Vazura ''centrira'', Vučela ''daje gol''? Moraće, ipak, neko drugi... Milan kao uteha Partizanu?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 08. april 2019.

  • 19:57

  • Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Partizan nikako da izađe iz krize, veliki broj navijača proziva upravu, ali ima i velikih imena koji joj i dalje pružaju punu podršku.

Vazura ''centrira'', Vučela ''daje gol''? Moraće, ipak, neko drugi... Milan kao uteha Partizanu?
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds
''Uprava, napolje'', sve češće se čuje na Partizanovim utakmicama, pogotovo ovog proleća, kada su crno-beli doživeli tešku seriju poraza.

Posle kraćeg bljeska protiv Čukaričkog, Partizan je juče poražen i od Vojvodine (3:2), pa navijači crno-belih strahuju šta mogu da očekuju i u predstojećem plej-ofu.

Ali, proslavljeni golman Partizana, a sada počasni predsednik kluba Ivan Ćurković, za razliku od mnogih, krivce za ovakvo stanje ne vidi u upravi, već - na terenu.

''Odgovorni su oni koji su na terenu. Uprava je tu da obezbedi novac, plate, normalno funkcionisanje, da igrači imaju sve neophodne uslove za rad i rezulatet. Neće sigurno Milorad Vučelić da postiže golove, Zečević da brani ili Miloš Vazura da centrira?!

Posao čelnika je da pronađu finansijska sredstva, a to danas nije lako, jer budžet Partizana doseže i 12.000.000 evra na godišnjem nivou. Sponzora nema, prodaja ulaznica nema, dakle, ostaje nam samo prodaja igrača'', izjavio je Ćurković za ''Telegraf''.

On je potom dodao i da je Partizan ''imao tu nesreću da su mu treneri sami odlazili'' u prethodnom periodu, što uglavnom jeste tačno, ali ne i u potpunosti, jer je za razliku od Nikolića i Mirkovića, Miroslav Đukić smenjen. Baš zbog čestih promena trenera, Ćurković smatra da igrači trenutno ''ne znaju gde udaraju'', odnosno da su prilično zbunjeni.

Ako je za utehu ''grobarima'', Ćurković podseća da i pojedini veliki evropski klubovi proživljavaju dugogodišnju rezultatsku krizu.

''Pa, pogledajte gde je sada veliki Milan. Vladao je evropskim fudbalom, ali godinama unazad je u krizi rezultata'', naglašava Ćurković.

Na kraju je imao poruku i za one koji bi da zasednu na rukovodeća mesta u Partizanu umesto aktuelne uprave.

''Svi samo žele u Partizan, da uđu i zasednu, misle da je to lako. Uzeću neku funkcijicu, biću neki direktorčić, sešću u ložu bez pritiska i neće me niko vređati, niti ću za nešto da odgovaram. Tako u Partizanu ne može i nikada nije moglo'', zaključuje Ćurković.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari