Važna promena u Superligi, uvodi se novo pravilo!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 04.07.2019.
19:58
Izvor: Sportske.net

Šta će reći klubovi?

Sportske.net/MihajloVidojević
Sportske.net/MihajloVidojević

Povezane vesti

Na sednici izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, na kojoj je početkom sedmice na mesto selektora nacionalnog tima postavljen Ljubiša Tumbaković, doneta je i jedna važna promena za Superligu Srbije.

Naime, od sezone 2020/21, klubovi u elitnom rangu srpskog fudbalskog takmičenja će na startu svakog susreta u svojim postavama morati da imaju dva igrača mlađa od 21 godine, tačnije, moraće na teren da izađu sa dva igrača koja su rođena nakon januara 1999. godine.

Pojašnjeno i je i da timovim neće moći izmenama da pronalaze rupe, jer će na terenu u svakom trenutku morati da imaju makar dva mlada fudbalera.

"Ukoliko se za vreme prvog poluvremena utakmice vrši zamena igrača uzrasta do 21 godine, a nakon njegovog izlaska iz igre u toj ekipi ne ostane obavezan broj igrača uzrasta do 21 godinu, umesto njega u igru može ući samo igrač uzrasta do 21 godine", stoji u objašnjenu novog pravila.

Videćemo kakve će biti reakcije srpskih klubova, ova promena će od nastupajuće sezone biti uvedena u Prvoj ligi Srbije, dok će Superligaši na nju sačekati do naredne.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVOLT OF MILAN
Friday, 05.07.2019
09:44

Sta je bre ovo?!

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 05.07.2019
09:07

Nisam za ovakva ogranicenja, ali mozda to i nije tako lose. Mozda nam se onda nece desavati da neki novi Luka Jovic ne dobija sansu u Superligi, a za tri godine stigne do Reala. Nevjerovatno je da te mlade igrace strani klubovi u jacim ligama i generalno vecim ambicijama placaju milion + evra i daju im sansu, a u Zvezdi recimo, nisu bili prva opcija.

avatar
sloba89
Friday, 05.07.2019
07:40

Koja glupost majko mila,pa jednostavno zabraniti odlazak igraca u inostranstvo ako je mladji od 21 god.

avatar
Südkurve München
Friday, 05.07.2019
07:25

Jedino pravilo koje vi treba da uvedete - do 24 godine NE IZ SRBIJE

avatar
cupavci
Thursday, 04.07.2019
21:37

Pravilo koje odgovara menadzerima

avatar
Marko Savovic
Thursday, 04.07.2019
21:24

Pravilo koje bi srpski fudbal sveo na amaterizam. Ako u svakom trenutku na terenu morate da imate dva igraca do 21 godine onda na klupi takodje morate da imate najmanje 3 do 4 igraca do 21 godine koji igraju na tim istim pozicijama sto je gotovo pola rezervne klupe, znaci manje izbora za zamenu na drugim pozicijama.. Jer sta ako taj starter do 21 godine igra lose, znaci trebao bi biti zamenjen, a drugi koji udje umjesto njega se povrijedi sta onda.. A ako i tog na drugoj poziciji treba zamijeniti zbog lose igre to bi bila katastrofa... To znaci skoro cela klupa mora biti do 21 da bi se ispostovalo pravilo na ustrb kvaliteta ekipe.. Znaci treneri ne bi mogli da vrse prave zamene jer bi bili sputani pravilom. To vise ne bi bilo Elitno takmicenje vec jedan vid amaterizma.. Nasi klubovi vise ne bi bili konkurentni u evropi jer ne bi mogli da igraju sa najacim postavama u tzv 'Elitnoj' srpskoj ligi i uigravaju najbolju ekipu...

avatar
gorango
Friday, 05.07.2019
01:08

Slazem se u potpunosti! Postoji slicno pravilo po ligama u svetu ali samo SLICNO! Ok je da bude jedan na terenu i jedan na klupi, mislim da bi to i bilo dobro za razvoj mladjih igraca. Ali 2 u svakom momentu je degradacija i onako uzasno lose igre i katastrofalne lige. Ali ko je na celu naseg fudbala nista me vise i ne cudi.

avatar
dejanera2
Thursday, 04.07.2019
20:32

Sramotno pravilo! Da li u Engleskoj, Nemackoj ili Spaniji postoji ovakvo pravilo? Da li postoji u Rusiji, Holandiji ili Turskoj? Da li postoji u Austriji, Slovackoj ili Poljskoj? Odgovor je NE! Pa zasto onda izmisljaju toplu vodu? Zasto se ne ugledaju na bolje od nas i ne prepisu od njih? Cemu plej of i plej aut kad ga nema skoro niko? Cemu ogranicenje broja stranaca na 4, u protokolu, kad ni toga nema? I sad jos da moraju da igraju dvoica do 21 godine?! Pa zar nije cilj da fudbal bude bolji a ne losiji? Uostalom svaki trener ce staviti u tim onih 11 za koje misli da su najbolji na tim pozicijama na koje ih postavi ili da u datoj utakmici mogu najbolje da odrade zadati posao a pri tom nece uopste gledati ko ima koliko godina ko je odakle, ko ima koju boju koze ili nacionalnost, veru.... ovim ogranicenjima ih terate da u postavu stavljaju one koji ne zasluzuju da igraju!

avatar
Čeki
Thursday, 04.07.2019
23:55

Jovelja je npr. zasluzio da igra. Jel dobio puno sansi? Pa i nije bas, nije dobio priliku ni da se razvije vise kod nas, a ovi ga prodali. To ti je jedan primer. Dalje, u ovim ligama sto si nabrojao, nema ni potrebe da se uvodi kad makar jedan-dva mlada igraca iz njihove skole i igraju.

avatar
dejanera2
Friday, 05.07.2019
14:20

Jovelja je i igrao! Ali ako misliis da je bolji od Boacija i Pavkova onda gresis! Da li ce biti bolji od njih? Moguce (i nadam se da hoce) ali trenutno nije. Po transfermarketu u Zvedi trenutno ima samo 2 igraca, u polju, koja mogu da izguraju ovo pravilo a to su Stanojev i Krstovic i golman Cupic. A posto je to tako sam mi reci da li je Cupic bolji od Borjana i Popovica, Stanojev od Simica, Vukanovica, Jevtovica ili Marina i da li je Krstovic bolji od Pavkova, Boacija i ovog Tomanea?
Gde si ti video tih 1-2 igraca iz njihove skole?
Finale FA kupa Man. Siti- Votford 18.05.2019.
U sastavu Sitija bila 2 (dva) Engleza: Voker (desni bek,29 godina, mladje kategorije Sefilda a u Siti dosao 2017-e iz Totenhema) i Sterling (Napadac, 24 godine, dosao iz Liverpula)! Na klupi je sedeo jos jedan Englez (Stouns, stoper, 25 godina, ponikao u Barnsliju a dosao iz Evertona u Siti)!
Na istoj utakmici za Votford je u prvih 11 imao 4 (cetiri) Engleza od kojih je Vil Hjuz (centralni vezni) sa svoje 24 godine bio najmladji u startnoj postavi Votforda! Prosecna starost prvih 11 im je bila 30 godina!

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 05.07.2019
09:08

Mislim da u PL postoji slicno pravilo, nesto o broju igraca koji moraju biti u prvom timu a da su ponikli u klubu.

avatar
Kokorayko
Thursday, 04.07.2019
20:28

Ukinute pravilo o strancima ili povećajte njihov broj na 10, ovo pravilo koje uvodite je idiotsko, još srozavate i onako katastrofalan kvalitet igre, bolje veći broj solidnijih stranaca i onda može jedan igrač do 21 godine,da ima pored koga da igra.

avatar
Čeki
Thursday, 04.07.2019
20:03

Ovo je fenomenalno pravilo. Konacno da mladji igraci dobiju vise sanse da se dokazu i da veruju da makar lakse mogu da se probiju do vrha naseg fudbala (ma kakav nam fudbal bio). Jedino da ovi nasi ne pocnu da zloupotrebljavaju ovo tako sto ce dovoditi strance njihovih godina da igraju.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 04.07.2019
21:37

Partizan: Marković, St.Pavlović, Šehović, L.Pavlović, F. Stevanović...Može s pola tima da igra ispod 21 godine, a vrlo često je igrao s dvojicom U21 što znači da ti niko ne brani ako hoćeš.

avatar
Čeki
Thursday, 04.07.2019
23:52

Niko ne brani ako hoces, ali mnogi nasi klubovi nece da guraju mlade igrace toliko. Da ne pominjem da je Partizan mogao da stvori i mnogo bolje igrace da ih nije olako davao, a da je i ovo pravilo postojalo. Plus, ta deca koja su sad nabrojana u odnosu na neke vase ranije talente i igrace, nisu nesto posebno.