Vazura broji trofeje i otkriva planove, sledi ''najveća prodaja''? A kad će da se isplate obećane premije?

Autor: Darko Mitrović
subota 25.05.2019.
12:03
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Posle osvojenog Kupa, raspoloženje u Partizanu je mnogo bolje i sa mnogo više optimizma se očekuje sledeća sezona.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Takav utisak se stiče iz izjava generalnog direktora kluba Miloša Vazure u razgovoru za današnji ''Žurnal''.

On je na početku naglasio da je ovo njegov već šesti trofej od kada u Partizanu obavlja pomenutu ulogu, a zadovoljstvo mu je još veće jer se očekuje da tržišna vrednost igrača posle najnovijeg trijumfa bude još veća.

''Moj šesti trofej, svake godine - najmanje pehar! Čestitam ekipi, Savi Miloševiću, bivšem šefu Bati Mirkoviću, pomoćniku Gordanu Petriću... Svi imaju zasluge, velika stvar za nas, satisfakcija na kraju sezone.

Dobrodošlo i u finansijskom smislu, cene igrača posle dobre partije u finalu mogu samo da skoče. A, znate, situacija nije blistava...'', istakao je Vazura.

Dan pre finala, najavljeno je da će igračima Partizana biti isplaćeno po 10.000 evra na ime premija u slučaju trijumfa na ''Marakani'', a sada kada je ta pobeda i ostvarena, postavlja se pitanje kada će ovo obećanje biti i ispunjeno.

''Rekli smo igračima, isplatićemo ih od prvog transfera'', poručuje Vazura.

A kada su transferi u pitanju, mnogo je planova i želja, a možda i najteži deo posla uprava Partizana imaće u pokušaju da zadrži Danila Pantića, kome je istekla i druga jednogodišnja pozajmica iz Čelsija.

''Plavci'' traže čak tri miliona evra za otkup njegovog ugovora, ali Vazura veruje da bi tokom pregovora koji će uslediti, Partizan mogao da se izbori za mnogo povoljnije uslove.

Neće biti lako ni zadržati najboljeg strelca Rikarda Gomeša, koji je ove sezone u svim takmičenjima postigao 26 golova, za njega je i zimus stizalo dosta ponuda, ali ni tada, kao ni sada, reprezentativac Zelenortskih Ostrva ne žuri sa odlaskom iz Partizana.

''Rikardo je tu, miran, ide da se odmori. I, da znate: pitao je kad da se javi'', zadovoljno konstatuje Vazura.

Ipak, u ovom trenuztku najveće je interesovanje za 18-godišnjeg štopera Strahinju Pavlovića, koji je ostavio sjajan utisak ovog proleća i iza sebe već ima tri veoma dobro odigrana duela sa najvećim rivalom, Crvenom zvezdom.

Pominjalo se i interesovanje Juventusa za njegove usluge, a Vazura se nada da bi Partizan od Pavlovićevog transfera mogao i rekordno da zaradi, iako prodaja mladog štopera nije prioritet.

''Za Strahinju ima mnogo ponuda, ali nije vreme da pričamo o tome. Za sada, sve je na nivou razgovora. Može da se dogodi da to bude i najveća prodaja otkad sam u Humskoj. Jako je mlad, zašto bismo ga uopšte prodavali?'', zagonetan je Vazura.

Kada su u pitanju pojačanja, za početak se očekuje da iskusni štoper Bojan Ostojić produži ugovor naredne nedelje, a one najatraktivnije vesti tek treba da uslede.

''Pregovaramo i sa strancima'', konstatovao je Vazura, a ''Žurnal'' nezvanično otkriva da se crno-beli interesuju i za Ndiajea iz kruševačkog Napretka.

U svakom slučaju, Partizanov cilj sledeće sezone je osvajanje titule i plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a za ostvarivanje tog cilja pojačanja su neophodna...
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slavko Knezevic
Sunday, 26.05.2019
09:56

Dali ima neko ko veruje ovom liku?

avatar
Sale76
Saturday, 25.05.2019
15:45

Ej,tvoj sesti trofej,ti si izgleda zasluzan za te trofeje,kako da ne!Verovatno je i tvoja zasluga sto smo toliko zaostali u prvenstvu za Zvezdom,sto o tome ne pricas,ne za to su krivi igraci,a trofeji su tvoji.

avatar
svojnasvome
Saturday, 25.05.2019
14:58

Jbt pa ovaj sto macku s praga nije sutnuo I njegova bulumenta I najgora uprava u istoriji kluba, ne namerava da ode.....pa ovaj kup ce nam doneti puno vise stete nego koristi

avatar
nemam pojma
Saturday, 25.05.2019
13:04

Veoma je važno i ko odlazi. A moja najveća želja je da ode Vazura, pa Vučelić i većina uprave. Ovo je najgora uprava u istoriji Partizana, gora i od svih generalskih sedamdesetih godina, čak i od užasne đurićeve.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 25.05.2019
12:11

Ovde mi lici na onog debelog iz ''The Football Factory'' (Neil Maskell se zove taj glumac) Hahaha Nema sta on vise uopste da prica i da se pita, morala bi voda da ga odnese na Skupstini. Otkad su ovi dosli na kraju 2014. godine, osvojili smo tri titule i cetiri Kupa (steta sto nismo i onaj protiv Cukarickog kad smo jedini gol u citavom ciklusu primili od njih), medjutim, ako je 2016. nekako i zaboravljena, ove dve sezone su nam pokazale da ovi nemaju moc i da ni ne zele da se suprotstave tiraniji i pljackanju kojeg se ni Huni ne bi postideli. Inace, Savo hoce bas Vitasa, nisam za tog iz Napretka, imamo celu Evropu da odatle trazimo igrace.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Saturday, 25.05.2019
16:01

Koje tri titule?

avatar
trifun
Sunday, 26.05.2019
07:39

Ma vidi ko se to nama opet pridružio u komentarisanju.Jesi li dobro,odbolova li neosvojeni kup?Pravo da ti kažem,nisi nam nedostajao.Mogao si još pauzirati,da dodješ sebi od onoga što vas je zadesilo!!!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 25.05.2019
16:31

Svake neparne godine.