Uvek polemika, poslednjih deset derbija, evo ko se na šta žalio i ko je više oštećen!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 24.09.2018.
09:09
Izvor: Sportske.net

Prikupili smo situacije sa poslednjih 10 odigranih "večitih derbija", evo ko se i zbog čega žalio.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

148. večiti derbi
Crvena zvezda-Partizan 0:0
sudija: Milorad Mažić

Igralo se na stadionu "Rajko Mitić" koji je odmah nakon derbija suspendovan zbog loše organizacije utakmice koja je kasnila 40 minuta zbog divljanja huligana. Sukobili su se navijači Zvezde i Partizana na istočnoj tribini. Derbi će se pamtiti po tome, ne po dobrim akcijama i golovima kojih nije ni bilo. Utakmica je završena 0:0, a nakon meča Partizan je dobitnik jer je već imao veliku prednost na tabeli.

Ko se žalio posle meča na suđenje?

Partizan je na svom zvaničnom sajtu objavio sledeće:

"Ta tradicija je nastavljena i u ovom derbiju, pošto je u 62. minutu meča internacionalac Mažić propustio da svira jedanaesterac posle kornera i rvačkog hvatanja sa dve ruke Balažica od strane Vukašina Jovanovića (dobio bi u tom slučaju i drugi žuti karton).

Cela situacija odvijala se i pred očima dodatnog pomoćnog sudije iza gola Danila Grujića, koji je bio od mesta događaja udaljen 5 metara",
pisalo je na sajtu Partizana.

Situacija na 0:36.



149. večiti derbi
Crvena zvezda.Partizan 3:1
sudija: Milorad Mažić


Crvena zvezda je savladala Partizan sa 3:1, sve je bilo u znaku sjajnog gola Uga Vijere. Jedan od retkih derbija gde se nije govorilo o suđenju.

"Čestitao bih igraču Zvezde (Vieiri) koji je postigao fenomenalan pogodak. Rezultat je možda previsok jer smo i mi imali dve stopostotne šanse, ali zaslužena pobeda Zvezde", rekao je golman Partizana Živko Živković nakon tog derbija.

150. večiti derbi
Partizan-Crvena zvezda 1:2
sudija: Danilo Grujić


Pobede Crvene zvezde u Humskoj od 1:2 i odmah kontroverze na početku utakmice. Nemanja Mihajlović pada u kaznenom prostoru nakon kontakta sa Petkovićem, a sudija Glođović je procenio da je mladi fudbaler crno-belih tražio kontakt.

Žalila se i Zvezda jer je na samom početku Grujić oboren u kaznenom prostoru.

Minja Radaković koji je komentarisao suđenje na Areni svake nedelje, izjavio je da nije bilo faulova ni u jednom, ni u drugom slučaju. Ipak, istakao je da je Partizan oštećen u prvom poluvremenu kada su dosuđena dva ofsajda.

Partizanu je i poništen gol, opet na štetu po Radakoviću.

"Nema ofsajda u prvom poluvremenu za Partizan, teška situacija i teška odluka, ali je sudija morao da donese bolju odluku."

"Nema ofsajda kada Mihajlović izlazi u prvom poluvremenu na golmana Kahrimana. Greška pomoćnika."

"Nema ofsajda ni kod gola Mihajlovića, neopravdano poništen gol Partizana, iako je sudija bio dobro postavljen."





"Niko neće da spomene očigledan faul Bogosavca nad Grujićem na startu u šesnaestercu. Takođe, tu je i nekoliko grubih startova Evertona koji je trebalo pre Lukovića da bude isključen. Priče da je Ibanjez pomerio loptu su gluposti kojima ne treba davati značaja" poručio je Zvezdan Terzić nakon utakmice.

Nakon meča stadion Partizana je suspendovan jer je Glođović pogođen predmetom u glavu.

151. večiti derbi
Crvena zvezda - Partizan 1:1
sudija: Aleksandar Vasić


Igralo se na "Mitiću", završeno je 1:1, opet smo videli incidente, sada na severnoj tribini gde je bila tuča sa žandarmerijom. Everton je golom u 94. minutu doneo Partizanu izjednačenje.

"Ko radi taj greši, grešio je na obe strane, tako da nemam nijednu primedbu", rekao je Miodrag Božović i dodao da su isključenja Zorana Rendulića i Evertona Luiza opravdana.

Ipak, imali su primedbu fudbaleri Crvene zvezde.

"Bio je penal, svi su to videli osim sudije. Svaku utakmicu me tako vuku i ne samo mene, ali se ništa ne dešava. Celu utakmicu sam mu govorio "gledaj, gledaj", ali...", rekao je Le Talek nakon utakmice.

Sporna situacija se desila u 11. minutu.



Ponovo su bili incidenti, grupa huligana je pokušala da se obračuna sa upravom Partizana nakon meča.

152. večiti derbi
Partizan-Crvena zvezda 1:0
sudija: Milorad Mažić


Pobeda Partizana u Humskoj golom Leonarda u 89. minutu. Ponovo napadi huligana, ministar Stefanović je tada istakao da je jedan navijač umalo stradao. Jedan od članova stručnog štaba Crvene zvezde je dobio i kamen u glavu.

Bez priča o sudijama, bilo je samo prozivki od strane Ivice Ilieva na račun Blaže Raosavljevića i Gelora Kange.

153. večiti derbi
Crvena zvezda-Partizan 1:1
sudija: Majo Vujović


"Ja ne bih sudio ovu utakmicu da su mi rekli da će čitav svet biti moj. Ima mnogo faulova, igralo se muški. Znate koliko puta dođem kući i kajem se što sam svašta izjavio sudijama. I sudije su ljudi. Ovde da dođe najbolji sudija Evrope, ne bi se snašao. Vidite kolika je tenzija", istakao je Miodrag Božović nakon meča.

Bilo je 1:1, Crvena zvezda je stigla do gola nakon očiglednog previda sudije, lopta je izašla van terena pre nego što je Kanga postigao gol. Đurđević je izjednačio u 87. minutu, čak je i taj gol bio tema raspravke jer ga je navodno postigao rukom.

Partizan je definitivno oštećen u ovom derbiju, da li i Zvezda, procenite sami.

Sudio je Majo Vujović.



154. večiti derbi
Crvena zvezda - Partizan 1:3
sudija: Danilo Grujić


Partizan je savladao Crvenu zvezdu na Marakani sa 3:1, a posle svega viđenog, red je da se kaže i da je Danilo Grujić u 154. večitom derbiju sasvim korektno i nepristrasno obavio svoj posao, bez nekih ozbiljnih grešaka.

Doduše, nije ni bilo toliko teško za suđenje, svi su istakli nakon meča da je Partizan bio bolji tim.

155. večiti derbi
Crvena zvezda - Partizan 0:0
sudija: Danilo Grujić


Zvezda bolja, ali je Stojković briljirao, 0:0 je bio kraj na stadionu "Rajko Mitić". Grujić je imao posla ovoga puta, prvo je Tavamba pao u kaznenom prostoru, potom i Janković koji je dobio žuti karton zbog simuliranja.

"Da ima konakta, ima. Da je pad teatralniji i to stoji. Ali, kriterijum na ovakvim utakmicama mora da bude nešto viši. U kaznenom prostoru sudije sankcionišu samo čiste i jasne situacije. Ova situacija će izazvati polemiku, ali mogu da podržim sudiju. Konatka ima, procena da nije dovoljno za penal i ja podržavam", rekao je tada sekretar Sudijske komisije i gost na TV Arena, Igor Radojičić.

Za pad Marka Jankovića je istakao da je apsolutno ispravna odluka sudije.

156. večiti derbi
Partizan-Crvena zvezda 1:1
sudija: Milorad Mažić


Huligani u glavnoj ulozi, tuča na jugu, Hrvati koji su angažovani, fudbal je bio u senci svega što se desilo na tribinama.

Na terenu smo ponovo videli najčešći rezultat, 1:1. Milorad Mažić je sudio ovaj meč, dosudio je penal za Partizan.

"Posle 22 godine ja sam baš skrivio taj penal. Mislim da je bio penal, opravdano je sviran. Čim Mažić svira znači da je penal i tu nema diskusije
", rekao je gospodski Vujadin Savić.

Ipak, ima i onih koji su se žalili.

"Imao je karton zbog nekoliko grubih startova, a onda je pred Mažićem udario Pešića na centru. I ništa. Bilo gde bi dobio crveni karton i za to i za gađanje protivničkog igrača kopačkom", prokomentarisao je Filip Stojković Evertona Luiza.

"Bili smo u duelu, akcija se nastavila i samo sam video da je pored mene proletela kopačka. Okrenuo sam se prema njemu i pitao ga čemu to, a on je samo nešto mumlao i mahao rukama", rekao je Filip Stojković posle meča.

157. večiti derbi
Crvena zvezda - Partizan 2:1
sudija: Danilo Grujić


Incidenti se podrazumevaju, a Zvezda je slavila sa 2:1 na svom terenu i tako je overila titulu šampiona države.

Spornih situacija i nije bilo, sudio je Danilo Grujić.



158. večiti derbi
Partizan-Crvena zvezda 1:1
sudija: Danilo Grujić


Priča se i pričaće se o ovom derbiju, Partizan je bio bolji, Crvena zvezda je srećnija osvojenim bodom. Na kraju, 1:1, ali i situacija koja će zauvek ostati nerazjašnjena, svaki dokaz je mali.

Rikardo Gomeš je doveo crno-bele u zasluženu prednost, da bi izjednačio Ričmond Boaći.

"Prvi put u životu me je sramota što sam Srbin, što je neko upropastio ovako lep fudbalski događaj. Odreći ću se sutra srpskog pasoša. Videćete! Ne mogu da izdržim, ne mogu da se kontrolišem! Ovo je sramno! Ovo nikad u životu nisam video da se desi, pogotovu na derbiju. Da je gol, a kunem vam se da nije... Moraš 300% da budeš siguran. On nije mogao da vidi loptu od mene. A ja sam biu unutra i izvadio sam loptu pre nego što je ušla cela. Znate kako se osećam... Ne znam šta da kažem", rekao je Vladimir Stojković posle meča.

"Gledali smo istog trenutka snimak, nema te kamere koja bi apsolutno pokatala, za mene je gol čist, što pokazuje i ono što smo sada gledali. To će biti predmet razgovora i pregovora, ne bih želeo da ulazim u tako nešto", rekao je Zvezdin trener Milojević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 24.09.2018
21:08

Najočiglednije greške i najviše njih na 150-om derbiju: očigledan penal pred sudijinim očima nad Mihajlovićem, a kaže nije svirao jer je kaže Mihajlović tražio kontakt (pa pogledajte), a posle toga dva ofsajda, jednom prekinuto, kad je Mihajlović sam izašao pred golmana, drugi put poništen gol. Pa praktično 3 gola na jednoj utakmici, to je valjda ipak rekord? Interesantno je u 151. na 6.10 (ima i ponovljeno), Luković je na Partizanovoj gol liniji posle kornea, Zvezdin igrač uputi loptu glavom prema golu, a Luković je čak i iza golmana, ne uspe da je sprovede u mrežu, sudija svira gol aut, niko ne pominje OČIGLEDAN ofsajd; i kao nekakav vrhunac ludila 153. derbi, gol pošto je lopta vraćena u igru iz gol auta; tako da ovo sumnjivo priznavanje gola kad lopta možda i nije (a možda i jeste) prešla celim obimom gol liniju - ima svoju dugu predistoriju. Voleo bih da mi Zvezdaši pokažu slične situacije u kojima su oni oštećeni. Napominjem, ne govorim o svemu, o recimo onom penalu nad Balažićem koji toliko liči na penal nad Mitrovićem protiv Švajcaraca. Ne pominjem to jer to nije toliko drastično. Stvari sličnih tome, verovatno ima i na drugoj strani, eto, Le Talek tvrdi da su ga vukli, nema snimka, ali znamo da se kod kornera to dešava, zato ne pominjem taj penal nad Balažićem iako je takođe prilično drastičan.

avatar
ISTINA BOLI
Monday, 24.09.2018
14:01

Apsolutno nisu bitne greske u derbijima,jer je retko koji derbi odlucivao titulu,a to je jedino i bitno,od svih tih derbija,jedini koji je imao uticaj na titulu,jeste onaj kada su igraci Zvezde dobili samarcine i udarce,a ti sto su to uradili,nisu dobili nista,nego namestenu utakmicu,kao i naredne 2 posle toga. Nikada Zvezda nikoga nije krala kao sto je to radio Partizan,ne znam kako neko sme da ista kaze,a zna da su sami sebi dosudili penal? Onaj jadni Pazar su pred ocima cele javnosti ponizavali koliko su ih krali,o finalu kupa sa Vojvodinom je uzaludno pricati,istovremeno u ligi je bio klub ciji je vlasnik bio u UO Partizana,ciji je vlasnik davao besplatne karte navijacima Partizana kada gostuju,a karte za navijace Zvezde je naplacivao kao da gostujemo Realu,a ne u najobicnijem selu. Takvo bahacenje od strane jednog kluba nije vidjeno ni u Africkim ligama i onda dodju i zale se sto je priznat gol,gde je lopta zamislite usla u gol,pa se zale za derbi kada su bili iza nas 50 bodova i sve to,da bi se stvorila slika,kako su oni jadni posteni

avatar
magister
Monday, 24.09.2018
21:16

Tekst je o greškama na derbijima. Nekako ih je višestruko više na štetu Partizana. Vaš komentar? *Apsolutno nisu bitne greške u derbijima* - a onda kometari nekakvim šamarčinama (kojim?), pa onda kako nikada Zvezda nikoga nije krala kao što je to radio Partizan, i *kako neko (ko?) sme da kaže, kad su sami sebi dosudili penal* koji penal? Pa onda o nekim utakmicama sa Vojvodinom, pa sa Novim Pazarom, pa o prodaji karata... Gospodine koga Istina Boli, zar ne vidite da je predložak tekst o prethodnih 10 derbija? Ništa o tome? Molim vas, pročitajte tekst koji komentarišete, pogledajte snimke (na primer, Mihajlović u 16 gurne loptu pored Zvezdinog igrača i pođe za njom, ovaj ispruži nogu i obori ga - ništa! Sudija kaže - Mihajlović je tražio kontakt! Pa jel pošao za loptom ili je pošao na Zvezdinog igrača? Pa nije li ga noga Zvezdinog igrača sprečila da prođe pa je pao preko nje? Ma okej.). Pa onda pročitajte svoj tekst i pokušajte da nađete vezu.

avatar
NebitanNaKvadrat
Monday, 24.09.2018
13:27

Kako je onaj derbi prosao bez greske sudija kada je bilo 1:3, Leonardo vec imao zuti a onda sakom u glavu udara Frimponga i ne dobija nista iako se za to dobija direktan crveni karton.To je bilo kod rezultata 1:1. Inace jedna ekipa ce uvek vise biti ostecena od druge,tu ne moze da bude izjednacavanja. Kakve gluposti.Najbolje da ce sada da se broje greske i kazu aha,Partizan ostecen osam puta na primer,Zvezda pet,hajde sada da ostetimo Zvezdu tri puta da izjednacimo.Svasta.Inace ono sinoc je cist gol,imate jasan snimak kamermana koji je stajao u ravni gol linije.Inace bilo je i povlacenja sa obe ruke Markovica,takodje ima situacija gde Miletic igra rukom u svom sesnaestercu u prvom poluvremenu posle odbitka lopte od Zdjelarovog ramena ali to niko ne spominje.I niko ne odgovara na pitanje zasto je Partizan odbio doping kontrolu?

avatar
magister
Monday, 24.09.2018
21:22

Vi navodite grešku, koje ovde nema da bi se ilustrovalo, a koja nije uticala direktno na rezultat. A ovde na snimcima vidimo veliku razliku u odnosu grešaka na štetu Partizana u odnosu na one koje su na štetu Zvezde. E, onda kažete, ma ko će to brojati, i k'o da je to važno. Ne, niko ne traži da se greške kompenzuju i da sad greše na štetu Zvezde, već da dozvolite, jer vi o svemu odlučujete ovde, da se uvede tehnologija koja će u budućnosti da smanji broj grešaka. Al' ne date. Sviđa vam se ovako. Ovako rezultati ostaju, a posle - pas laje vetar nosi, i još se komentariše, pa ko sad da broji greške. A onda na nekom drugom komentaru - kako Partizan godinama krade. Eto, ako niste do sad znali - to je spinovanje. Zameniš teme, pokreneš onu koja ti odgovara, napadneš protivnika, nema veze da li je argumentovano, ali kad se dim raziđe, neminovan je zaključak: pa, imaju pritužbe i jedni i drugi. Evo, imate ovde - snimke. Prebrojte i dajte komentar, pa makar to i jeste nebitno. Ali, da vam bude jasno i da ne budete više bahati.

avatar
Znajsha
Monday, 24.09.2018
11:36

Vise se gresilo na stetu Partizana

avatar
Merseysade Red
Monday, 24.09.2018
09:31

Ljudi, jel moguce da niko nije pomenuo da mi u 2018. godini ne znamo dal je lopta presla crtu? Koliko su svi ostrasceni govori podatak da cak i novinari ne postavljaju pitanje zar nije red vise da se obezbijedi konacno vise kamera? Sta mislite kako bi funkcionisao VAR kod nas? Koji bi to snimak mogao sudija da pogleda da donese odluku? Dajte se uozbiljite malo. E NIJE BIO GOL! Što ćemo sad?

avatar
ИступањеЈединоРешење
Monday, 24.09.2018
09:25

Kao sto se slazem i da je u onom jednom Derbiju Batica zasluzio da bude iskljucen kad je srusio Zigica, ali, kad je to jos pa bilo:-D Na jednu situaciju koja bude na njihovu stetu, uvek bude po cetiri-pet na nasu, a znate kada bi nama priznali onakav gol sinoc pa i onaj u decembru '17? Da uopste ne pricamo o golu koji su dali na svoj rodjendan, a i to samo igranje na neciji rodjendan je tek posebna bruka svoje vrste, kao i svako odlaganje koje je, kao plod hira i bahatosti, islo njima u korist sve dok se mezimci dovoljno (barem sa tom namerom, nije da im je uvek i uspelo da se regenerisu:-D) ne odmore.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 24.09.2018
09:24

Mislio sam da ovo ne moze da nam se desi sa Milojem, u Derbiju da igramo ovako lose i imamo manju zelju od Partizana. Eto, desilo se, nadigrao nas Partizan, cestitam im, ispostavilo se da ipak nisu tako losi koko su se pokazivali pocetkom sezone i da je Mirkovic donio dosta toga dobrog. Sto se tice naseg gola, lopta je dobrano usla, ali nisam bas uvjeren da li je cijelim obimom. Kad bih morao da se kladim, rekao bih da jeste, ali da sam sudija nikad ne bih priznao ovakav gol, a pogotovo u Derbiju. Zao mi je sto je gol priznat, zasluzili smo da izgubimo. Znacajno pokvaren utisak sa pocetka sezone.

avatar
Real Only
Monday, 24.09.2018
13:47

Svaka tebi cast!

avatar
ИступањеЈединоРешење
Monday, 24.09.2018
09:20

U 148. Derbiju je bilo tri penala u IStoj situaciji, toliko je odjednom bilo elemenata u samo par sekundi, u 149. Derbiju nije sviran cist penal za nas zbog ruke ibanjeza, a u 156. Derbiju je bio ofsajd pa faul u napadu pesica pre gola. U poslednjih sest Derbija, tri neregularna gola zvezde i sva tri uticala na konacan ishod (slazem se da jesu bili osteceni za onaj penal nad le talekom kao i MOZDA za gol Djurdjevica jer se po nacinu i pravcu odbijanja ipak vidi da je igrao rukom s tim da je pitanje da li tad sudija uvek ne priznaje gol), previse i preterano cak i kad su oni pitanju.