Uvertira za KRK - Partizan sprema ''osvetu'' Ljubljančanima!

Autor: Darko Mitrović
petak 09.02.2018.
10:26
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Košarkaši Partizana još ne gube nadu za plasman u plej-of,ali imaju i dodatni motiv protiv Olimpije.

Beta/ABA liga/Partizan NIS/Mo
Beta/ABA liga/Partizan NIS/Mo

Povezane vesti

Partizanova ekspedicija jutros oko devet časova krenula je put Ljubljane, gde će sutra od 21 čas odigrati utakmicu 20. kola ABA lige protiv domaće Olimpije.

Trener crno-belih Nenad Čanak je pred polazak u Ljubljanu poručio da će Partizan pokušati da ostvari novu pobedu, bez obzira da li će mu ona pomoći da napravi čudo u finišu trke za plasman u plej-of.

"Još tri kola su ostala do kraja lige, videćemo da li za nas to znači i do kraja šampionata. Mi ćemo pokušati da odigramo najbolje što u ovom trenutku možemo, pokušati da dođemo do pobede i tako uradimo sve što je do nas. Kalkulacije nas ne zanimaju, Partizan mora u svakoj utakmici da ide na pobedu. Tako će biti i sutra", poručio je Čanak, a prenosi klupski sajt.

Bek crno-belih Vanja Marinković istakao je da Partizan mora svakoj utakmici da pristupa sa pobedničkim ambicijama.

"Imamo obavezu pre svega prema dresu koji nosimo i prema sebi, da u Ljubljani odigramo najbolje što možemo. Prva utakmica protiv Olimpije u Beogradu je završena njihovom pobedom nakon preokreta, iako smo većim delom susreta bili u prednosti.

Prethodnih godina, u Ljubljani smo igrali vrlo zanimljive utakmice, pretprošle sezone čak četiri produžetka, ali smo ih na kraju gubili. Sada, želimo da stvari budu drugačije i verujem da smo u stanju da želju sprovedemo u delo", rekao je Marinković.

Podsetimo, u prvom delu sezone, Olimpija je u dramatičnoj utakmici savladala crno-bele u Beogradu sa 78-77, što je bio početak velike krize Partizana koja je crno-bele i dovela u sadašnju situaciju na tabeli ABA lige.

Ovaj duel ujedno će biti i Partizanova uvertira za predstojeći završni turnir Kupa Radivoja Koraća, koji je na programu krajem naredne nedelje u Nišu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke