"Valjak" na remontu, Savo prvo dovodi bekove?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.05.2019.
14:49
Izvor: Sportske.net

Strateg Partizana Savo Milošević dobiće odrešene ruke i autonomiju tokom sklapanja tima za narednu sezonu. Prva pojačanja mogli bi da budu igrači na bekovskim pozicijama.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Neće po dobru pamtiti sezonu na izmaku navijači Partizana, pošto je ekipa odavno ispala iz borbe za titulu, a u jednom momentu strepelo se i za plasman u Evropu.

Mnogi za neuspehe krive klupske čelnike, a deo krivice svakako snose i igrači, pa se očekuje da tokom leta svakako dođe do remonta "Parnog Valjka".

Kako sada stoje stvari, a to potvrđuje i nedavna izjava Vladimira Vuletića, trener Savo Milošević imaće odrešene ruke kada su letnji prelazni rok i sklapanje tima u pitanju.

Partizan će se potruditi da izađe u susret željama bivšeg sportskog direktora FS Srbije i da mu dovede adekvatna pojačanja koja će biti po Miloševićevom ukusu.

Remont bi mogao da krene od zadnje linije pošto su danas u javnost "isplivala" prva imena igrača za koje je Partizan navodno pokazao interesovanje.

Savo Milošević bi prvo mogao da pojača bekovske pozicije angažovanjem jednog bivšeg fudbalera Partizana i momka koji je fudbalski stasavao u Švajcarskoj.

Nije prvi put da se piše i priča o povratku Nikole Aksentijevića (26) u Humsku, pa zbog toga ne čudi što "Telegraf" prenosi da je ta tema ponovo aktuelna.

Kontakt predstavnika Partizana i Napretka navodno je uspostavljen minulog vikenda u Humskoj, a konačan stav o tome da li je Aksentijević potreban crno-belima daće Savo Milošević.

Nikola Aksentijevic Teofilus Solomon

Kragujevčanin je prve fudbalske korake napravio u rodnom Kragujevcu, ali se afirmisao nastupajući za Teleoptik i Partizan. Pre sedam godina otisnuo se u inostranstvo i zaigrao za Vitese koji ga je posle godinu dana vratio u Humsku na jednogodišnju pozajmicu.

Aksentijević je potom nastupao za OFK Beograd, Muskron, Vojvodinu i Radnički iz Niša, a minule zime stigao je u kruševački Napredak.

Pored Nikole Aksentijevića navodno postoji interesovanje za još jednog igrača koji igra na bekovskoj poziciji, ali uz levu aut liniju.

Izvor blizak klubu preneo je da je Savo Milošević "pikrao" fudbalera Bazela Dejana Žunića (20) koji će postati slobodan u izboru nove sredine ovoga leta.

Radi se o članu mlađih reprezentativnih selekcija Švajcarske, momku čiji je brat blizanac Dalibor igrao za mlađe kategorije Srbije. Dejan Žunić je u mlađim kategorijama igrao na poziciji levog štopera, a potom se profilisao kao levi bek.

Ukoliko se pokaže tačnim da Partizan želi da angažuje Žunića, nema dileme da bi u tom slučaju neko od levih bekova napusto klub, a podsećamo da crno-beli trenutno imaju trojicu igrača kojma je to primarna pozicija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slavko Knezevic
Friday, 10.05.2019
17:13

U napad nek vidi sa Mocom Vukoticem on je slobodan uz Saleta mislim da je iMilko DJurovski slobodan koliko znam nije pod ugovorom u ostalom najbolje ce vam reci zarko zecevic on je sastavio skupstinu i upravni odbor,tako da ce i resiti igracki deo bez problema.Dali smete objaviti?!!

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Thursday, 09.05.2019
20:47

Od tih slobodnih igraca nema nista, to se i ranije pokazalo a oni ce to opet praktikovati, kataklizma

avatar
Vlada Mutavi
Thursday, 09.05.2019
19:36

U svakom prelaznom roku uglavnom se prica o bekovima. Ne mislim da partizanu bar jedan, a naročito bek po desnoj strani nije potreban, no ljudi moji, mi godinama, jos od odlaska Moreire nemamo pleja. Svi igrači u ekipi su bitni, ali u modernom fudbalu bez igraca za koga se kaže da je mozak ekipe jednostavno nema igre, a ni rezultata. Zar mola Sale u ovim godinama da nas "krpi" na tom mestu?

avatar
Колатерална Штета
Thursday, 09.05.2019
18:56

Bekovi, dovesti nazad ako je ikako moguće Bogosavca i Miladina, na štoperu, dovesti VItasa ili Rajkovica, na zadnjem veznom probati Petrovića, Markovića na krilo ako ne bude imao nekih ekstremno dobrih ponuda u šta sumnjam, probati dovesti nekog dobrom ofanzivnog veznog, neki stranac i u napadu probati vratiti Šaponjića

avatar
Колатерална Штета
Thursday, 09.05.2019
18:47

Levi bek Bogosavac, Aksentijevića ni pod razno, bolje dovesti Miladina...

avatar
magister
Thursday, 09.05.2019
18:09

S. Dragojević (Srđan?) je zaista u pravu. Savo, ima suviše pozicija koje su problematične, ali imamo i dosta mladih igrača koji su uigrani, igraju igru koju je kreirala Partizanova škola i mislim da treba dovoditi igrače koji će se uklopiti u tu igru. Šehović je BISER! Fenomenalan igrač, ali koji apsolutno može da se upropasti i da se dovedu nekakvi prosečnjaci pa da se onda oni forsiraju da bi se sopstveni izbor opravdao. Da podsetim da je tu i Urošević, koji je pokazao da zaista ima talenat, kao i Miletić, sjajan u ofanzivi, na momente dekoncetrisan u defanzivi, ali i Antonijević, u Tlptku. Mirković mi je drag i ne mogu da kažem da ne zna fudbal, ali Šćekić, koji je okej igrač i ne više od toga, je doveden kad su za tu poziciju konkurisali Zdjelar, Smiljanić, Đerlek, a u omladincima u tom trenutku Pantazis i Novaković, koji je možda i zbog toga otišao u Zvezdu. I? Sad stalno igramo sa 2 vezna, a valjda je dovoljan jedan u timu? Pritom, Zdjelar, mlad i ima štofa i naša 2, 3 koja kapiraju igru i čine je tečnom. Na desnoj imamo Miletića koji može i stopera i - Enakea, koji je na pozajmici i Vulićevića koji će verovatno u penziju i Radmanovca, omladinca i Cucića, na pzmici. Imamo 3, 4 mlada krila (Stevanović, Stanojlović, Janković, Tejić...) + Zakarić, odgovoran i odličan igrač, a tu je i ovaj Musa (?). Imamo talentovane stopere. Fale - špic, plej i paker. To su - najskuplje pozicije. Dva jako dobra da se uklope i prave brzu i efikasnu igru i 2 mlađa, za budućnost. Govorio sam o Vuliću i Vukanoviću - otišli u Zvezdu, bili smo spori, o Danijelu Aleksiću, otišao u Tursku, bili spori... Od eventualne prodaje Rikarda, mžd i Nikolića, Ivanovića, mžd i Tošića, puštanja Pantića, treba kupiti to što nam treba: 2 + 2 i priključiti mlade. Ja ne bih doveo nijedno krilo već bih stvorio zvezde od ovih što imamo. Možda i neko od krila uleti na poziciju špica ili pakera: Stanojlović je a la Zijeh, Stevanović a la Tadić. Ne treba nam puno igrača, ali treba drugačiji način treninga, drugačiji način razmišljanja, efikasniji i konkretniji stil, više polukontri i kontri u igri. Tadić je juče odigrao najgoru utakmicu u poslednje vreme, a pretrčao u prva 4. Na SP smo među onima koji su najviše trčali - a ispali. Znači, malo više pameti, ali i umeća da se presingom na protivničkoj polovini oteža protivniku građenje akcija. Mi se prečesto povlačimo, pravimo zonu, a u takvoj igri - dolazi do grešaka. Ipak, preduslov svih preduslova je - odlazak podmetnute uprave.

avatar
Milanpa
Thursday, 09.05.2019
17:29

Top pojacanja nema sta.za sigurnu borbu za opstanak u ligi...

avatar
Silent
Thursday, 09.05.2019
17:04

Sa ovim pojacanjima mogu biti treci u ligi sledece sezone

avatar
RIP KOBE
Thursday, 09.05.2019
16:52

uprava napolje!

avatar
Slobodan Dragojevic
Thursday, 09.05.2019
15:34

Aksentijević bio i nije neko ko pravi razliku.Šta je problem da mali Šehović odigra uz levu aut liniju?Svaki put bio dobar.Nego se dovodi neko ko je u tim godinama slobodan igrač,zašto li je slobodan?

avatar
Edin Šantić
Thursday, 09.05.2019
16:23

Nije mi meni jasno! Sećaš se kako je odigrao Šehović protiv Rudara na premijeri?

avatar
aleksbn
Thursday, 09.05.2019
21:34

Veliko je pitanje koliko u ovakvim pričama ima istine. Sad će novinari konstantno da pišu razne priče o tome koga žele Partizan ili Zvezda. Što se ovog dečka tiče, možda je u planu kao štoper, ukoliko Pavlović zaista ode. Ne mora da znači da je loš zato što mu ističe ugovor. Možda on nije htio da potpiše novi zato što vidi da ne može igrati za prvi tim. Ko zna kakva je pozadina priče, ako je uopšte ovo istina.