Važni datumi - Evo kada će srpski klubovi saznati imena rivala i početi takmičenje!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 22.05.2017.
09:13
Izvor: Sportske.net

Zavesa na takmičarsku sezonu u Ligi šampiona i Ligi Evrope još uvek nije spuštena, a srpske klubove zbog slabih koeficijenata vrlo brzo čeka početak nove.

Epa/Jean-Christophe Bott
Epa/Jean-Christophe Bott

Povezane vesti

Juče je okončana prvenstvena trka u domaćem šampionatu, a u subotu će se beogradski "večiti" boriti za trofej u Kupu čime će zvanično biti spuštena zavesa na sezonu 2016/17.

Ono što znamo jeste da će Partizan i Crvena zvezda predstavljati Srbiju u Evropi, dok će Vojvodina i lučanska Mladost morati da sačekaju odluku Komisije za licenciranje ne bi li u drugom pokušaju dobili odobrenje da se takmiče u kvalifikacijama za Ligu Evrope, za šta su se izborili na terenu.

Jasno je da previše vremena za odmora neće biti. Superligaši se vraćaju na terene 15. jula, ali će učesnici kvalifikacija za Ligu Evrope mnogo ranije morati da počnu sa pripremama.

Ako uzmemo primer Crvene zvezde kao sigurnog učesnika prve runde kvalifikacija za Ligu Evrope, može se reći da igrače čeka svega petnaestak dana odmora nakon finala Kupa Srbije.

Žreb parova prvog i drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope na programu je 19. juna, a prvi mečevi prvog kola su zakazani za 29. jun!

Partizan će ime rivala na startu kvalifikacija za Ligu šampiona saznati takođe 19. juna, s tim što će crno-beli prvu utakmicu odigrati 11. ili 12. jula.



Revanš mečevi prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope na programu su 6. jula, a ukoliko naši klubovi izbore plasman u sledeće kolo na teren će već 13. i 20. jula. Između prvog i drugog meča drugog kola kvalifikacija za LE biće obavljen i žreb parova za treće kolo.

Juče ste mogli da pročitate OVDE šta crno-bele čeka na startu kvalifikacija za Ligu šampiona, a već sada se zna da će u slučaju plasmana u treće kolo ime protivnika saznati 14. jula.

LIGA ŠAMPIONA:

I kolo 19. jun ~ 27/28 jun ~ 4/5 jul
II kolo 19. jun ~ 11/12 jul ~ 18/19 jul
III kolo 14. jul ~ 25/26 jul ~ 1/2 avgust
Plej-of 4. avgust ~ 15/16 avgust ~ 22/23 avgust

LIGA EVROPE:
I kolo 19. jun ~ 29. jun ~ 6. jul
II kolo 19. jun ~ 13. jul ~ 20. jul
III kolo 14. jul ~ 27. jul ~ 3. avgust
Plej-of 4. avgust ~ 17. avgust ~ 24. avgust

* navedeni su datumi žreba, prvog i drugog meča svakog kvalifikacionog kola

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke