"Valjak" na remontu - Humsku napušta ceo jedan tim, pominju se i prva pojačanja!

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 24. april 2018.

 • 10:28

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Partizan će izvesno ostati bez šampionske titule, a slabi rezultati na domaćoj sceni u sezoni na izmaku dovešće do kompletne rekonstrukcije igračkog kadra.

Foto: Epa/Koča Sulejmanović
Do kraja sezone u kojoj bi crno-beli mogli da osvoje najviše jedan trofej ostalo je još jako malo. Fudbalere Partizana u najboljem slučaju čeka još sedam utakmica nakon čega će uslediti velika rekonstrukcija u Humskoj.

Situacija je takva da Partizan na leto kreće u stvaranje potuno novog tima koji će činiti mlađa garda iz aktuelne postave i igrači čija se imena nalaze na spisku željenih pojačanja.

Sudeći na osnovu informacija koje je dnevni list "Informer" dobio od izvora u klubu, Partizan bi tokom leta mogao da "ekspedituje" kompletan jedan tim jer čak jedanaestorici igrača biti dozvoljeno da potraže novu sredinu.

"Nijednom igraču osim Saše Ilića ne ističe ugovor ovog leta, tako da će na svim fudbalerima koji odlaze Partizan probati da zaradi", navodi izvor dnevnog lista "Informer".

U planu je prodaja Leandrea Tavambe, Sejdube Sume i Marka Jankovića, a profit bi mogli da donesu još Milan Mitrović, Marko Jevtović i Nemanja G. Miletić. Pored pomenute šestorice Humsku bi trebalo da napuste još Nemanja Antonov, Bojan Ostojić, Miroslav Vulićević i golman Marko Jovičić, a dozvolu da u slučaju dobre ponude ode u svakom trenutku ima i Zoran Tošić.

Partizan

Partizan će na taj način pokušati da zaradi od 5 do 7 miliona evra i da od tog novca angažuje željena pojačanja. Kada se već govori o pojačanjima, spekuliše se da su na vrhu liste prioriteta Radosav Petrović, Miralem Sulejmani i Nikola Stojiljković, a dobro je poznato da će se ići na otkup ugovora Saše Zdjelara i Danila Pantića.

Zbog Svetskog prvenstva čitav proces će biti dodatno zakomplikovan što potvrđuje i generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

"Kupovine i prodaje će verovatno biti pomerene zbog Svetskog prvenstva. Imamo plan, znamo i koji igrači bi mogli da dođu, ali ne bih da izlazim u javnost sa tim. Svakako ćemo ekipi priključiti i našu decu, pa ćemo kroz pripreme videti da li će dobiti minutažu i značajniju ulogu", kazao je Vazura.

Tako dolazimo do zaključka da će mladi igrači kao što su Svetozar Marković, Luka Cucin i Armin Đerlek, ali i momci kao što su Strahinja Bošnjak, Strahinja Jovanović, Juri Vakulko i Jovan Kokir dobiti više prostora u prvom timu jer u Humskoj znaju da samo na taj način mogu da podignu vrednost tih momaka i kasnije zarade od njihove prodaje.

Recimo i to da će na leto odluku o povlačenju potvrditi kapiten Saša Ilić koji je pred 157. "večiti" derbi najavio odlazak u penziju.

Ostaje još samo jedno, možda i najvažnije pitanje. Ko će naredne sezone biti trener Partizana, odnosno da li ima ikakve šanse da Miroslav Đukić odradi i drugu godinu ugovora koji je potpisao sa crno-belima prošlog leta ili će rekonstrukcija podrazumevati i angažovanje novog šefa struke.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari