Važne odluke u Radničkom, koliko iznose prihodi i hoće li biti zarade od dvojice Zvezdinih igrača?

  • Autor: Beta

  • 05. jun 2020.

  • 22:48

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Prvi čovek Radničkog iz Niša Ivica Tončev ponovo je danas izabran za predsednika tog fudbalskog kluba, ali je odmah "zamrznuo" funkciju zbog državne funkcije koju obavlja.

Važne odluke u Radničkom, koliko iznose prihodi i hoće li biti zarade od dvojice Zvezdinih igrača?
Foto: Beta/Saša Đorđević/Ev
Kako je saopštio klub, za vršioca dužnosti izabran je Dragan Marković, koji je i do sada bio na toj poziciji.

Funkciju generalnog direktora Radničkog i dalje će obavljati Dejan Propadalo, a predsednik Skupštine ponovo će biti Radan Ilić.

U finansijskom izveštaju, koji je usvojen na Skupštini kluba, stoji da je Radnički između dve sednice prihodovao 80 miliona dinara (ukupni prihodi 340, a rashodi 260 miliona dinara), čemu su doprineli transferi Ranđelovića, Čumića, Pankova i Crnomarkovića.

Klub, kako se navodi, očekuje i dodatne procente od budućih transfera Pavkova i Jirke iz Crvene zvezde.

Kako se dodaje, sa nekadašnjim predsednikom Zoranom Bankovićem postignut je sporazum o poravnanju, pa će mu, umesto 23, biti isplaćeno 10 miliona dinara, u dve jednake rate.

"Radnički je transparentim poslovanjem ostvario ozbiljan prihod, a napravio je i četiri ozbiljna tranfsera koja su tome doprinela. Podsetiću da Radnički pre dolaska ovog rukovodstva decenijama unazad nije uspevao da proda nekog igrača.

Igrači koje smo prodali igraju u svojim novim timovima, tako da mi nismo od onih ekipa koje bi te igrače posle šest meseci vraćale u svoje redove i predstavljale ih kao kapitalna pojačanja", rekao je Tončev.

Tončev je rekao da je rukovodstvo kluba za prethodne tri i po godine ostvarilo sve što je obećalo.

"Dva puta smo igrali u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a prošle sezone smo bili vicešampioni Srbije. Razdvojili smo na tabeli Crvenu zvezdu i Partizan i to sa velikom bodovnom razlikom u odnosu na trećeplasiranog", rekao je Tončev.
-
Derbi baner
-
"Ove sezone nam nije išla u prilog odluka da se Super liga skrati. Imamo dobar raspored u poslednja tri kola i smatram da bi u sedam kola plej-ofa imali velike šanse da se domognemo četvrte pozicije.

Čak bih se usudio da kažem i da nam je Evropa ovom odlukom uskraćena. Ipak, mi smo bili u manjini kada se ta odluka donosila i morali smo da je prihvatimo", dodao je Tončev.

Tončev je kazao i da je u prethodnom periodu bilo 'raznih saplitanja' i da su u gradu postojale 'određene strukture' koje ovu upravu nisu želele u Radničkom.

"Imali smo apsurdne situacije da se skandira protiv uprave kada smo imali najbolje rezultatate u nacionalnom prvenstvu u istoriji kluba. Ima mnogo onih kojima odgovara Radnički koji je na sedmom ili osmom mestu na tabeli.

Tada smo generalno svima dobri, a kada smo drugi ili treći onda smo problem, pa smo bili svedoci i raznih zluradih kometara na naš račun", rekao je on.
-
Baner 2
-
"Ja ponovo mogu da poručim svima da Radnički više nikada neće biti ničija moneta za potkusurivanje i da više nikada nećemo imati situacije da većina ekipa iz Srbije upisuje tri boda protiv Radničkog kada dodju do naplatne rampe Nais", istakao je on.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari