Vazurin raport - Partizan čeka licencu i gradi tim za Evropu

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 02.04.2018.
22:19
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura govorio je za "Partizanov vesnik" o gorućim pitanjima vezanim za evropsku licencu i jačanje ekipe u letnjem prelaznom roku.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Najavljivali su pojedini domaći mediji da Partizanu "visi evropska licenca" zbog obaveza koje je morao da izmiri do kraja marta ali je sve došlo na svoje zahvaljujući predanom radu ljudi zaduženih za finansije.

Generalni direktor crno-belih Miloš Vazura govorio je za specijal "Partizanovog vesnika" o strukturi dugovanja i ciframa koje su bile balast za klub u procesu pripremanja dokumentacije za dobijanje licence.

"Sve što se tiče dokumentacije smo završili, platili šta je trebalo da bude plaćeno i sada ostaje da predamo revizorima u komisiji za licenciranje FS Srbije. Sednica će biti održana sredinom aprila i oni će proceniti da li smo prošli za licencu ili nismo", objasnio je Miloš Vazura.

Najveći problem predstavljala je rata za porez i rata koju je Partizan morao da isplati Slovanu na ime transfera Sejdube Sume.

"Što se nas tiče, mi smo sve papire završili, deo obaveza prema igračima reprogramirali... Najveći problem smo imali sa Slovanom gde smo isplatili 812.000 evra 30. marta. Namirili smo neke stare obaveze, kamate prema Augzburgu i nekim drugim klubovima", kazao je Vazura i dodao,

"Jedna od najvećih obaveza, ono što ne može da se reprogramira, jeste porez. Platili smo oko 750.000 evra. Namirili smo dug prema Vesterlou iz kojeg je došao Nemanja Miletić, imali smo neke dugove za trening kompenzacije. Malo po malo, došlo se do ozbiljne cifre od 1.900.000 evra, možda čak i dva miliona. Sve smo izmirili, obezbedili smo novac i sve ide svojim tokom. Nadam se da će sve biti u redu i da ćemo dobiti licencu", konstatovao je funkcioner crno-belih.

Milorad Vucelic Milos Vazura
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds

Aktuelno klupsko rukovodstvo susretalo se u prethodnom periodu sa velikim brojem dugova koji su nastali u prošlosti pa se posle svega postavlja pitanje kada će se Partizan "ratosiljati" repova iz prošlosti.

"Imamo još obaveze prema Apolonu za Živkovića, prema Serđu Bertiju... Imaćemo obaveze za Ljajića još malo nešto menadžeru, onda nešto što dolazi u junu i januaru, biće još starih obaveza. Imamo i veliki reprogram poreza koji smo nasledili. Te obaveze redovno izmirujemo, bolje od ovoga ne možemo" rekao je Vazura.

Dug prema Serđu Bertiju koji je posredovao u transferu Stefana Savića iznosi oko 600.000 evra sa kamatom i dolazi na naplatu u maju, a u junu će Partizan morati da izmiri i drugu ratu za transfer Sejdube Sume.

Bolji dani za Partizan u finansijskom smislu mogli bi da uslede tek nakon prodaje nekog od talentovanih igrača koji su ovog proleća priključeni prvom timu.

"Kada budemo došli u situaciju da se neko od njih proda onda možemo da pričamo o plaćanju još nekih starih dugova i da kažemo da smo blizu izlaska iz tih starih obaveza", konstatovao je Vazura.

Partizan je u tekućoj sezoni dobar deo novca koji je zarađen u Evropi uložio u infrastrukturu. Plan je da se na leto krene sa izgradnjom internata u SC Partizan - Teleoptik, kao i da se na stadionu u Humskoj ugrade grejači terena i postavi nova trava.

"Za narednu sezonu je u planu postavljanje grejača ispod trave, to će biti sledeća velika investicija. Ukoliko budemo imali dobar prelazni rok to ćemo uraditi ranije", objasnio je Vazura.

Što se tiče internata, pribavljena su neophodna dokumenta i izgradnja će verovatno početi u avgustu.

"Nadam se da ćemo već od avgusta moći da krenemo sa izgradnjom internata. Rešili smo najveći deo problema sa tim papirima i očekujem da napravimo internat i zatvorimo priču sa Teleoptikom. Želimo da stvorimo najbolje uslove na Balkanu i da privučemu svu tu decu", kazao je generalni direktor crno-belih.

Na red dolazi i letnji prelazni rok. U planu je da igrači koji su zadržani zbog dvomeča sa Viktorijom na leto budu prodati, a već su u toku pregovori sa pojedincima koji bi mogli da pojačaju Partzan.

"U naredne dve, tri nedelje imamo razgovor za neke igrače. Probaćemo neke transfere da dogovorimo pre kraja prelaznog roka, kao što smo to uradili u slučaju sa Milenkovićem. Očekujem da do kraja aprila imamo iskristalisanu situaciju oko toga koga ćemo da prodamo i da dovedemo. Kao što vidite, ova deca igraju i to će biti kostur tima. One koje smo hteli da prodamo u januaru, a nismo zbog dvomeča sa Viktorijom i nade da možemo da prođemo dalje, otprilike je to isti spisak igrača", objasnio je Vazura.

Na izlaznim vratima su Leandre Tavamba i Marko Janković za koje postoji konkretno interesovanje.

"Sešćemo kada se završi prvenstvo, ima mnogo klubova koji već sada zovu za njega (Tavambu), ima mnogo klubova koji zovu za Marka Jankovića. Videćemo šta i kako kada se završi prvenstvo, naravno u dogovoru sa stručnim štabom i sportskim direktorom", ističe generalni direktor i dodaje,

"Sportski direktor i stručni štab znaju koje igrače želimo da dovedemo, sa nekima se uveliko pregovara. Mi već pravimo ekipu za kvalifikacije koje će nam ove godine biti teže nego prošle. Moramo bolje da se spremimo jer sezona bez Evrope predstavlja snažan udarac za budžet kluba", zaključio je Miloš Vazura.

Partizan se kolo pre kraja ligaškog dela sezone nalazi na drugom mestu na tabeli sa 12 bodova manje u odnosu na Zvezdu, a ukoliko ne bude iznenađenja u poslednjem kolu crno-beli će prvo kolo plej-ofa i 157. "večiti" derbi dočekati sa 6 bodova zaostatka za najvećim rivalom.

Sutra će biti oređeni parovi polufinala Kupa Srbije i tu je nakon ispadanja Crvene zvezde klub iz Humske najveći favorit za trofej, pa se može reći da još uvek postoji nada da se može odbraniti "dupla kruna".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AlexPFC
Tuesday, 03.04.2018
23:17

Ukoliko je zaista tačno da ima mnogo klubova koji su zainteresovani za Marka Jankovića neka ga prodaju već prvom sa spiska. Ne isplati se rizikovati i tvrditi pazar jer bi lako mogao da ostane neprodat. Što se tiče evropske licence, mislim da tu namerno spinuju i dižu nepotrebno tenziju jer svi znaju da će je komotno dobiti. Tu jedino treba utvrditi šta to konkretno stalnim pominjanjem licence od nas žele da sakriju i zašto tvrde da je trenutno finansijsko stanje mnogo lošije od prezentovanog pre nekih 6 meseci?

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Tuesday, 03.04.2018
08:34

Klasicno zamazivanje oci! Ako dovedu nekog to se opet biti promasaji

avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 03.04.2018
00:56

Sredice Kokezoni sve, mojne sikiriki.

avatar
bagra
Monday, 02.04.2018
23:23
avatar
Al(a)din
Monday, 02.04.2018
22:29

Znaci ponovo 2 miliona nasih para za Partizanovu UEFA licencu

avatar
kussta
Tuesday, 03.04.2018
01:58

Kako to misliš "naših para".....da nisi ti izvadio kintu iz buđelara ili iz lampe....valjda Partizanovih /klupskih/ para....A ako si dovoljno pametan i pismen, valjda si pročitao da je uplaćeno 750.000 evra za POREZ ! A porez ide u državnu kasu i koristi se /kroz budžete i fondove..../....za sve građane ! Znači, ti nisi ništa DAO....već si / kao i svi /....DOBIO ! A pošto vidim da si garagan....sve mi je jasno ! Protrljaj malo bolje tu tvoju Al/a/din-ovu lampu...možda i izađe nešto pametno !!!!!!

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Tuesday, 03.04.2018
11:19

Kako mu ne smetaju pare koje zvezda dobija od ove drzave, to je jako cudno.