Vazura priznao, Partizan jedva izlazi na kraj s problemima, šta je uslov za dolazak pojačanja?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 27. decembar 2018.

  • 09:37

  • Izvor: Sportske.net, TV Partizan

  • facebook
  • twitter
  • email

Generalni direktor Partizana jedva čeka kraj 2018. godine, nadajući se da će naredna biti mnogo bolja za klub iz Humske.

Vazura priznao, Partizan jedva izlazi na kraj s problemima, šta je uslov za dolazak pojačanja?
Foto: Beta/Branislav Božić/Ev
U najnovijem izdanju ''Partizanovog vesnika'', gost autora Željka Pantića bio je generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

On je napravio osvrt na ono što je učinjeno u godini na izmaku, godini koja je odlično počela, Partizanovim učešćem u ''evropskom proleću'', kasnije i osvajanjem Kupa, ali gubitak šampionskog pehara, izostanak značajnijih transfera, neulazak u grupnu fazu Lige Evrope, kao i aktuelni veliki zaostatak za Crvenom zvezdom u Superligi doveli su crno-bele u nezavidnu poziciju na kraju godine. Pre svega finansijski, što Vazura i ne krije.

''Što se tiče prelaznog roka, onaj u junu nije bio nešto spektakularan, nismo mnogo para prihodovali kao na primer prošle godine kada smo prodali Milenkovića, Leonarda, Đurđevića.

Voleo bih da što pre zaboravimo ovu godinu, jako teška finansijski za Partizan, jedva izlazimo na kraj s problemima.

Ali evo, došli smo do kraja godine, sada počinje prelazni rok, nadam se nekim dobrim prodajama prema informacijama koje imam. Moramo već sada da pravimo tim za kvalifikacije za Ligu Evrope'', istakao je Vazura.

On veruje da će, bez obzira na pomenute probleme, Partizan na proleće biti jači. Priznao je i određenegreške koje su napravljene u proteklom periodu.

''Moramo da poboljšamo tim, sportski sektor će odlučiti da li ćemo ga podmladiti na nekim pozicijama i na koji put ćemo da se odlučimo. Imamo dobrog trenera, izdvojio bih kao najsvetliju tačku dolazak Bate Mirkovića. Mislim da smo sa njim dobili staibilnost i dugoročno rešenje. Nama je cilj da on što duže ostane u Partizanu. U njega apsolutno veruje svaki navijač Partizana, upravni odbor, predsednik kluba, sportski sektor, ima podršku svih struktura u klubu.

Svesni smo nekih grešaka, one moraju da se isprave u januarskom prelaznom roku, moramo brzo da radimo, prozivka je već 9. januara, do tada će već biti nekih dolazaka i odlazaka'', istakao je Vazura.

Ali, ako se navijači pitanju da li će najpre vbiti novih pojačanja, pa onda odlazaka nekih od aktuelnih prvotimaca, ili obrnuto, Vazura je dao jasan odgovor.

''Najvažnije je da napravimo tim, najvažnije je da ovaj prelazni rok uradimo kako treba, da neke igrače prodamo, da zaradimo, da bismo mogli da dovedemo nove i da u januarskom prelaznom roku spremamo ekipu za kvalifikacije za Ligu Evrope. Naravno, borimo se za Kup, i dalje smatramo da smo u borbi za titulu, ali ono što se tiče mog posla, ova godina je jedna od težih finansijski za nas. Ulazimo u nadam se bolju 2019. godinu, u kojoj ćemo napraviti dobre transfere i proizvesti nove mlade igrače'', zaključio je Vazura.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari