Valijente na promociji pričao i o Mesiju, Iliev najavio sledeće poteze u prelaznom roku!

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.06.2018.
14:38
Izvor: Sportske.net

Kako je i najavljeno, Partizan danas predstavio svoje najnovije pojačanje. Sportski direktor Iliev otkrio dalje planove.

Screenshot/You Tube/Danas Conference Center
Screenshot/You Tube/Danas Conference Center

Povezane vesti

Ekipa Partizana od juče je jača i za iskusnog španskog štopera Marka Valijentea, koji se danas priključio timu na pripremama i nešto posle 14 časova je zvanično promovisan u Ptuju.

Sa njim je, uz portparolku Biljanu Obradović, pred novinare izašao sportski direktor Ivica Iliev, koji nije želeo posebno da predstavlja momka za koga se već zna da je kao omladinac bio kapiten takvim asovima poput Mesija, Fabregasa, Busketsa...

''Imam veliko zadovoljstvo da predstavim našeg novog igrača i još veće je zadovoljstvo jer nikada do danas sa nama nije bio igrač iz Španije. Jednostavno, Evropa stanuje u našoj kući.

Ja iskreno i ne želim da ga posebno predstavljam, dovoljno je što ga je naš trener Đukić trenirao i insistirao na ovom transferu, a ako nekom verujem kada su u pitanju defanzivci, to je Đukić. Poželeo bih Valijenteu sreću, puno uspeha i idemo dalje'', istakao je Iliev.

Novinare je zanimalo i kakvi su utisci o dosadašnjim pojačanjima, Nikoliću, Rikardu, ali i Enakeu, koji još nije debitovao na pripremama.

''Na samom smo početku i vidi se njihov potencijal, ali rano je za bilo kakve zaključke. Najvažnije je da imaju želju i volju i očekujem da nastave u takvom ritmu i budu još bolji.

Nažalost, nemamo još uvid u sposobnosti Gabrijela, koji će još malo biti van ekipe zbog povrede, ali verujem da će i on uspeti da se nametne treneru.

Što se dolazaka tiče, biće eventualno još jedan, a sada očekujemo promene u suprotnom smeru'', izjavio je Iliev, a onda prokomentarisao i problem oko sertifikata za Rikarda Gomeša.

''Mora da stigne, po svim pravilima'', jasan je Iliev.

Mark Valijente se na početku lepim rečima izrazio i o Partizanu, ali i o treneru Đukiću.

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović
Djukic Valijente

''Moji prvi utisci su dobri, razgovarao sam sa trenerom, video sam da je ovde dobra atmosfera.

Partizan je ime koje svi znaju u Španiji i širom Evrope. Nismo pratili mnogo utakmice sa Zvezdom, ali svi znamo za Partizan i atmosferu u derbiju. Znam da su imali uspeha u Ligi Evrope, da su osvojili Kup. To je klub koji uvek mora da osvaja trofeje'', istakao je Valijente.

Naravno, morao je da prokomentariše i svoje fudbalske početke u slavnoj Barseloninoj omladinskoj školi.

''To je moja generacija '87, ponosan sam što sam igrao sa Mesijem, Fabregasom, Pedrom, Busketsom. Nije postojao trofej koji nismo osvojili. Iako je bilo davno, odlično se sećam svega.

Imao sam sreću što sam kao mlad prošao sve škole u ''La Masiji''. Kada sam otišao, bio je to težak momenat za mene, ali pokušavao sam da na svakom mestu, u svakom klubu dajem sve od sebe. Trudiću se da se i u Partizanu prilagodim na sve zahteve trenera'', izjavio je Valijente, a onda se prisetio i prvog susreta sa Leom Mesijem.

''Kad je došao, bio je veoma mali i nismo mogli da verujemo da će postati najbolji na svetu. Sa 14 godina smo se upoznali'', otkriva Valijente.

U Valjadolidu je proveo pet godina, gde je radio sa trenerom Đukićem, a zanimljivo je da je bio i sa golmanom Stojkovićem u izraelskom Makabiju Haifi.

''Pokušavam da donesem pozitivnu energiju u svlačionicu, najvažnjije je da budemo tim. Što je tim uspešniji, bolja je i atmosfera u ekipi'', istakao je Valijente, a na kraju se osvrnuo i na fudbalski atmosferu u Beogradu koju je osetio uoči večerašnjeg meča našeg nacionalnog tima protiv Brazila.

''Još juče sam u Beogradu video da svi imaju šalove sa simbolima srpskog tima, biće velika utakmica večeras, ali poznat mi je srpski mentalitet, ni uvek igraju napadački, na pobedu'', zaključio je Valijente.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Wednesday, 27.06.2018
22:18

Za stopera izgleda dosta slabo u fizickom smislu, a sto se tice ovih mladih , oni igraju samo pripremne utakmice, niko tu nece sastaviti dvije sezone, buljavi ce to rasprodati, naravno u interesu Partizana...

avatar
RG VILI
Wednesday, 27.06.2018
16:59

Iliev ovo govori,zbogom trofeji !

avatar
Partizanov Bombarder
Wednesday, 27.06.2018
16:51

Hoce neko da objasni sta je sa Strahinjom Bosnjak? Decko nije dobio sansu u prvom timu, od kako je Djukic dosao njega nigde nema! Da li je to namerno ili slicajno?

avatar
Consigliere 1927
Wednesday, 27.06.2018
15:44

Sto se tice fudbala mi taj mentalitet nemamo o kome ti pricas. Mi u Kosarci, odbojci, vaterpolu imamo taj mentalitet, a sto se fudbala i rukometa tice tu smo tanki, samo branjenje...

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 27.06.2018
17:25

Rukomet ne funkcionise tako, moras i da napadas...

avatar
Consigliere 1927
Wednesday, 27.06.2018
18:59

Govorim o mentalitetu, a i fudbalu moras da napadas isto.

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Wednesday, 27.06.2018
15:43

Dobro tehnički pootkovan igrač a koliko znam rupa defanzivno.. U svakom slučaju srećno..

avatar
Gogi-11
Wednesday, 27.06.2018
15:37

Odakle samo toliko para za ove krsine i jednima i drugima? Tesko nasoj deci za nji nikad para

avatar
DelijaMilic
Wednesday, 27.06.2018
15:21

xaxaxaxa ovo doveli nekog