Vazura saopštio mnooooogo dobrih vesti!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 01.07.2018.
17:31
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Ko je na prodaju, a ko sigurno ostaje... Šta je sa Antonovim i Pantićem i da li će Rikardo moći da igra protiv Rudara?

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Generalni direktor FK Partizana Miloš Vazura doputovao je u Ptuj gde se ekipa Miroslava Đukića priprema za novu sezonu.

Nakon prospavane noći Miloš Vazura je izašao pred srpske novinare koji se nalaze na pripremama crno-belih i odgovorio na mnoga važna pitanja.

Svakako da navijače najviše brine šta će biti sa igračima čiji status još nije definisan, a među njima su Vladimir Stojković, Zoran Tošić, Danilo Pantić, Nemanja Antonov...

Kada je reč o pomenutim igračima Miloš Vazura je imao samo dobre vesti za navijače. Sa reprezentativnim golmanom se video pre polaska u Sloveniju, a u razgovoru koji prenosi "Mondo" Vazura je objasnio da Partizan neće naplaćivati dobre odbrane Vladimira Stojkovića na Mundijalu iz jednog prostog razloga.

"Stojković nije na prodaju i nemamo šta da naplatimo. U Partizanu ima igrača koji su na prodaju i koji nisu, on nije. Imamo korektan odnos s njim, Stojković je jedan od stubova ovog tima. Dobio je slobodne dane posle Svetskog prvenstva i čim se malo odmori priključiće se ekipi i počinje da brani", kazao je Vazura.

Nedoumica oko sudbine Vladimira Stojkovića pojavila se nakon što je "Kiker" objavio intervju sa srpskim golmanom u kojem je navedeno da Stojković planira da promeni sredinu.

Što se tiče drugog iskusnog prvotimca Zorana Tošića situacija je nešto drugačija.

"Nemamo za njega ništa konkretno. Zovu i nas i Bambija, raspituju se. Bitno je i da li on želi da ostane u Partizanu, s kojim ima ugovor još dve godine. Nećemo imati problem da se dogovorimo s njim i njegovim menadžerom", objasnio je generalni direktor Partizana.

Kada je reč o Nemanji Antonovu i Danilu Pantiću, stvari za sada idu u dobrom smeru iako nije izvesno da li će obojica nastaviti da nastupaju za Partizan.

"Poslali smo Švajcarcima novu ponudu i čekamo njihov odgovor od kojeg sve zavisi. Za Pantića imamo papir Čelsija u kojem piše da žele da ga ostave kod nas. U toku su pregovori oko detalja, jer ima različitih načina po kojima bi on ostao deo Partizana, ali najvažnije je da Čelsi to želi. Postoji čak i opcija otkupa, ali bitno je da ostaje u Partizanu", naglasio je Vazura.

Generalni direktor crno-belih dodao je da Partizan u letnjem prelaznom roku od transfera treba da inkasira "oko 5 miliona evra" tako da je izvesno da će do kraja prelaznog roka biti i odlazaka.

Kada su u pitanju dolasci, Vazura je saopštio još jednu lepu vest. Transfer Gorana Zakarića je ugovoren i on bi uskoro trebalo da zaduži opremu Partizana.

"Partizan ga želi i on želi u Partizan. Po želji je stručnog štaba. Dogovor stoji i mislim da će vrlo brzo da se reši", rekao je Vazura.

Pristalice "Parnog Valjka" obradovaće i informacija da je iz Portugala stigao sertifikat za Rikarda Gomeša koji se nedavno kao slobodan igrač priključio Partizanu.

Kada je reč o takmičarskim ciljevima u novoj sezoni, Miloš Vazura ističe da bi igračima trebalo da bude lakše da napadnu titulu sada kada nemaju pritisak da brane "duplu krunu".

"Miroslav Đukić danas bolje zna našu ligu nego kad je došao pre godinu dana. Očekujemo dobar početak prvenstva i da sve bude kako treba. Za nijansu će nam biti lakše u borbi za titulu", poručio je mladi direktor.

Partizan prvu takmičarsku utakmicu u novoj sezoni igra 12. jula protiv Rudara u Nikšiću. Sedam dana kasnije igra se revanš u Beogradu, dok će takmičenje u Super ligi crno-beli početi gostovanjem Radniku iz Surdulice 21. jula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sale76
Monday, 02.07.2018
10:52

A sta je sa novim sponzorskim ugovorom?Vidim da i dalje nosimo staru garnituru dresova,koliko se secam ugovor sa Najkom istice u julu,hoce li biti produzen?

avatar
magister
Sunday, 01.07.2018
23:30

Partizan ima problem što ima dva veoma dobra igrača, Tošića i Jankovića, koji igraju na istoj poziciji, nekakvog povučenog krila, sjajni su tehničari, Tošić i odličan šuter, umeju da proigraju, ali - izbegavaju duel igru što ima za posledicu da često u polukontrama, umesto da se s loptom upute pravo prema golu ili u čoveka da ga predribluju ili pretrče ili navuku na sebe pa dodaju slobodnom u naletu, oni zaseku i ili vrate loptu ili krenu poprečno, prema sredini. U konceptu koji gaji Đukić, koji insistira na držanju lopte, tj. sigurnom dodavanju, što je takođe - usporavanje, ovakvi igrači igraju praktično po želji trenera, ali oni upropaste i ono malo šansi za brze akcije, što dovodi do dosadnog fudbala, često jalove inicijative, a to zatim i do popuštanja koncentracije i grešaka i u napadu i u odbrani. U juniorima, koje ne bih dirao, da bi osvojili konačno ligu i plasirali se u LŠ, a i da još malo sazru, ima jedan supertalentovani klinac, koji je mlađi od njih, tako da nije generacija i , s obzirom da je bez njega u timu tri odlična krila, on bi iako veoma mlad mogao da pređe u prvi tim i razvija se uz starije - Stevanović. Zapamtite, ako se nešto nenormalno ne desi, taj mali će postati veliki as.

avatar
k.na.bicikli
Tuesday, 03.07.2018
02:06

Izvini, ali ako je tebi jankovic veoma dobar igrac ti nemas pojma o fudbalu.

avatar
GrobljePunoJorgovana
Sunday, 01.07.2018
22:05

Ma mi smo teska golonguzija

avatar
Milorad
Sunday, 01.07.2018
21:34

Trebaju nam krilni napadači. Tošić nije to što nam treba on je pare zaradio gleda da se ne povredi. Treba nam neko ko gine za partizan kao everton.

avatar
Strah
Sunday, 01.07.2018
20:45

Leeeeoooonaaardooo!!!!

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Sunday, 01.07.2018
18:36

Partizanu treba agresivan, brz i dobar defanzivni vezni igrač i Leonardo.

avatar
Malo veliki covek
Sunday, 01.07.2018
21:19

Gosao/blizu dogovora je Coeff koliko sam cuo. Igra na poziciji zadnjeg veznog.