Valentina Vasić o Lalatovićevim rečima: "Žrtva sam nasilja nad ženama"

Autor: Beta Beta
utorak 18.12.2018.
21:16
Izvor: Beta

Portparol Napretka Valentina Vasić izdala je danas putem zvaničnog sajta tog fudbalskog kluba saopštenje, u kojem je navela da je od strane trenera Radničkog Nenada Lalatovića pretrpela nasilje.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Portparol Napretka Valentina Vasić izdala je danas putem zvaničnog sajta tog fudbalskog kluba saopštenje, u kojem je navela da je od strane trenera Radničkog Nenada Lalatovića pretrpela nasilje.

"U jeku kampanje protiv svih vrsta nasilja, a pogotovu nasilja nad ženama, kao i kampanji za rodnu ravnopravnost, nakon sedam godina bavljenja poslom portparola fudbalskog kluba Napredak i dugogodišnjim radnim iskustvom u elektronskim medijima, doživela sam na svom radnom mestu, radeći svoj posao, da budem verbalno napadnuta od trenera fudbalskog kluba Radnički Nenada Lalatovića", piše u saopštenju Valentine Vasić.

Valentina Vasić je kao portparol Napretka na zvaničnoj konferenciji za novinare posle utakmice, što je neuobičajeno, postavila pitanje treneru gostujuće ekipe, koje je uz to bilo provokativno.

Nakon toga je Lalatović nju pitao da li mu je ona psovala decu, posle čega se u razgovor umešao jedan od prisutnih na konferenciji, za koga Napredak tvrdi da je lokalni novinar Stevan Milutinović, i vredjao je Lalatovića.

Potom je i Lalatović vredjao tog čoveka i portparola Napretka.

Valentina Vasić je navela da je Lalatović izneo "niz uvreda i neistina, zbog kojih će odgovarati disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije i Evropske fudbalske unije, kao i nadležnim pravosudnim organima Republike Srbije".

"Na žalost, svakodnevno smo svedoci nasilja koje se vrši nad ženama, a čija žrtva sam i ja postala, pošteno i odgovorno radeći svoj posao. Nenad Lalatović je kao trener Radničkog iz Niša dozvolio sebi, i da po završetku konferencije za novinare, još jednom demonstrira svoju silu i u prostoru ispred svlačionica nastavi obračun samnom, gde su me, na svu sreću, zaštitili radnici obezbedjenja", dodaje se u saopštenju.

Ona je dodala da propozicije takmičenja Super lige ne definišu pitanje koje treba postaviti na konferenciji za novinare, a uz to je i navela da u Napretku "rade obrazovani i profesionalni ljudi i žene, koji misle svojom glavom, jer da nisu takvi ne bi radili u Napretku".

Valentina Vasić je dodala da je "kao sportski radnik i portparol imala moralnu obavezu da zaštitim svoj klub, jer Napredak to nije zaslužio od svog bivšeg trenera".

"Kao čovek, osećam neposrednu odgovornost zbog incidenta koji je izazvan mojim pitanjem i najoštrije ga osudjujem", dodaje se.

Takodje se navodi i da će Stevanu Milutinoviću biti oduzeta akreditacija.

Valentina Vasić se javno izvinila bivšoj supruzi Lalatovića za uvrede koje je pretrpela na stadionu u Kruševcu.

"Izvinjavam se i svojoj porodici, koja očigledno mora da trpi posledice bavljenja fudbalom jer odakle meni, kao ženi, pravo da postavljam 'takvo' pitanje, kao i zbog neistina objavljenih u pojedinim medijima, i prostakluka koje su morali da slušaju i gledaju", piše u saopštenju.

Vasićeva je pozvala trenersku organizaciju FSS-a da "preduzme najdrastičnije mere" protiv Lalatovića, za koga je izjavila da je "u više navrata imao slične ispade".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stiki1987
Friday, 21.12.2018
11:48

Po nacinu razgovora doticnog "lokalnog" novinara ja bi zakljucio da je navijac u pitanju. Jer ni jedan novinar nije toliko lud, glup ili neuk da pred punom konferencijom iznapusava Lalata. A Gdja je trebala malo vise postovanja i razumevanja da pokaze prema bivsem treneru kad mu je postavljala pitanja.

avatar
Volem Vosu
Wednesday, 19.12.2018
12:15

Stop diskriminaciji muskaraca ovakvim izjavama! Niko te nije uvredio kao zenu, nego kao necoveka.

avatar
ForzaJuve
Wednesday, 19.12.2018
09:37

Lalate beži iz Srbije i nađi posao u nekoj normalnoj sredini. Odavno si prevazišao ove naše zelene pašnjake.

avatar
Čeki
Wednesday, 19.12.2018
02:26

Lalatovic da bi bio kriv za verbalno nasilje mora da ga sprovede jednom, ali bas da kaze najgoru mogucu laz i uvredu, ili da zenu kontinuirano verbalno tj. psihicki zlostavlja duzi period vremena. On jedinu uvredu koju joj je rekao je "budalo poremecna" i nije to smeo da uradi ni pod razno. Ostalo sto je portparolka navela nije tacno jer joj je samo govorio da treba da je bude sramota i iznosio neke normalne stvari iz privatnog zivota koje nisu imale karakter uvrede. Zato, ovo nije nasilje nad zenama, ali moze biti mozda gradjanska odgovornost za uvredu, ali nikako nije nasilje nad zenom.

avatar
Stiki1987
Friday, 21.12.2018
11:44

Pa i to sto joj je rekao budala poremecena, je normalna stvar :D

avatar
Čeki
Saturday, 22.12.2018
05:37

A ne bi trebalo :D

avatar
M_85
Wednesday, 19.12.2018
01:47

feminizam uveliko....

avatar
Marko HM
Wednesday, 19.12.2018
01:01

Lalat nije trebao ovako da reaguje, ali pitanje je kako bi bilo ko od nas odreagovao na ovako nešto (verovatno još gore). Gospođo, nisam primetio nikakvo nasilje nad Vama, ali sam primetio Vašu perfidnu provokaciju. Zaista sramno.

avatar
Марко Ћулибрк
Wednesday, 19.12.2018
00:33

Iako sam navijac Partizana, Nenad Lalatovic je mozda najperspektivniji nrener u Srbiji. Gde god je radio, doneo je kvalitet, samo CZ nije prepoznala u njemu nekog Milojevica. Cesto on ima ovakve ispade zbog nefudbalskih stvari u Srbiji i ne moze da trpi nepravdu i vredjanje. Sta je ocekivala doticna novinarka da ce ood njega dobiti, s obzirom da je radio u Napretku, znala je da ce buknuti, majstorski je ovo osmisljeno a on je samo legao na rudu..

avatar
boris96pfk
Wednesday, 19.12.2018
00:27

Svako ko je odgledao citavu konferenciju vidi da je Lalatovic upravu i mnogi od nas bi i gore reagovali. Kad ovo Grobar jedan napise onda nije sigurno tako zato sto gotivim Lalatovica

avatar
Gogi-11
Tuesday, 18.12.2018
22:44

E stbarni su ove zene sele na glavu svakom zivom sa njihovm ravnopravnoscu pa htela si ravnopra nost i dobila je tako se svadjaju i muskarci izmedju sebe sta ovo znaci hocete ravnopravnost ali samo kada je vama u korist a da vam na vase uvrede i privokacije ne odgovaramo ili sta sta si ocekivala sa onakvi pitanjem da te izljubi kao sestru lepo si rekla da si zamoljena od nekog sto znaci da ne mislis svojom glavom ili ne smes a ako ne smes zar i to nije mobing ili kako ga vec zovete dosta vise sa napaduma na coveka cija su deca vredjana ima svo pravo da se brani od svih pa i od vas zene da ne kazem nesto gore

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 19.12.2018
02:50

Pitala ga je kome je pokazao prst najkulturnije zasto on nije mogao da se nasmeje na to i odgovori ili kaze nemam komentar a ne da joj na TI kaze sta me pitas bre.

avatar
Wednesday, 19.12.2018
14:54

Tacno, ali lako je sa strane gledati i komentarisati. Koliko se puta svakome od nas desila situacija kada sam sebi kazes da je bilo bolje da precutis, ali dzabe jace je to od tebe u tom trenutku ....

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 18.12.2018
22:27

Lala muskarcina Hahaha