"Valjak" kasno upalio, Partzanu bod u Elbasanu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 19.10.2017.
22:58
Izvor: Sportske.net

Šampioni Srbije i Albanije remizirali su bez golova u okviru 3. kola grupne faze Lige Evrope. Slaba fudbalska predstava u Elbasanu, Partizan u završnici propustio prilike da odnese tri boda.

Epa/Valdrin Xhemaj
Epa/Valdrin Xhemaj

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana ostali su neporaženi u Elbasanu i sa gostovanja šampionu Albanije poneli bod, pošto je meč 3. kola grupne faze Lige Evrope između Skenderbega i crno-belih završen bez pobednika i golova.

Skenderbeg: Šehi - Vanđeli, Radaš (od , Jašanica, Mici - Muzaka (od 92' Osmani), Lilaj, Dita (od 80' Škodra) - Taku, Sove, Adeniji;

Partizan: Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, N. G. Miletić - Jevtović, Everton - Tošić, Suma, Janković (od 87' Ilić) - Tavamba (od 66' Ožegović)

Utakmica u Elbasanu bila je ispod evropskog nivoa i nema sumnje da će Miroslav Đukić imati dosta razloga za razmišljanje nakon večerašnjeg meča.

Teren na "Elbasan Areni" otežao je posao fudbalerima Partizana koji su nabasali na rivala spremnog da se "tuče" pa smo tokom većeg dela meča gledali "bunarenje" crno-belih koje nije davalo rezultata.

Nakon početne inicijative domaćih fudbaleri Partizana uspeli su da stanu na loptu ali ne i da naprave igru iz koja bi dovela do adekvatnih prilika.

Udarac Miroslava Vulićevića u osmom minutu iz punog trka bilo je najbolje što su gosti uradili u prvom delu, a u nastavku se na prave šanse čekalo do poslednjih minuta utakmice.

Dobru priliku Partizan je imao u 72. minutu kada je Marko Janković probio po levoj strani i asistirao Tavambi ali Kamerunac nije uspeo da iskontroliše loptu i uputi udarac.

Najbolja šansa usledila je u 89. minutu kada je Sejduba Suma posle karambola u šesnaestercu izbio sam pred protivničkog golmana ali je čuvar mreže Skenderbega ušao u šut i zaustavio pokušaj reprezentativca Gvineje.

Nedugo zatim Zoran Tošić iz slobodnog udarca uspeva da uputi dobar udarac ali lopta završava na prečki, da bi posle kornera Nemanja G. Miletić pogodio stativu!

Na kraju se završilo bez golova. Po bod za oba tima što stanje u Grupi B ostavlja otvorenim, uz napomenu da Partizan sledeće dve utakmice igra na domaćem terenu protiv Skenderbega i Jang bojsa.

Nakon tri kola Dinamo vodi na tabeli sa 7 bodova, drugi je Jang bojs sa 3, a Partizan i Skenderbeg imaju po dva boda.

Narednu utakmicu crno-beli će odigrati na domaćem terenu protiv istog rivala. Taj meč je zakazan za 2. novembar i uz okršaj sa Jang Bojsom biće presudan za dalje aspiracije Partizana u Evropi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Manitu
Friday, 20.10.2017
06:51

Dva protivnika za drugo mesto su neutralisana na strani e sada da vidimo da li ce imati znanja i umeca da ih pobede kuci.Mada je Jang Bojs sposoban da dobije Dinamo u CH.

avatar
AlexPFC
Thursday, 19.10.2017
23:46

Totalno bezidejna igra Partizana u meču gde su prekršaji bili češći nego u rukometu. Đukić ne ume da postavi taktiku niti ima tajming za izmene. Suma je morao da izađe iz igre mnogo ranije a ne da se čeka da upropasti sve. Naravno nije on jedini krivac ali iz aviona se vidi da ga Đukić forsira po svaku cenu, čak i na štetu ekipe. Tipa, najskuplji nam je igrač pa mora da igra..... Teško ćemo mi sa ovim mudracem od trenera bilo šta uraditi, on jednostavno ne ume bolje.

avatar
Povratak kralja 59
Saturday, 21.10.2017
14:05

Kako si to video da forsira Sumu koji je bio jedan od boljih u našem timu, a nisi video Mileitća i Jevtovića koji konstatno katastrofalno igraju? Od Sume su bolji bili samo Mitrović i Everton, a korektno kao Suma su odigrali Vulićević i Miletić štoper, svi ostali su bili slabiji od Sume. Neka ubace Antonova i Radina pa neka traže od Sume više, a ne da nam mažu oči Sumom dok Miletića i Jevtovića guraju po svaku cenu.

avatar
Povratak kralja 59
Saturday, 21.10.2017
23:21

Ne pričamo o košarci gde plej ima skoro svu odgovornost za organizaciju igre već o fudbalu gde lopta do ofanzivnog veznog ili krilnog igrača mora da dođe iz zadnje linije i preko centralnih u našem slučaju zadnjih veznih igrača. Imamo u timu igrača koji je skoro 2 i po godine u klubu, otprilike 2 sezone igra, a u skoro svim utakmicama je pokazao da nije igrač ni za Partizan ni za taj nivo fudbala uopšte, taj igrač kao treba da nam organizuje igru, a s obzirom na poziciju na terenu ima dosta veliki uticaj na igru ofanzivnijih igrača kada pričamo o napadu. Ko traži pas igru, agresivnost i presing s Jevtovićem u timu taj se po meni ne razume u fudbal. Suma je plaćen 1.65-2M €, to je za nas rekord ali to nikakve pare nisu u poređenju sa transferima u Evropi. Mi smo otprilike toliko prodali Mihajlovića koji nije dao nijedan gol u Evropi, a Suma je dao dva (Olimpijakos i Videoton) i na tim utakmicama je pokazao razliku. Suma nije ni blizu svog maksimum, a da li će ga dostići najviše zavisi od trenera, ako Đukić nastavi da sa rotacijama čekaćemo mi na igru duže nego obično pa tako i na Sumu, a ako pritom bude forsirao Miletića i Jevtovića onda će ispasti da forsira i Sumu.

avatar
AlexPFC
Saturday, 21.10.2017
17:42

U meču koji je odigran katastrofalno(ovaj ili bilo koji drugi) glavni krivac po logici stvari je uvek neko od koga se najviše očekuje. A to je Suma, naša velika greška, najskuplja i ujedno najgluplja investicija ove sezone(najskuplja investicija u istoriji definitivno a da li i najgluplja videćemo već). Za njega Iliev nema opravdanja jer je i sam izjavljivao da ga je pratio duže vreme, znači nisu nam ga uvalili menadžeri već je on bio prvi izbor. I to nimalo jeftin. Od samog starta on je pružao baš ovakve partije kao protiv albanaca, tako da se ne može za njega ni u jednom slučaju reći da igra korektno. Koristiti očajnu igru tima da bi se u poređenju sa ostalima proglasio za nekoga ko je bio među boljima je klasična zamena teza. On je taj koji je trebao da reši meč sa Skenderbegom, za to je i debelo plaćen. Od samog starta on igra neozbiljno, ležerno i amaterski, samo što su ga u startu Đukić i Iliev pravdali lošom fizičkom spremom. Čovek dođe u klub za rekordnu lovu nespreman i oni ga pravdaju da mu treba vremena da poboljša kondiciju. Zatim posle povrede Tošića, alibi je bila igra na neadekvatnoj poziciji. I šta je protiv albanaca onda bio problem? Đukić ga forsira a i ti si lepo primetio da nam 'mažu oči Sumom dok Miletića( sa kosom) i Jevtovića guraju po svaku cenu'. Pa šta je to ako ne klasično forsiranje Sume kao alibi da bi se sakrili ostali problemi u vezi naše igre? Zašto ga Đukić sa velikim zakašnjenjem izvodi protiv Dinama K. i zašto ga je protiv Skenderbega držao do samog kraja? Zašto Đukić od 3 izmene uglavnom iskoristi jedva 2? Po meni je to klasično forsiranje zbog potrošenih para na njega. Suma me podseća na delfina iz nekog američkog akva parka koji kao glavna atrakcija drži loptu na vrhu nosa. Sumino žongliranje lopte umesto asistencija i golova je potpuno u srazmeri sa tim.... Naravno da ne mislim da je Suma jedini krivac a da su ostali igrali makar zadovoljavajuće ali je ipak on za mene najveća greška ovog prelaznog roka i zato ga ističem u prvi plan, samo zato. Na ovome bih se zaustavio, čisto da bi ovaj komentar koliko-toliko imao razumnu dužinu a katastrofalne igre ostalih igrača kao i tragikomediju Đukića ću pomenuti prvom sledećom prilikom. Voleo bih da sve ovo što sam napisao na kraju ne bude tačno ali stvari nikako da krenu nabolje...

avatar
magister
Thursday, 19.10.2017
23:34

Neko je rekao tačno: osam bodova, koji ne deluju nedostižno, bi trebalo da bude dovoljno da se dočeka evropsko proleće. Ali iako sam se obradovao kad je Đukić došao, sad se pitam - šta se dešava. Imao je pripreme, dobio igrače i ima ih dovoljno, ali nijedan igrač pod njegovom dirigentskom palicom ne pruža ni blizu svog maksimuma. Današnji sastav i koncept je bio logičan. Možda Radin umesto Jevtovića? Ali dovoljan broj ofanzivnih, brzih, tehnički nadmoćnih igrača i - ništa. Pa nama je svaki protivnik težak, svaka utakmica - derbi. Po težini. Sve - porođajne muke. Hajde da je jedan kiks, protiv Kijevljana, pa da kažemo: okej, desi se (mada, zašto i to da se desi, što ih nismo pritisli još jače u drugom i dali još dva, nego se noge vezale, ko da su neki nižerazredni seoski igrači). Nego: Voždovac - 1 : 3, Čukarički 0 : 0, Napredak 1 : 1 (u 93'), mršave pobede protiv slabih, i kao šlag, grozni preokret protiv Dinama K i sad ovo. Ne pada mi na pamet da pravim hajku na Đukića, ali vreme je da on sam preispita dosadašnji rad i shvati gde greši.

avatar
PLAYBOY
Thursday, 19.10.2017
23:32

Onaj osecaj kad znas da neko drugi bi sa ovim timom mogao mnogo bolje i kvalitetnije al dzaba moras da gledaj ovo mucenje.

avatar
Poznavalac
Thursday, 19.10.2017
23:30

jadno i sramno izdanje partizana,ovo je jedna od najlosijih generacija..previse promasaja i losih fudbalera na jednom mestu..suma prevara veka od igraca,iliev i uprava prave od partizana palanacki klub..

avatar
Libee
Thursday, 19.10.2017
23:30

Onaj Miletić ( levi bek) ne zna čovek de tera, igra fudbal u PFC u startnoj postavi...dovoljno da se Đukiću zabrani da se bavi trenerskim poslom doživotno. Ostalo nije ni za komentarisanje! Sramota.

avatar
Vlada Mutavi
Thursday, 19.10.2017
23:17

Utakmica u kojoj partizan nije imao ideju, inspiraciju ili najrealnije receno utakmica u kojoj je Partizan jos jednom pokazao da je jako daleko od igre koja se ocekuje od kluba sa takvim imenom. Ili sam glup ili sam ni sam ne znam sta, ali ne mogu da razumem sta se u partizanu radi na treninzima? Niko ne ume da precizno doda loptu. Znaci, igra bez pasa. O driblingu i da ne pricam. Igra bez koncepcije i taktike. U defanzivi takodje, Iz aviona se vidi da u defanzivi svi igraci stoje po nekoliko metara iza protivnickih igraca. Dopustaju im da mirno prime loptu. Nema agresije, nema pritiska i sve je toliko blago kao da su svi izasli da samo odrade ono sto se odraditi mora, pa kom obojci kom opanci. Jednom recju receno UZAS! A fudbal je ipak tako jednostavna igra.

avatar
Povratak kralja 59
Saturday, 21.10.2017
14:08

Igramo sa dva igrača manje u napadu (Miletić i Jevtović), a sa jednim sigurno manje u odbrani (Jevtović), a često i sa dva (Jevtović i Miletić) dok bolji igrači sede na klupi.

avatar
ubipacijentic
Thursday, 19.10.2017
23:10

Kakav dekadentan anti fudbal. Po ko zna koji put bez ideje predugo zadržavanje lopte čeka se da Tavamba nešto napravi nijedan dobar pas čekamo da protivnik sam sebe pobedi.Ne mogu više da gledam ovo mučenje Djuka odlazi a povedi i Sumu sa sobom.

avatar
Dača
Thursday, 19.10.2017
23:07

Novac koji je dat Đukiću trebalo je dati Nikoliću a novac koji je bačen za Sumu je trebalo dati Leonardu za novi ugovor. Ovako smo dobili trenera koji ne ume da postavi igru i motiviše ekipu i igrača koji ima snage za 45 minuta rekreativnog fudbala. I onda imaju obraza da zovu navijače na stadion... Sramota!

avatar
Thursday, 19.10.2017
23:06

Ваљак се није упалио уопште ове сезоне. Он је управо онакав какав нам је тренер - млак, полузаинтересован, спор... Цела досадашња сезона може да нам стане у Стојковићеве одбране и прво полувреме против Кијева. Звезда нема 3 играча која могу да нам играју у првој постави, а они момци би вечерас Албанцима дали 5 комада колико срце имају. Немамо игру, немамо идеју, немамо ништа препознатљиво. После 9 утакмица у европи имамо само две победе. Искрено, прижељкивао сам да изгубимо вечерас, када сам видео да ће да остане нерешено у Кијеву јер смо са тим 99% завршили ЛЕ али би смо се бар решили тренера.

avatar
chaki
Thursday, 19.10.2017
23:22

Zvezda ima 8-9 igraca koja bi vam igrala u prvoj postavi

avatar
DALJE RUKE OD HRAMA!
Friday, 20.10.2017
00:02

Nema. Najjaci tim: Stojkovic- Stojkovic/Vulicevic, ?, Mitrovic, Antonov- Everton/Donald, Krsticic (Jovicic)- Tosic, Suma/Kanga- Radonjic- Boaci.

avatar
SaMORealNO
Thursday, 19.10.2017
23:05

Djukicu trebao si Sumi na poluvremenu da opalis par samara i posaljes da trenira sa omladincima a ne da ga drzis do kraja Sale Ilic i dalje jedini igrac koji ume da da loptu u prazno a ti ga uvodis u 80 minutu kao da je neki balavac

avatar
Partizan/Lazio
Thursday, 19.10.2017
23:04

Cestitke igracima i Djukicu, ocigledno je da su dosli po bod i to su uspeli da osvoje. Bruka i sramota! Mi se zadovoljavamo bodom protiv polu-amaterske ekipe, a kao hocemo prolece u Evropi. Koje bre prolece? Igramo sporo, svi redom bar 2-3 kontakta sa loptom vise nego sto treba, fizicki inferiorni, trkacki inferiorni, bez ikakve ideje u napadu, cak i prekidi uzas... Za Evertona je najbolje da ode jer taj decko nije zasluzio da deli svlacionicu sa ovim ziherasima!

avatar
DALJE RUKE OD HRAMA!
Thursday, 19.10.2017
23:04

Tuto/Mortadela, odlazi!

avatar
Sladjan Radisavljevic
Thursday, 19.10.2017
23:04

Da bi isli dalje mi moramo da pobedimo obe utakmice kod kuce?

avatar
Thursday, 19.10.2017
23:03

У овој групи иста мета исто одстојање, с тим што је једно коло мање ! Партизан сад игра две код куће тако да и даље све држи у својим рукама, па нек је са срећом !

avatar
Povratak kralja 59
Thursday, 19.10.2017
23:03

Prečka, stativa, šansa Sume, 3 kontranapada (Janković, Tošić i Suma) koja su zaustavljena jer smo ih loše odigrali, a oni jednu jedinu šansu nakon kiksa Miletića. Imali smo i večeras loše suđenje ali Đukić je krivac jer ponovo nije izveo najjači sastav, pa Miletić ne može niti precizan pas niti centaršut da napravi, a Jevtović kao da je na ledu igrao, nemam više komentara za njega -sažaljevam slučaj.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 20.10.2017
15:58

Tačno sam znao da će uvesti Jevtovića u prvih 11... Nema šta, moramo i možemo bolje, jedino što me teši je da smo protiv 2 direktna rivala uspeli da ne izgubimo u gostima, pa se nadam da uz 2 pobede možemo do drugog mesta, samo da Dinamo pobedi Young boys...

avatar
Bianconeri Belgrado
Thursday, 19.10.2017
23:03

Djukic ce reci da je ovaj bod fenomenalna stvar,a inace cuveni Panticev prejaki svemocni Dinamo je jedva izvukao bod Jang Bojsu.

avatar
Goran Gogi Vidanovic
Thursday, 19.10.2017
23:00

Da se zna bod osvojili Djukic i Ilijev. DOKLE VISE AMAN?

avatar
Emperador(2018)
Thursday, 19.10.2017
22:59

Nek me neko ubije da ne gledam ovu sramotu.