Vazura priznao, Partizan jedva izlazi na kraj s problemima, šta je uslov za dolazak pojačanja?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.12.2018.
09:37
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Generalni direktor Partizana jedva čeka kraj 2018. godine, nadajući se da će naredna biti mnogo bolja za klub iz Humske.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

U najnovijem izdanju ''Partizanovog vesnika'', gost autora Željka Pantića bio je generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

On je napravio osvrt na ono što je učinjeno u godini na izmaku, godini koja je odlično počela, Partizanovim učešćem u ''evropskom proleću'', kasnije i osvajanjem Kupa, ali gubitak šampionskog pehara, izostanak značajnijih transfera, neulazak u grupnu fazu Lige Evrope, kao i aktuelni veliki zaostatak za Crvenom zvezdom u Superligi doveli su crno-bele u nezavidnu poziciju na kraju godine. Pre svega finansijski, što Vazura i ne krije.

''Što se tiče prelaznog roka, onaj u junu nije bio nešto spektakularan, nismo mnogo para prihodovali kao na primer prošle godine kada smo prodali Milenkovića, Leonarda, Đurđevića.

Voleo bih da što pre zaboravimo ovu godinu, jako teška finansijski za Partizan, jedva izlazimo na kraj s problemima.

Ali evo, došli smo do kraja godine, sada počinje prelazni rok, nadam se nekim dobrim prodajama prema informacijama koje imam. Moramo već sada da pravimo tim za kvalifikacije za Ligu Evrope'', istakao je Vazura.

On veruje da će, bez obzira na pomenute probleme, Partizan na proleće biti jači. Priznao je i određenegreške koje su napravljene u proteklom periodu.

''Moramo da poboljšamo tim, sportski sektor će odlučiti da li ćemo ga podmladiti na nekim pozicijama i na koji put ćemo da se odlučimo. Imamo dobrog trenera, izdvojio bih kao najsvetliju tačku dolazak Bate Mirkovića. Mislim da smo sa njim dobili staibilnost i dugoročno rešenje. Nama je cilj da on što duže ostane u Partizanu. U njega apsolutno veruje svaki navijač Partizana, upravni odbor, predsednik kluba, sportski sektor, ima podršku svih struktura u klubu.

Svesni smo nekih grešaka, one moraju da se isprave u januarskom prelaznom roku, moramo brzo da radimo, prozivka je već 9. januara, do tada će već biti nekih dolazaka i odlazaka'', istakao je Vazura.

Ali, ako se navijači pitanju da li će najpre vbiti novih pojačanja, pa onda odlazaka nekih od aktuelnih prvotimaca, ili obrnuto, Vazura je dao jasan odgovor.

''Najvažnije je da napravimo tim, najvažnije je da ovaj prelazni rok uradimo kako treba, da neke igrače prodamo, da zaradimo, da bismo mogli da dovedemo nove i da u januarskom prelaznom roku spremamo ekipu za kvalifikacije za Ligu Evrope. Naravno, borimo se za Kup, i dalje smatramo da smo u borbi za titulu, ali ono što se tiče mog posla, ova godina je jedna od težih finansijski za nas. Ulazimo u nadam se bolju 2019. godinu, u kojoj ćemo napraviti dobre transfere i proizvesti nove mlade igrače'', zaključio je Vazura.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 29.12.2018
19:26

Realno ako ovi nastave ovako sledi im katanac to kapira svako.

avatar
ŠDanilo
Saturday, 29.12.2018
09:30

Istupeo sam zube govoreći da nam je neophodan igrač lider Jojić koji bi sam bio ekstra pojačanje i još jedan čvrst odbrambeni uz postojeći kadar bi izgledao moćno!

avatar
Momcilo Stojanovic
Thursday, 27.12.2018
17:43

Sportski sektor je u plusu,kaže Željko Pantić,valjda misli na finansijski plus,jer rezultati govore da je sportski sektor u debelom minusu.Sada Vazura kaže da smo u problemima,valjda misli na sportski minus,jer on uredno servisira obaveze FK uz oprost dugova,a ukupni dug raste.Ne znam ko ovde šta komentariše i na šta misli,ali je fakat da su napravili najslabiji tim u istoriji Partizana,imaju najveći dug od osnivanja i mrze Bjekovića koji je za sve kriv.Bjeka je kriv što nijedno pojačanje neće doći(mislim na pojačanje ,a ne na broj) i što nikoga ne mogu da prodaju ni za tepsiju ribe.Čudno je da ovi sa JNA štrajkuju,a plate se uredno izmiruju ili pošto je stadion na sudu,Ministarsvo Pravde treba da ih plaća.Živeli VVV i Ivica,a Partizan će uskoro biti p.p.p,daleko bilo.

avatar
RIP KOBE
Thursday, 27.12.2018
17:08

interesuju me dve stvari: kada ce doticni da ode zajedno sa svojom ekipom, i zasto piksi stipa, al@din lewonogi i ostala klapa nonstop pisu na vestima o partizanu, a kunu se da ne rade to vecito?

avatar
SvetskiSampion
Thursday, 27.12.2018
16:40
avatar
Doki Daki
Thursday, 27.12.2018
14:30

Teško nama sa vama.

avatar
Mads87
Thursday, 27.12.2018
14:17

Kvalifikacije za ligu evrope?? Titule ste se vec odrekli ali ko vam uopste garantuje da cete biti drugi ili treci?

avatar
magister
Thursday, 27.12.2018
12:24

Pa valjda može da se računa da ste izvršili zadatak. Gurnuli se nas u podrum, u svakom pogledu. Kad ćemo moći da kažemo: Hvala i ne vraćajte se više*?

avatar
zvezdasrbija
Thursday, 27.12.2018
11:00

Pa naravno da jedva izlazite,kad ste osvajali titule nama ste se podsmevali jer smo imali dug preko 50 miliona i jos zbog raznih stvari kasnjenja plata ali karma je karma sve se vraca sve se placa komšije drage!Sportski pozdrav!

avatar
Südkurve München
Thursday, 27.12.2018
13:05

Susjedi dragi*

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 27.12.2018
13:21

A kako ce im tek biti tesko kad se obelodani njihov pravi dug koji je duplo, ako ne i troduplo veci od Zvezdinog. Ko drugom jamu kopa sam u nju pada.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 27.12.2018
10:59

A za internat nam fali samo jedan papir, kad ga pitas koji, tamo neki, bice...

avatar
Zoran Vukic
Thursday, 27.12.2018
10:54

najvce pojacanje ti ilijev da odete sad

avatar
Südkurve München
Thursday, 27.12.2018
13:06

Ne samo oni, vec KOMPLET uprava