Uzalud Filipove bravure, Partizan praznih šaka - Nikolićeva ''osveta'' u Subotici!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.06.2020.
18:22
Izvor: Sportske.net

Iznenađenje u Subotici, Partizanova loša uvertira pred derbi.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U derbiju 28. kola Linglong Superlige, ekipa Spartaka savladala je danas Partizan rezultatom 3:2, posle preokreta u drugom poluvremenu.

Partizan je odlično počeo, poveo je već u 12. minutu golom Filipa Stevanovića iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, imao je potom i inicijativu i još nekoliko pokušaja, ali u 29. minutu Spartak je izjednačio iz svoje prve prave prilike.

Zdjelar je izgubio loptu na sredini terena, domaći odmah grade brzu akciju za Nikolića, koji je pobegao svojim čuvarima i iskosa sa desne strane savladao Stojkovića, doduše Ostojić je zakačio loptu u promenio joj pravac - 1:1.

Podsetimo, Nemanja Nikolić je fudbaler Partizana na pozajmici u Spartaku, fudbaler na koga trener Milošević od letos ne računa.

U finišu poluvremena, Stevanović i Sadik izvode odličnu akciju, na kraju Nigerijac asistira za Stevanovića, koji po drugi put trese mrežu Ivana Dokića - 1:2.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, koje je donelo potpuni preokret.
-
Derbi baner

Šormaz je u 53. minutu bio u sjajnoj prilici posle majstorske asistencije Nemanje Nikolića, pobegao je Pavloviću, ali iskosa sa desne strane šutrirao je pored desne stative Stojkovićevog gola.

Nova prilika, stopostotna za Vidakovića posle dodavanja Marčića, ali Stojković je sjajno intervenisao i izbio loptu u korner.

Baš posle tog kornera, Nemanja Nikolić postiže svoj drugi gol i donosi novo izjednačenje domaćima - 2:2.

Par minuta kasnije, sjajna šansa za Sumu, bio je potpuno sam posle dodavanja Lakčevića, ali njegov udarac odbranio je golman Spartaka.

Suma je potom imao još jednu veliku priliku posle kontre, ali opet golman Dokić izlazi kao pobednik.

-
Baner 6
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Terapeut
Sunday, 07.06.2020
07:57

Sa Šćekićem u timu, ne vidim napadački Partizan (dva zadnja vezna i primiš 3 gola - tako je bilo i sa Alkmarom)...bolje da igraju na gol više, posebno u domaćoj ligi.

avatar
DVA HRAMA
Saturday, 06.06.2020
19:15

Kakav trener, takvi i rezultati.

avatar
magister
Sunday, 07.06.2020
00:11

Šta je trener ovde kriv? Ubrzao je igru na sredini terena i pokušava da svaki napad učini konkretnim. Odbrana - uglavnom deluje sigurno. Uglavnom. Osim kad im neki igrač, kao na primer Denković, ušeta u 16 i počne da izmiče loptu. Nit nekog driblinga, nit bega, nit brzine, ali sve vreme kao ga prepuštaju jedan drugome, dok momak ne odluči da im da gol. To smo mi. Kontinuitet slabosti, nesigurnosti, drčnosti bez pokrića, okrivljavanju drugih za sopstvene neuspehe.

Savo je najbolje što se desilo u Partizanu u poslednjih mnogo godina.

avatar
DVA HRAMA
Wednesday, 10.06.2020
18:16

Nisam toliko mislio (i) na ovu utakmicu mada redovno kasni sa izmenama, a na ovoj utakmici je pravio ogromne pretumbacije. Nije ni on toliko kriv jer je tek pocetnik, krivi su pre svega oni koji su ga tu doveli.

avatar
magister
Saturday, 06.06.2020
19:15

Spartak - solidno. I Partizan - solidno, ali nedovoljno da izbegne zasluženi poraz. Dodaću, koliko god se to nekome ne dopadalo: da je gol Denkovića za Spartak, postigao Filip Stevanović ili bilo ko za Partizan, govorili bismo o genijalnosti, talentu van serije i interesovanju vodećih Premijerligaša, Laligaša etc. Ovako - Partizanovi igrači *nezainteresovani" (!?), kaže naš komentator, Pantić, i usput, onako, s lakoćom, bez imalo osećaja stida, izvređa Ling long super ligu, kao *cirkus*, plus, govori kako se tu gleda *svašta*...

Ja to vidim ovako: trudili smo se, igrali koliko smo znali i umeli i koliko imamo talenta, nismo izveli nikakav kombinovani tim, već prvi tim sa dve do tri adekvatne zamene, i to u vidu igrača u čiji se talenat kunemo i vidimo ih kao budućnost Partizana i domaćeg fudbala. Otkud sad to da utakmica nema takmičarskog značaja, kako kaže isti komentator. Partizan ima neku licencu koja će mu omogućiti kvalifikacije za LE? Mislim da nema, i da učešće u kvalifikacijama još nije teoretski obezbeđeno, tako da je ova utakmica imala i te kakav takmičarski značaj. Uostalom, Zvezda je pokazala neuporedivu ozbiljnost, i odigrava svoje utakmice maksimalno i pobeđuje i pored nedostižne prednosti. Mi izgleda - nemamo taj kvalitet, i to je (nažalost) naša tužna istina. A to što ćemo ih možda i pobediti u nekom derbiju, za moje shvatanje života i sporta, znači veoma malo. Pa eto, za Spartak igraju igrači koje smo mi otpisali i - glatko su nas pobedili. Dešava se da i slabiji pobedi, pa se možda i nama desi. Neko će možda reći da se posipam pepelom, ali ja samo pokušavam da trezveno i realno gledam na stvar. Dosta je navođenja toga šta radi Zvezda, hajde malo da pogledamo šta mi radimo sa svim tim talentima i genijalcima.

avatar
Südkurve München
Saturday, 06.06.2020
19:07

Sta kaze Markovic na ovo, jel regularno ?

avatar
Petar Petar
Saturday, 06.06.2020
18:42

Kao i citave sezone, na dve utakmice izgledamo odlicno, pa onda na jednoj ocajno. Tako od prvog do poslednjeg kola.