Uživo pred kamerama otkriveno, evo zašto je došlo do ''kratkog spoja'' između Tumbe i Jovića!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 21. oktobar 2019.

  • 21:34

  • Izvor: Sportske.net, TV Arena Sport

  • facebook
  • twitter
  • email

Valjda je sada nešto jasnije...

Uživo pred kamerama otkriveno, evo zašto je došlo do ''kratkog spoja'' između Tumbe i Jovića!
Foto: Beta/AP Photo/Martin Meissner
Slučaj Luke Jovića i dalje potresa ovdašnju fudbalsku javnost, jer mnogima nije bilo jasno zbog čega ga nije bilo u reprezentaciji Srbije u prethodne dve utakmice i gde je nastao problem na relaciji saselektorom Ljubišom Tumbakovićem.

Večeras je, između ostalog, i na ovu temu govorio sportski direktor FSS Vladimir Matijašević večeras na TV Arena Sport.

On se najpre, na pitanje voditelja, osvrnuo na igrače koji su se vratili u nacionalni tim posle promene selektora (Milivojević, Nastasić, Nikola Maksimović...)

''Svaki igrač ima pravo da igra za Srbiju, stvarno nisam doživeo da neko neće da igra za Srbiju, ne znam šta je bilo u prethodnom periodu, znam iz priče. Oni su tu za nacionalni tim, a selektor sa nama svima okolo je tu da odredi ko će u datom trenutku biti njemu na raspolaganju. Uspeh svih nas u Savezu je što smo se dogovorili da svaki igrač treba da igra za svoju reprezentaciju, ako zaslužuje'', objašnjava Matijašević.

On dalje ističe da lično do sada nije imao nikakav problem sa Tumbakovićem.
 
''Ljubiša Tumbaković je pre svega dobar čovek i dobar je i iskusan trener, osvajao je trofeje, nemamo nikakvih problema. On je taj koji određuje tim, a mi svi ostali razgovaramo i pričamo, ali valjda je normalno da trener poslednji donosi odluku'', ističe Matijašević.

A onda, tema koja najviše zanima javnost - zašto je došlo do problema sa Lukom Jovićem?

''Glupo je pričati o toj temi. Luka Jović ima 23 godine, talenat je, otišao je u veliki klub, u madridski Real. Čitam ovdašnje medije, vesti, to je ''bum'' za našu malu zemlju.

Ja mislim da treba pustiti Tumbakovića da radi svoj posao i da kodeks ponašanja mora da se prilagodi nacionalnom timu.

Ja sigurno ne mogu odavde da izađem i da ne kažem doviđenja. To je malo ružno. On nije kažnjen, ja sam ga lično zvao, rekao sam mu da treba da se ustali u timu, a ta greška što je bila, to je bila neka dečačka greška. I on je čak rekao, svestan je da Mitrović daje golove...

Luka Jović je dobar dečko i treba da igra za reprezentaciju u budućnosti, a da li će da bude pozvan sad, sutra, to je na selektoru'', poručio je Matijašević.

Kada je u pitanju mlada reprezentacija, nedavno je došlo do promene selektora, Neška Milovanovića zamenio je Ilija Stolica.

Matijašević uverava da ''Orlići'' i dalje imaju isti cilj i da plasman na Evropsko prvenstvo nije pao u drugi plan posle lošeg starta.

''Nije. Ja sam to i rekao na konferenciji. Ja se iskreno nadam da će se mlada reprezentacija plasirati. Imamo mečeve sa Estonijom, Rusijom, svi nam dolaze kući. Momci imaju kvalitet, pokazali su to i u Poljskoj.

Ilija Stolica ima neki svoj sistem, ali napravićemo sistem i u mlađim kategorijama koji bi trebalo da se uskladi, da selektori više razgovaraju'', naglasio je Matijašević.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari