomanea, jedino ovog Matea jos malo trpeo, Jovicic nam se vraca za prolece, i molim Boga da se pjacamo sa nasim igracima, jer se od aviona vidi da kolko god stranci igrali za Zvezdu nece da ginu na terenu kao nasi, uz duzno postovanje Benu, Le taleku, Donaldu i Vieri! Zato hvala od srca za sve sto ste postigli, (naravno da mi srce boli zbog 0 6 od Bajerna, ali Boze moj, i jedan PSG, Totenhem... popili 7 ili 6 pa nista) i nadam se da cemo imati bolju ekipu na prolece. Moje je misljenje da Gobelja, Milun, Jovanca, Kanjas, Zander, Ivanic, Tomane pa da ne nabrajam jos, zaista ne zasluzuju Zvezdin dres! Zato imam poverenje u strucni stab i nadam se da ce konacno da naprave neki ozbiljan rez!

avatar
simke93
Monday, 02.12.2019
14:40

Treba dovesti mladog Cumica iz Radnickog decko je odlican!

avatar
simke93
Monday, 02.12.2019
14:39

Dovesti mladog Cumica iz Radnickog decko je odlican!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 02.12.2019
13:11

Tako je, Zvezdin dres mogu da nose samo najbolji koje Srbija ima.

avatar
Бојовић Милан
Monday, 02.12.2019
11:25

Za razliku od prošle godine, ove je mnogo izglednije da će igrati u LE, u tom slučaju, ako Bog, da ima da se igra još i te kako. Bena ostaviti

avatar
tomi selbi
Monday, 02.12.2019
10:58

Hahahah kako ste samo smesni... Jel to onaj nikad skuplji igracki kadar? Ne mozete za 10 igraca uzeti 5m..tuga braco. Ko ce odgovarati za promasene transfere?

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 02.12.2019
20:50

Odgovaraće narod tj. novčanik građana Srbije koji se ni o čemu ne pitaju.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 03.12.2019
23:21

Kad si vec na vestima o Zvezdi onda nemoj da pises o jugoslovenskom sportskom drustvu partizan.

avatar
deki trbic
Monday, 02.12.2019
10:47

pola tih igraca ne mogu nikome da prodaju...mada iskren da budem sami su krivi sto su gomilali nepotrebne igrace i to pogotovo strance koji ne valjaju....da je taj La Para bio dobar, igrao bi PL

avatar
bokibole
Monday, 02.12.2019
13:04

voleo bih da neko od zvanicnika izadje sa izjavom-ko je preporucio i doveo veeeeliku zvezdu radziva la paru...voleo bih,ali cisto sumnjam da ce se to i desiti...

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 02.12.2019
10:25

Kamo velike srece da se stvarno to i dogodi,veliki je roster,sto isto smatram za nas veliki problem,Miloje radi sa 30 igraca i stalno se rotira stalno se nesto menja trazi,to nikada ne moze da bude dobro,verujem da bi smo mnogo bolje igrali da ima maksimalno 24 igraca od cega su tri golmana,kao sto je i bilo pre kad smo i igrali mnogo bolje.A specijalno je jako bitno zbog nasih mladih igraca ima ih dosta dobrih,ako ne dobiju sansu barem dvojica ,trojica, svi ce otici, pa cemo kroz par godina da kukamo opet.

avatar
Marko Kralj
Monday, 02.12.2019
10:08

Borjana ostaviti,sa ostalima se pozdraviti.

avatar
carbone
Monday, 02.12.2019
10:05

Zvezdi teba ceo tim..ostaviti Borjana, Marina , Jovicica i Matea, Nikolica..sve ostalo moze da ide..Zadnji vezni kao sto je bio Kastiljo, jak, brz, i da zna sa loptom..Naci jake i brze bekove, stopere..i sa ljudima koji znaju fudbal praviti igru...nemamo osim Marina ni jednog igraca koji prolazi 1 na 1

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 02.12.2019
10:04

E kako poslujemo... Pa je l' moguce da Jevtovica dajemo za dz, da za Bena na kraju necemo dobiti nista a nije opcija da ostane... Babica smo platili pravo malo bogatstvo, a sada simbolicno obestecenje... Jos uvijek ne mogu da dodjem sebi da smo Stojkovica i Savica uopste prodali, a kamoli za dz... pa sta je nama donijela LS, osim finansijskog bonusa? Teze sad prodajemo igrace, nego prije 4 godine. Pritisak javnosti je na Milojevicu, ali mislim da to treba usmjeriti na Mrkelu i Terzica, ima mnogo pitanja na koja nam duguju odgovore.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 02.12.2019
15:27

Tačno je da zvezda teže sada prodaje igrače nego pre 4 godine jer prve 2 godine strani klubovi nisu shvatali čime se zvezda bavi i kako dolazi do rekorda i uspeha u SL, a onda nakon što su klubovi videli šta su dobili i onda shvatili zašto ne žele više da posluju i ulaze da dobiju novog Pešića od 5M € i da ne nabrajam dalje. One vesti kako neko nudi za Borjana 2M € su zvezdine želje jer bi ga za toliko prodala da ima ponudu. Samo neka zvezda nastavi da pobeđuje i dolazi do titula uz pomoć sudija i filijala...to je pravi put ka samouništenju.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 03.12.2019
23:22

Samo da znas kako si nam talican sa svojimpartizanskim lazima sa pet krakova i sest baklji.

avatar
Man united
Monday, 02.12.2019
18:10

А јеси ли ти видео како су они играли од Јануара? Сви су их редом пљували као што сад поједине пљују. Шта бисмо добили да смо их задржали? Када неко нема мотивацију да игра, ту помоћи нема.

avatar
Milos Kosta Kostic
Monday, 02.12.2019
10:04

A inace su ivanic, van la para, tomane i zander opravdali ocekivanja. Od svih ovde i gore pomenutih, boaci, pavkov i borjan bi morali da ostanu. Kupiti dva krstena krila i krstenog beka, kao i zamenu za jovancica, mada se njegova zamena moze naci i u omladincima

avatar
Man united
Monday, 02.12.2019
18:14

Иванић је задње 2 утакмице одиграо сасвим добро. Ван Ла Пара је исто почео да улази у форму док није под притиском јавности склоњен. Наш је проблем што прерано осуђујемо. Неким играчима треба времена а и утакмица да се уклопе. И Кангу и Катаија су сви пљували на почетку. Сад се сви куну у њих. Баркоса смо нагрдили, а он после Звезде направио страшну каријеру.

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 04.12.2019
09:56

To je tacno. Van La Para i Garsija nisu tako losi, samo smo mi ocekivali puno vise, jer su (za nase uslove) skupo placeni. Obojica su pokazivali naznake kvaliteta, ako VLP onako sa pola snage igra, sta ce tek biti kad proradi. Ipak, navijaci su takvi, svugdje u svijetu, samo negdje uprava ima hrabrosti da stane iza svojih postupaka, a negdje se slihta 'javnosti'. Ako je Milojevic zadovoljan igracem, ako ima plan da mu da neko vrijeme da se uklopi, ako je doveden sa nekim planom, onda stav javnosti ne bi trebalo da ima ni 1% uticaja na to da se taj plan promijeni.

avatar
Old_school
Monday, 02.12.2019
09:56

Cistka. Prodas Borjana i Bena koji jedini vrede necemu a one koji nisu uopste igrali poklonis. I sta imamo, isti tim, losiji za Borjana. Znaci za 50%. Umesto da se prizna greska i prodaju/poklone La Para, Kanjas,Tomane, Zander, cije su plate mnogo vece od Simica,Jevtovica, a koji nista nisu slabiji od La Pare, mi zadrzavamo skupe istrosene strance koji ne mogu da doprinesu igri. Neko se ovde totalno pogubio. Miloje, sta radis covece?!

avatar
DRUG OSTOJA
Monday, 02.12.2019
22:31