''Večiti'' opet na tapetu u Nionu...

 • Autor: Darko Mitrović

 • 23. april 2012.

 • 18:09

 • Izvor: Sportske.net, fss.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Disciplinski organi UEFA ne odustaju od ''dovođenja u red'' finansija u Zvezdi i Partizanu, što je i uslov da ''večiti'' dobiju licence za nastup u evropskim takmičenjima.

Fudbalski savez Srbije objavio je danas na svom zvaničnom sajtu da su Crvena zvezda i Partizan dobili nove pozive za odlazak u Nion, gde će njihovi predstavnici pred članovima Kontrolne i disciplinske komisije UEFA morati da daju izjave po pitanju ispunjenja finansijskih dugovanja o kojima je već bilo reči na prethodnim sastancima.

Sastanak je zakazan za utorak, 1. maj 2012. godine u Nionu, a prisustvovaće mu i predstavnici Fudbalskog saveza Srbije.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu FSS, radi se o jednom u nizu poziva dobijenih od strane UEFA u vezi sprovođenja postupka licenciranja za UEFA takmičenja.

 ''U cilju objektivnog informisanja javnosti želimo da podsetimo na neke korake koji su prethodili sastanku najavljenom za 1. maj.  

Posle eliminacije naših klubova iz evropskih takmičenja u sezoni 2010/11, u periodu od 24. do 28. oktobra 2011. godine, predstavnici UEFA administracije za licenciranje i finansijski fer-plej obavili su vanrednu reviziju postupka licenciranja.

Na tom putu, oni su obavili kontrolu procesa izdavanja licenci i poštovanja svih vremenskih rokova dostavljanja informacija. Posebna pažnja tom prilikom je, sa strane UEFA, bila usmerena na dostavljene finansijske izveštaje od strane Crvene zvezde i Partizana.

Prilikom iznošenja zaključaka o obavljenoj vanrednoj reviziji konstatovani su manji nedostaci, a pre svega u domenu nepoštovanja rokova u procesu dostave dokumentacije od strane klubova, kao i evidentni nedostaci u finansijskim izveštajima Crvene zvezde i Partizana.

Između ostalog, radi se o dugovanju oba kluba ka zaposlenima, igračima, klubovima po pitanju obavljenih transfera i dugovanja ka nadležnim državnim organima po osnovi uplate poreza i doprinosa.

 Posle toga, 23. decembra 2011. godine, predstavnici Crvene zvezde, Partizana i FS Srbije bili su na zajedničkom sastanku u Nionu kojem su prisustvovali Andrea Traverso, rukovodilac UEFA Sektora za licenciranje i finansijski fer-plej, Pablo Rodrigez, član administracije za licenciranje i finansijski fer-plej i Padrik Smit, ispred UEFA.

Tom prilikom je Crvenoj zvezdi i Partizanu ostavljen rok od mesec dana, do 26. januara 2012. godine, kako bi konstatovane zaostale finansijske obaveze izmirili. 

Kako u pomenutom periodu Crvena zvezda i Partizan nisu izmirili sve obaveze, članovi UEFA Panela za fer-plej, na sednici održanoj 27. januara 2012,  doneli su odluku o podnošenju disciplinskih prijava protiv naša dva kluba Crvene zvezde i Partizana, kao i FSS, članovima Kontrolne i disciplinske komisije UEFA. Na taj način, došlo je do novog poziva u Nion, zakazanog za 1. maj ove godine'', navodi se u saopštenju FSS.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari