Vazura o eliminaciji, potencijalnoj krizi, navijačima Bešiktaša i situaciji oko Stojkovića

Autor: Beta Beta
petak 31.08.2018.
16:20
Izvor: Beta

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je da je eliminacija u baražu za Ligu Evropa veliki udarac, ali da taj fudbalski klub neće ući u krizu i da postoji plan.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

"Ovo je težak udarac za Partizan. Znali smo da nisu velike šanse za prolaz, ali smo verovali. Nismo imali sreće na žrebu i već tad smo počeli da pravimo finansijski plan šta će se desiti ako ostanemo bez Lige Evropa. Plan postoji i nećemo ući u krizu. Rekli smo pre početka sezone da je prvenstvo prioritet i svim snagama moramo da pobeđujemo do kraja", rekao je Vazura novinarima.

Partizan je eliminisan u baražu za Ligu Evropa, porazom od Bešiktaša sa 3:0 u Istanbulu, posle 1:1 u Beogradu.

"Nadali smo se da možemo da prođemo, iako su svi mogli da se uvere koliko je Bešiktaš veliki klub. Budžet im je blizu 100 miliona evra. Od kako sam u Partizanu, igrali smo sa mnogim velikim ekipama, poput Atletik Bilbaa, ali oni nisu ni upola ovako dobro organizovani", dodao je generalni direktor "crno-belih".

Po rečima Vazure, Partizan nije preneo dobru atmosferu iz prve utakmice i istakao nedostatak Marka Jankovića i Nebojše Kosovića.

Vazura je naveo da "nikada u životu nije doživeo podrušku kakvu ima Bešiktaš" i tom klubu je poželeo sve najbolje u Ligi Evropa.

Direktor crno-belih je kazao da eliminacija neće uticati na samopouzdanje.

"Ovo ne može da utiče na samopouzdanje. Svi smo mislili da možemo da napravimo čudo. Mogla je ovo da bude istorijska utakmica, mogli smo bolje da igramo, primili smo jeftine golove. Mora da se radi na greškama. Derbi je za nas, sada, utakmica sezone. Moramo da pobedimo", kazao je Vazura

On je naveo da je Partizan ovog leta zaradio 1.100.000 evra od UEFA i da "za sada neće biti većih finansijskih problema".

"Nećemo nikoga sad da prodajemo. Ako bude dobra cifra, mislim da ćemo sutra imati transfer, dobili smo ponudu za jednog igrača, ali neću da pričam dok se posao ne završi", dodao je.

Vazura je rekao da Partizan nije daleko od cifre koja je potrebna za sezonu.

"Budžet će biti manji kada su u pitanju premije. Sigurno će funkcionisanje biti teže. Mi smo, ipak, veliki klub. Izaći ćemo iz problema jer nije ni prvi ni poslednji put da se nalazimo u njemu", rekao je Vazura.

Vladimir Stojković će, po njegovim rečima, ostati u Partizanu i ne postoji ponuda.

Istakao je da trener Zoran Mirković ima apsolutnu podršku da pravi mladi tim i da se Partizan okreće "deci kluba, da stane na noge".

Vazura je dodao da je smena trenera došla u dobrom trenutku kada ništa nije bilo izgubljeno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sladjan Radisavljevic
Saturday, 01.09.2018
06:45

Ne! Smena nije došla u pravom trenutku, trebalo je najuriti Đukića pre priprema a ne kad počne sezona. Sad je kasno, nema Evrope i sigurno smo izgubili prvenstvo zato što nemamo kvalitetne igrače koji mogu da iznesu sezonu. Bolje najuriti još neke ljude iz uprave pre zimskog prelaznog roka inače će propasti i sledeća sezona.

avatar
ercov
Friday, 31.08.2018
21:12

Smena trenera dosla u dobrom trenutku !? Nasledio je Mirkovic razmontiranu ekipu, prosecne fudbalere i minus od 5 bodova koje su mu ostavili Ilijev i Djukic tako da ovaj fudbalski anonimus prica nesto a nezna sta prica.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 31.08.2018
20:10

Znaci nagledacemo se jos mnogo slicnih scenarija kao u Sapcu.

avatar
paok
Friday, 31.08.2018
18:57

Najjednostavniji i najbolji plan je da zajedno sa Vucelom i onim manekenom Vuleticem odmah odete, ali bukvalno odmah.

avatar
AlexPFC
Friday, 31.08.2018
18:03

Još od studentskih dana sam navikao da se samostalno snalazim. Organizovao sam na Pravnom fakultetu studentske ekskurzije(pravnijade) i naplaćivao turističkim agencijama proviziju za svakog studenta. To nikada ne bih mogao da izvedem da mi nisu sredili da budem student prodekan. Hvala tastu ''Šoku'' do neba zbog toga.
Kada je Pravni fakultet postao suviše tesan za mene i moj potencijal, odlučio sam da poput Džeroda iz serije 'Kameleon' postanem prvo savetnik a veoma brzo i pomoćnik ministra pravde. Naravno, Ministarstvo pravde je stvar prestiža ali tu nema baš uvek dovoljno para. Previše sam bio mlad i neiskusan da bih mogao da unovčim svoj talenat i potencijal. Tako je to u životu kada si još uvek žutokljunac, kajmak ubira uvek neko drugi, stariji i namazaniji.
Hvala Bogu pa sam se ovako pametan setio da bi ljubav prema klubu mogao da iskoristim za nešto lepo i korisno. Partizanu je bio potreban baš jedan ovakav intelektualac poput mene, neko ko se razume u finansije i kome su čast i poštenje uvek na prvom mestu. Partizan bi od mene dobio šansu da finansijski eksplodira a ja bih mogao lagodno da platim tehničke preglede za svih 15 automobila iz mog voznog parka, da putujem gde god poželim po principu- zažmurim i prstom ubodem neko mesto na karti sveta. Neko mi reče da obratim pažnju na neku 'Queen Mary 2', stvarno ne znam što bih obraćao pažnju na tamo neku ''kraljicu'' ali proveriću i to. Mlad sam i željan avanture i izazova :). Takođe bih mogao lagano da platim troškove poreza, struje, komunalija i održavanja svih mojih kuća, stanova i vikendica, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Kako mi je to sve ovako mladom pošlo za rukom? E, pa to vam neću reći, pustiću vas da to zaključite sami. Ja vam samo mogu obećati da ću vremenom biti još bolji, ne zvao se ja Miloš a prezivao Vazura a i ne zovem tako :)

avatar
NAJVECI IKADA
Friday, 31.08.2018
17:40

Pocinju price , mora dobar alibi da smisle 😂

avatar
pfc
Friday, 31.08.2018
17:26

Ma kako ti mislis da pobedis zvezdu. Odrace nas gore nego Besiktas. Sa kim bre da pobedis. Nemamo tri krstena igraca. Kako je na vreme bila snena trebera. Doveo igrace kakve je doveo i posle par kola evo tebi Mirkovicu pa se j... Kakva ste vi uprava pa to je strasno. rece neko juce da ce bar sad uprava podneti ostavku. Ove bre samo u...... motkom mozemo oterati. Samo nema ko. Srozali ste klub na najnize grane od osnivanja. Ovakve tzv navijace moj Partizan nikad nije imao. Cuj tri frakcije. Pa mi smo u Jugoslaviji bili sinonim za navijanje. Nije bilo grlatijih navijaca od grobara. Cigani su imali uvek bolju koreografiju koju im je finansirala drzava ali navijanje..... nikad se nisu culi kad jug zagrmi. Ja razumem da se Partizan namerno urusava ali je strasno da ovako veliki klub nema ko da brani. Nema uprave, nema navijaca, nema igraca, cak je i zemunelo prestao sa proizvodnjom. Strasno.

avatar
Diskretni heroj
Friday, 31.08.2018
17:13

Nemojte forsirati Svetozara Markovica, decko nije za stopera. Forsirajte Armina Djerleka i Kokira to je buducnost !

avatar
pfc11
Saturday, 01.09.2018
21:58

JES KAKO NE POGOTOVO DJERLEK PA NEKA TRCI MARATON JER KAD DODJE NA 16 METARA NEZNA NISTA.

avatar
Meepo
Friday, 31.08.2018
17:11

Ne Vazura, Atletik Bilbao je 30 puta organizovaniji od Bešiktaša samo da znaš. Izjavama poput predsednika nećeš zavarati normalne ljude.

avatar
ercov
Friday, 31.08.2018
16:56

Kada neko ko je direktor FK Partizan i do juce nije bio ni na jednoj fudbalskoj utakmici a kamoli u svom zivotu sutnuo fudbalsku loptu, danas moze ovako javno da komentarise o profesionalnom fudbalu, klubu i igracima onda je valjda svima jasno zasto je FK Partizan danas toliko daleko od nivoa i renomeo koji je posedovao zadnjih dvadeset godina.

avatar
bagra
Friday, 31.08.2018
16:51

Krsten levi bek i na sredini isto krsten, zdjelar je ocajan.

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Friday, 31.08.2018
16:34

UPRAVA NAPOLJE!!!

avatar
RIP KOBE
Friday, 31.08.2018
16:27

kakva demagogija ovog fantasticnog finansijkog maga. necemo da prodajemo pa mozda prodamo ipak ako dodje ponuda hahaha!